[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Si daca e substrat fertilizant dizolvat in apa,si daca sunt alge maro...se va rezolva problema de la sine.Eu zic sa mai astepti ... nici o imbunatatire azi ?
Ce legatura are reproducererea cu aerarea ? Crezi cumva ca o aerare proasta duce la sterilitate ?
PS Sper ca stii de gluma ...
E cam teapa Au diete diferite pleco si ancistrusii fata de cory.De ce nu iti comanzi de la petshopuri online hrana pentru cory de la Hikari ? Uite aceasta este : http://www.hikari.info/tropical/t_03.html
Bine bine , dar eu am program de iluminare de doar 8 ore...cum de li se pare plantelor ca au stat destul deschise si se strang dupa 7 ore jumate ? Intra lumina si de afara in camera...na ce sa zic,cred ca se orienteaza mai mult dupa ea decat dupa neoane In sensul ca neoanele se aprind la ora 10 la mine,insa lumina intra in camera imediat ce rasare soarele...adica mult mai dimineata :-) Si uite asa mai castiga vreo 3 ore de lumina.
De ce 2 cm pietris si 2 cm nisip ?? Mai exact care sunt dimensiunile boabelor de pietris? Dar de nisip ? Si ce strat ai obtinut in toatal,cati cm are(fara substratul fertilizant)?
wizzard_6 wrote:O fi ceva legat de magnetism.

Detalii , detalii te rugam !
Mda,programul de iluminat la acvariile mele se intrerupe la ora 21 in fiecare seara.Insa plantelor le place sa se stranga de pe la 20:30 asa... Oare cum de stiu ele sa se stranga inainte de a se inchide lumina si la aceeasi ora in fiecare seara ?
La mine unele plante au stagnat sau chiar au dat inapoi si o luna de zile,apoi brusc au inceput sa creasca Depinde...nu este o durata de timp general valabila la toate plantele.Dar in 2 saptamani n-a crescut deloc nici o frunza ? Macar 1 cm acolo
Deocamdata las-o in pace.Vallisneria nu e o planta pretentioasa,care sa nu traiasca fara CO2.Orice planta sufera cand e mutata dintr-un loc in altul pentru ca se schimba conditiile,ii sunt deranjate radacinile,unele chiar se rup....da-i timp sa se adapteze CO2 viseaza toate plantele si vor creste mai bine cu el...insa trebuie sa ai un echilibru intre CO2,lumina si fertilizanti,altfel vei favoriza algele.
Ai scos toata apa inainte sa pui substratul fertilizant de la Tetra ??
Esti sigur ca nu sunt alge maro alea(diatomee)?
Atele ai dreptate,e posibil sa fie alge.Insa fara o poza...nu putem sti exact de care sunt.
Vallisneria vrea papica in substrat ...ai substrat fertilizant ?? Daca nu ai macar niste bile JBL 7 Balls infinge-i la radacina Isi va reveni daca are conditii,eventual tai frunzele ingalbenite dupa ce ii dau unele noi.
Pozele ca pozele,dar pretul ?
Sticla CAT de groasa ?!?
Si mie imi place cum arata si cum a iesit totul Cat costa comatexul ala ? Oare la mine in oras se gaseste ? Hmm...
In nici un caz nu amesteca tetrazona cu guppy sau cu alti pesti care au cozi si/sau inotatoare ca voalurile.Sunt pesti agresivi tetrazonele,ii vor musca pe restul si chiar ii vor omori.Deci mai bine vivipari(guppy,molly,platy,xipho),dar fara tetrazone! Deocamdata uita de uv,mai bine te concentrezi pe achizitionarea bazinului si a echipamentelor.Bazinul il cumperi gata facut sau vrei sa il faci la comanda la cineva ?La 150l merge un filtru extern, cum ar fi un JBL Cristal Profi e700.
Indeparteaz-o si tu si asteapta sa se termine ciclarea....apoi nu cred ca va mai aprea.
Lasa-l la maxim,dupa 1 luna de zile iti va scade oricum mult debitul ca se muradaresc furtunele si meddiile filtrante,etc.Sper ca i-ai pus un burete bolborositor pe teava cu care trage apa din acvariu....ca sa ramana mizeria in el si sa cureti filtrul mult mai rar(buretele il speli saptamanal).
Cu placere, si da e o idee foarte buna sa mai astepti pareri Cu cat sunt mai multe si mai obiective,cu atat mai bine. Momentan am fost eu online,insa vor mai intra si altii...cand au timp Multa bafta cu pestisorii!
Nu conteaza ce subspecie sunt sau cum se numesc....daca sunt tetre sunt de banc.Si bancul , in general , incepe de la 6 in sus...Eu inteleg ca iti plac neonii,dar totusi poti alege solutia de compromis daca vrei si pestisori mai mari : 6 tetre si 6 neoni ... plus 4 cory (care si astia sunt pesti de banc! dar ca sa nu risti sa suprapopulezi,am zis sa iei 4).Acuma daca tu vei avea in 50l 6 tetre,6 neoni si 6 cory nu va fi chiar suprapopulat.Si ii faci fericiti si pe pestisori.Poti intinde coarda putin si sa iei 8 neoni,insa va trebui sa faci schimbul de apa de 30% saptamanal,sa aspiri mizeria tot saptamanal si sa ii hranesti putin zilnic.Astfel vor fi toti ok.Si cel mai important sfat : sa nu mai iei alti pesti inafara de ei
Da sunt pesti de banc .. nu inteleg , tu nu te documentezi deloc in legatura cu pestii pe care ii ai ? Nu mai zic ca ar trebui sa citesti tot ce prinzi despre un anumit peste INAINTE sa-l cumperi!!! Pestii nu pot sa-ti zica nimic,faptul ca au supravietuit si par ok nu inseamna ca is fericiti ca sunt numai 2

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: