| Message |
|
|
|
Nu. Ai rabdare, primul care se formeaza este amoniacul, nh3-nh4, dupa se formeaza si no2, abia la sfarsitul ciclarii iti apare si no3. Nu cred ca ai destul amoniac sa vezi deocamdata aceste valori. Daca vrei sa ormaresti ciclarea, faci teste zilnic prima saptamana la amoniac, apoi no2 si abia apoi no3. O sa vezi acolo si spikurile
|
 |
|
|
|
Depinde si de bugetul tau f mult. Eu as suplimenta cu un filtru in care sa incapa 3-4-5 litrii de material filtrant, deci o canistra externa. Cele mai folosite sunt eheim si jbl, dar sunt si altele care au un volum mare mai ieftine. La jbl, minim cristal profi900. Poti cauta la sectuinea vanzari, ies destul de des canistre si au preturi ok. Vezi la care te hotarasti si intrebi.
|
 |
|
|
Probabil cu donatia o sa mearga, un scalar nu e o avere  . cu severumii, sunt altii mai in masura sa te sfatuiasca, poate esti norocos si ai pereche  . Fa-le si o poza, doua.
|
 |
|
|
|
Filtrul acela este insuficient, are debit mare dar nu are volum pentru materialul filtrant suficient. In concluzie, filtrul tau nu cred ca face fata nici acum, deci vezi tu daca mai bagi si alti pesti.l.
|
 |
|
|
Ce varsta au cei doi severum? Cand se mai maresc, se linistesc.
In acvariul cu scalari, acolo nu lasa decat o pereche, restul scalarilor nu au loc. Se vor hartui probail permanent, stres si se imbolnavesc. Perechea care depune, va face ordine de fiecare data cand depune. In al treilea, iar ai scalari, dar nu ai precizat numarul. Daca rechinasul e fugarit mereu, trebuie scos. Nu cred ca are loc in nici un alt bazin. Din experienta mea cu scalarii, iti pot spune ca nu au nimic de impartit cu neonii, cu filigera, cu ancistrusii (acestia ii vor tine la distanta), hemigramus, atata timp cat nu le intra in gura  .
|
 |
|
|
|
Salut. Depinde si ce iti doresti tu. Iti doresti liniste in bazin, vrei mai putina populatie, vrei sa-ti depuna scalarii si cresti puii?
In legatura cu bambusul, nu cred ca merge. Va rezista un timp scufundat, dar se va topi.
|
 |
|
|
|
Ce filtrare ai?
|
 |
|
|
Mai Bogdane, cred ca tie iti place mai mult sa mesteresti decat restul  . Spor in continuare, te urmaresc cu placere. Ce s-a intamplat cu celalalt proiect al tau, cu rastelul de creveti si bazinul celalalt mai mare?
|
 |
|
|
Salut. Arata bine bazinul tau, ingrijit lucrat, ai de toate acolo. Fa si tu o poza din fata, ca ai rasucit aparatul ala de nu intelegem nimic din poze  .
|
 |
|
|
|
Din trivale.
|
 |
|
|
|
Nu prea e indicat sa folosesti carbune in filtru, doar daca ai nevoie sa elimini ceva chimicale din apa. Eu te-as sfatui sa-l scoti si sa il inlcocuiesti cu ceva material biologic, gen sera siporax mini sau jbl micromec, chiar si cu un burete grosier daca nu ai altceva.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
|
 |
|
|
Ce ai tu acolo se cheama diatome. Daca vei incepe dozarea cu macro , nu vei face altceva decat sa agravezi situatia. Citeste cate ceva ca sa intelegi ce spunem, altfel ne tocim unghiile la tastatura degeaba  .
|
 |
|
|
|
Criptocorine parva, bucephalandra.
|
 |
|
|
|
Eu folosesc jbl feropol si jbl feropol 24. Primul se adauga saptamanal, celalalt zilnic.
|
 |
|
|
|
Salut. ce pot sa-ti spun la prima vedere, ai putina lumina, pietrisul mi se pare cam mare, anubiasul pare sa aiba rizomul ingropat, acvariul este suprapopulat.. In consecinta, poti adauga lejer macar inca un neon de 15w sau mai mare, scoate rizomul anubiasului din substrat ca va putrezi, Nu mai adauga nici un peste, incepe o fertilizare micro.
Ce bile ai in filtru, sunt pentru filtrare biologica? In 2 saptamani nu s-a stabilizat bazinul si e posibil sa ai oarece probleme din cauza populatiei mari.
|
 |
|
|
|
Scoate una si fa-i poza...poate imi dau seama. Asa, dupa poza aia, mi se par frunzele cam scurte si late, e posibil sa fie si alta plantuta.
|
 |
|
|
Salut. Acum trebuie sa ai putina rabdare, sa se activeze bine substratul si sa se acomodeze si plantele tale. Cu lumina las-o mai usor, tu le fortezi sa le fie foame, dar nu le dai sa manance  , e suficient 5 ore pe zi si cresti treptat. Pentru inceput poti incepe cu ceva microfertilizare, jbl feropol si jblferopol 24.
La staurogine ce ti se pare diferit? Parca frunza trebuie mai alungita, dar nici pozele nu ajuta. Daca are frunzele usor galbui, ai o carenta de fier. Daca ai alte nelammuriri despre ea, scoate una din substrat si fa-i o poza, fara a-i taia din radacini. Ai grija la replantat, sa nu scoti aquabasisul ca faci mocirla.
|
 |
|
|
|
Banuiesc ca este ceratopteris cornuta, o planta de suprafata.
|
 |
|
|
|
E posibil sa nu fi aranjat bine sertarele, trebuiesc putin bibilite, mai ales daca nu se aseaza bine materialul filtrant. Incearca asa inaine sa te apuci sa faci achizitii.
|
 |
|
|