[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Bine ai venit si spor la citit! Poti incepe cu articolele de pe site si forum,iti vor fi foarte utile mai ales cele legate de ciclul azotului. De asemenea te asteptam cu intrebari!
Minim 100l daca ii tii doar pe ei.Daca tii si alti pesti......mai mare,in functie de cati alti pesti si cat de mari se fac si ei.
Din cate stiu eu poti completa cu apa plata ce se evapora in timpul saptamanii(daca gresesc va rog sa am corectati ).Iar schimbul de apa saptamanal de 30% cu apa de la canal(prin care scoti si din sarurile adunate in apa) e sfant pentru ca ai carasi....nu trebuie sa uiti de el niciodata.
Bine ai venit
Colectia ta de acvarii seamana cu a mea putin...diferenta fiind ca a ta e mai impresionanta
Da este bine...important e sa treci de ciclare doar cu cory in bazin insa(ei sunt mai rezistenti la amoniac si nitriti fata de alti pesti).Adica in saptamana 2 sau 3 bagi 2 cory , in saptamana patru inca 3 cory...apoi in saptamana 5 bagi tetra si in saptamana 6 neonii.Asta daca ai rabdare ...
Ii poti baga acum,insa ai teste pentru amoniac si nitriti ? De la 2 pesti nu cred ca vor fi cantitati mari in apa,insa pentru orice eventualitate e bine sa ai teste,sa stii cand s-a ciclat complet sau cand e cazul sa faci schimburi de apa pe pe timpul ciclarii.Insa cory sunt pesti de banc sa stii,mai cumpara-le macar 2 prieteni ... Ca mancare cumpara-le asa ceva : http://www.hikari.info/tropical/t_03.html
La 30 de grade minim moare grisul,eu am tratat cu succes doar prin ridicarea temperaturii.La ancistrus in nici un caz sa nu pui sare.Daca maresti aerarea vor fi toti ok si scapi si de gris.Insa grabeste-te,pana nu ii afecteaza foarte tare.Ridica tempera treptat,de exemplu cate 2 grade la 12 ore.Scaderea brusca a temperaturii este un pretext pentru aparitia grisului,el fiind deja prezent in bazin dinainte.
Daca ultimele poze sunt cu pestii din acvariul tau ma tem ca tu ai avut dreptate si eu nu...adica chiar este gris ala Cum am scapat eu de gris de 2 ori : am ridicat temperatura la 30-31 grade,am marit aerarea...si am asteptat 1 saptamana.Apoi am coborat temperatura.Grisul a murit la 30 grade.
PS Atentie cu sarea la sanitari...poate fi mortala.La fel si pentru plante,melci,etc.
Pai ai un link cu poze sub postul lui ...
La inmultirea neonilor nu ma pricep(noi avem ph 7,5 si osmozor nu am ) insa in locul powerheadului pune un burete bolborositor din ala mai mic...se gasesc peste tot.Iar aerul care iese prin piatra(si prin burete) il poti doza cu ajutorul unui teu cu robineti
Multa bafta la inmultit,asteptam poze cu puisori !!!
In poze nu e nici un gris asa ca lasa pestii in pace.Daca aveau gris erau plini pe inotatoare in primul rand.
Insa tu ai alta problema grava : iti inchipui ca produseele pentru ciclare chiar iti cicleaza acvariul...Insa in realitate ai acvariul neciclat,asa ca fugi si cumpara teste pentru amoniac si nitriti.Te vei speria ce valori ai in acvariu.Fara schimburile zilnice de apa nu-ti vad pestii prea bine...Au toate sansele sa moara in urmatoarele 2-3 saptamani pana se cicleaza acvariul complet.Mareste si aerarea ... ii va ajuta sa supravietuiasca.
Pune o poza cu capacul pe interior,sa vedem si noi cat loc mai e langa neonul deja existent.Iti mai trebuie inca un neon de 15w(in nici un caz 2!) si o bomba CO2(search pe forum si gasesti cum se face).De asemenea iti recomand sa iti cumperi fertilizanti lichizi de la JBL (Ferropol si Ferropol 24).
Pai mossul , in general , este o planta cu crestere lenta.Nu va creste foarte repede niciodata,indiferent de conditii.
De ce nu astepti sa ti se cicleze complet acvariul ? Pe cuvant daca te inteleg... Macar 1-2 saptamani asteapta dupa ce se cicleaza acvariul,si ma indoiesc ca va mai arata la fel apa.
Maniacs wrote:A aparut si un filtru JBL CristalProfi e1500 ... Acum sfaturi de la detinatori ... Cu ce sa-l umplu ?? Are inele ceramice si in rest bureti albastrii

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1314&pos=4

Eu am e900 si l-am lasat exact cu mediile cu care a venit el,doar ca am adaugat un burete bolborositor(il spal bine saptamanal) pe teava de absorbtie a apei din acvariu.Face fata cu brio la un acvariu de 200l net in care am vreo 50 pestisori momentan
Alin ... despre pestii labirintici stii ceva ? Gurami,betta,etc...stii unde traiesc ei ? Cat de saraca in oxigen e apa de unde provin ei? Si ghici ce....se inmultesc la greu acolo :-)
Acicularis ??
Salut si bine ai venit pe forum Alin!
Nu umbla la filtru in perioada asta...si mai ales NU pune vata in el.Va putrezi si va puti ingrozitor apa apoi.In schimb mai fa niste teste de apa...daca amoniacul SI nitritii nu sunt 0 , acvariul este inca neciclat si tre sa mai astepti pana se limpezeste apa.
PS Eu in unele acvarii nu am filtrare mecanica deloc(ma refer la filtre interne sau externe).Am doar burete bolborositor...care sta destul de prost la capitolul retinere particule.Si apa in ele este cristal de limpede.
Fertilizant lichid ii dai ??
Este o planta nepretentioasa la lumina si CO2...de fapt e nepretentioasa per total,insa daca o scarpini in "cornite" cu CO2 si fertilizant lichid va creste mai repede.

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: