| Message |
|
|
|
Cumpar rcs, ofer maxim 1 leu pe bucata, in functie de cantitate. Pentru detalii folositi pm.
|
 |
|
|
|
Din pacate, aici se termina aventura cu acesti creveti, azi dupa schimbul de apa au murit toti.
|
 |
|
|
|
Salut. Sunt frumosi neonii, insa eu ti-as recomanda rummy nose (hemigramus rhodostomus), cu siguranta acestia vor inota in grup , neonii poti avea surpriza sa stea rataciti prin bazin.
|
 |
|
|
|
Daca nu e grav, le va trece dupa schimburile de apa. Continua sa faci schimburi de apa cateva zile, tot asa micute si-i urmaresti. Le poti face tratament in alt bazin , cu sare plus verde de malacjit, bai de 30 minute, sau cu medicamente specifice. Nu e indicat nici sa-i plimbi mereu din bazin in bol, a doua zi la fel si tot asa, stresul este si el un factor de boala. Doar tu poti vedea in ce stadiu se afla pestii tai si sa incerci sa le aplici tratamentul.
Carbunele activ il folosesti pentru a scoate diverse chimicale din apa, cum ar fi resturi de la medicamentele unui tratament aplicat anterior. Daca alegi sa le faci tratament cu medicamente, respecta instructiunile, iar daca tratamentul il faci in bazinul comunitar, dupa tratament foosesti o perioada de aproximativ 24h carbunele activ, dupa care il scoti.
|
 |
|
|
|
Schimburi de apa, sa scazi toxinele. O filtrare mai buna, mancare mai putina, nu suprapopulezi.
|
 |
|
|
|
Va ceda pana la urma pomacea, va ajunge hrana mai devreme sau mai tarziu.
|
 |
|
|
|
Salut. Daca tot ai dat de noi, incearca sa asculti ce spunem. Ai prea multi pesti acolo, cu cerinte de apa diferite. Scalarii se tin la o temperatura mai mare, 27-28 grade, carasii pe la 20-22 si mai jos chiar. Tetrazona iara sunt din alta poveste,beta la fel.
Eu te-as sfatui sa lasi o perioada orice fel de cumparatura si incepe sa citesti despre necesarul care il are fiecare specie in parte pe doresti sa o pastrezi, despre ciclarea apei, despre plante si sa te hotarasti cam ce ai vrea tu de la bazin. Toate amestecate nu merg, indiferent cati bani bagi.
|
 |
|
|
Mersi de raspuns, ma indrept spre magazin  .
P.S. Sau nu, i-am sunat si au zis ca expira in februarie anul acesta.
|
 |
|
|
Peste tevile acelea vine direct substratul sau le acoperi cu material filtrant?
In alta ordine de idei, ma gandesc, daca aspiri prin substrat si se reduce debitul la intrare, sa nu dea canistra pe dinafara. Nu subestima totusi radacinile, e posibil sa se infunde si in sistemul acela. Depinde si de tipul plantelor care le vei avea, dar si de cat de des le vei scoate pentru replantare. Daca nu prea ai de gand sa umblii la ele, ci doar sa le tunzi, cu siguranta se vor infunda.
Daca vei alege sa impingi apa prin substrat, un avantaj ar fi ca nu ai mai avea strangularea pe in, doar scade debitul canistrelor si cam atat.De infundat e posibil si asa  .
|
 |
|
|
|
Salut. Vreau sa stiu daca este relevant testul de kh de la tetra, este singurul care il gasesc in oras.
|
 |
|
|
|
Salut. Foarte frumoase plantele. Dar parca tot as schimba ceva la aranjament, ai doua bazine separate acolo. Blixa e planta de mijloc, nu o mai lasa pana in spate, chiar daca ai vrut sa ai o carare. Si parca niste crengute ar mai mult farmec bazinului.
|
 |
|
|
Ehe, spor in continuare. Pozele le poti micsora in paint: click dreapta pe poza, open with paint, te duci la resize si o redimensionezi  .
Pentru a curata apa, poti sa pui la intrarea si la iesirea din filtru cate o fasie subtire de vata de perlon pe care o speli intensiv/schimbi saptamanal. Oricum, trebuie sa te orientezi si spre o filtrare biologica. NU aglomera bazinul cu pesti, e destul ce ai acum, lasa-l sa fie o placere nu o corvoada.
|
 |
|
|
|
Salut. Ceva nu mi se pare in regula cu rezultatele testelor tale. Substratul ar fi trebuit sa-ti scada mai mult ph-ul. Important la crevetii acestia este un kh mai mic si ph-ul. Altii spun ca si tds-ul este iar un factor extrem de important in cresterea crevetilor.
Lasa bazinul sa se stabilizeze, nu te apuca de schimburi de apa.Cand se termina ciclarea, faci schimbul de apa si remediezi daca va mai fi nevoie dupa schimbul de apa.
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit pe forum. NU trebuie sa spui nimanui unde lucrezi sau cine stie ce altceva, doar sa te prezinti, este o forma de politete. De exemplu, te poti prezenta astfel: salut, numele meu este narcis si am o ca pasiune acvaristica. Este suficient  . Despre substrat, ce te intereseaza pe tine, eu iti recomand ceva de la jbl, tot e la oferta pe pepika. Daca vrei sa pui sub pietris, este aquabasis plus la 2,5 sau 5 litrii. Daca vrei sa nu pui nimic, este un sol special pentru creveti.
|
 |
|
|
|
Teste azi po4=0, no3=5ppm. Azi voi face doar schimb de apa aproximativ 50% si nu adaug nimic fertilizare. Maine dimineata feropol fara nimic macro, iar poimaine voi adauga si po4, inca nu sunt decis daca sa adaug 0,2ppm sau 0,1ppm po4.
Tds a mai scazut pe la 177, insa tot prea mare mi se pare. Biofilm la greu, apare la 1 zi dupa curatare. Cred ca o sa schimb si furtunele de la canistra, pentru a mari debitul de apa si maresc putin si valuirea la suprafata apei, cat sa nu-mi afecteze si cantitatea de co2 din apa. Impresia mea e ca se apropie de reset total.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit pe forum. Ne bucuram ca ti-ai facut curaj sa si postezi ceva despre pasiunea ta.
|
 |
|
|
Salut. Eu nu-mi dau seama din poze cum cirula apa prin sticlele acelea, pozele nu ajuta (sau nu vad eu  ).
Despre background nu stiu ce sa zic, e destul de ingust bazinul . Plus c se poate strange detitrus dupa el, iar crevetii vor o apa foarte buna.
La filtrare, foloseste si vata de perlon inainte de siporax, pe care o speli saptamanal sau mai des la nevoie.
|
 |
|
|
|
Pentru ca e un bazin cu creveti, o poza cu cativa intr-un colt.
De la incercarile de a aduce dupa teste raportul dintre no3-po4 la nivelul 1-10, m-am umplut de gsa. Maine va fi ultimul test, dupa care revin la fertilizarea "la ochi". Ca prima masura am dozat deja azi 0,1 ppm po4 ca sa scap de invazia de gsa. Este posibil ca si testele sa nu arate adevarata valoare din diverse motive.
|
 |
|
|
|
Am adaugat mai mult po4 pentru ca din ce am adaugat data trecuta nu a ramas mai nimic, insa no3 din 7ppm adaugati am ramas cu 5 ppm. O sa mai adaug maine si no3, probabil 4ppm sa incerc sa am raportul.
|
 |
|
|
Teste azi: no2=0, no3=5ppm, gh=7, kh=5, po4=0,1(era sub 0, 25 ppm cat arata testul dar era putin colorat). Am avut adaugat 5+2ppm no3 si 0,5 ppm po4.
Observatii: biofilm la greu si piatra mare s-a inverzit  .
Am bagat iar schimb de apa azi 50% cu dozare doar po4 inca 0,5 ppm.
Am masurat si tds, la bazinul acesta 188 iar la cel mare cu pesti 118. Urmeaza urmatorul test luni sau marti, cu schimburi de apa.
|
 |
|
|