Message |
|
Nu sunt multi.Eu as lua inca 2 cory,6 neoni si 4 tetra.Atat.Sau da-i si pe cei 2 tetra si cumperi 12 neoni 
|
 |
|
De ce asa putini tetra ?
|
 |
|
Da are un miros intepator amoniacul si trebuie manipulat cu foarte mare grija pentru ca este toxic,insa a fost foarte eficient la ciclare o data ce am reusit sa fac rost de el  Ma rog, cel mai mult m-a incantat pe mine faptul ca puteam sa dozez exact cat aveam nevoie zilnic si nu trebuia sa chinui niste amarati de pesti ca sa ciclez.Ce-i drept,am omis mai sus sa zic si faptul ca am strors putin si un burete dintr-un acvariu de 50l , deja ciclat...asta la inceputul ciclarii.Deci cu astea 3 (Nitrivec + stors burete ciclat + amoniac) - ciclare completa in 21 zile.Facut teste zilnic.
|
 |
|
Salut si bine ai venit pe forum!
Ca sa iti sugeram echipamente va trebui sa ne spui mai multe detalii despre acvariu : dimensiuni,ce pesti vei tine in el,etc.
Filtre interne cu uv incorporat sunt, insa nu te sfatuiesc sa cumperi asa ceva.Din cate stiu eu sunt total ineficiente...mai mult o pacaleala.
Daca pozitionezi filtrul in asa fel incat sa faca valuri la suprafata apei nu e necesara oxigenarea suplimentara.Insa sa stii ca nici uv-ul nu e absolut necesar decat in anumite cazuri(la africani de ex. sau daca ai alge verzi in masa apei - insa folosit pana se rezolva problema...)Il poti folosi si cateva ore in fiecare noapte,insa multe persoane nu au uv si acvariile merg ok.Tu de ce vrei uv ?
|
 |
|
Bine ai venit printre noi Doru!
Felicitari pentru ca te documentezi intai si apoi cumperi acvariu,echipamente,pesti,etc.Majoritatea incepatorilor fac invers
180l este un inceput foarte bun , asteptam eventualele intrebari 
|
 |
|
|
 |
|
Vaiiiiii , nu mi-as permite sa te acuz de nimic  Deci nu te acuzam, ziceam doar "DACA" tu vrei sa recomanzi...Si uite asa ne-am lamurit si noi si incepatorii(sper)  Sunt total de acord cu ceea ce ai scris in postul de mai sus, eu incercam sa previn un dezastru stiind foarte bine ca incepatorii nu stiu sa aduca apa la aceeasi valori,nu au si nu fac teste de apa,iar de chestii mai complicate nici nu mai pomenesc :-) Prin urmare si asadar,aviz amatorilor(repet si eu) : schimburile totale de apa se fac doar cand stiti exact ce faceti si cu apa declorinata si la acelasi ph,duritate,etc. cu apa in care au stat pestii !!!
|
 |
|
 Funny.Cine a zis ca trebuie ? Am zis ca se poate intampla.Si chiar se intampla, mai des chiar decat stiu majoritatea incepatorilor.Dar astea tu le stii foarte bine...eu una n-as recomanda in nici un caz schimbul total de apa,MAI ALES unui incepator.Daca tu o faci ... nu ma bag :-)
|
 |
|
Ioan wrote:Schimbul total de apa nu dauneaza. Eu il fac de cateva ori pe zi si nu patesc puii nimic.
Una e sa faci n schimburi de apa pe zi sau macar zilnic,si alta e sa te trezesti la nu stiu cat timp sa faci un schimb de apa total.Socul de ph dauneaza sau poate fi mortal si una dintre cauzele producerii lui este schimbului total de apa.Asta e ceea ce am presupus eu ca se va intelege din ce am scris eu mai sus si din acest motiv e trecut la capitolul greseli.
|
 |
|
Ca tuburi eu as merge pe 2 865 + 1 Fluora 
|
 |
|
Spor, sunt sigura ca va iti va iesi bine ! 
|
 |
|
Sunt aici,insa ma cam depasesc schitele tale...nu ma pricep la aranjarea bolovanilor din pacate 
|
 |
|
Greseli : schimbul de apa total,neciclarea bazinului intai,prezenta substratului in acel acvariu,hranirea excesiva,nu ai aspirat mancarea ramasa, nu ai pus burete pe teava de absorbtie a apei la filtru, etc ...sa mai continui ? 
|
 |
|
Atentie incepatori ai vrut sa zici, nu ? 
|
 |
|
NU ciclezi apa in nici un caz, ci filtrul .
1.Vallisneria gigantea
2.Nu
3.Da afecteaza si pestii(trebuie marita oxigenarea,creste metabolismul si se scurteaza durata de viata,etc.) si plantele (doar foarte putine tolereaza temperaturi asa mari).Solutia : montezi 2 coolere in capac - unul pentru a scoate aer si unul pentru a baga.Sau daca ai bani , cumperi un chiller 
|
 |
|
Daca nu are radacini nici o planta nu prea sta in substrat.Conteaza si granulatia substratului,ce fel de pesti ai,etc.
|
 |
|
Pentru ce sa te chinui cu filtru care circula apa ?? In 20l se va murdari groaznic materialul filtrant intr-un timp foarte scurt,si fiind foarte putin material filtrant in filtrul ala mic intern va trebui curatat foarte des - la cateva zile(filtru extern pentru 20l nu se gaseste in RO,poate doar sa comande de pe net sau sa ia unul cascada...).Ca sa nu mai zic ca in 20l majoritatea filtrelor vor face curent de apa si va trebui sa le atasezi teava,sa le cauti pozitii....In concluzie de ce oare ii recomanzi solutii cat mai complicate?  Tot ce ii trebuie e buretele bolborositor atasat la pompa de aer si un teu cu robineti pentru a regla cantitatea de aer care iese(daca e prea mare).E si ieftin,trebuie curatat rar,va fi colonizat de mult mai multe bacterii,nu se colmateaza,nu face curent puternic...Ma rog,daca el doreste filtru intern pentru circularea apei,isi va cumpara :-) Eu i-am oferit solutia cea mai ieftina si cea mai practica.
|
 |
|
Xifo nu au ce cauta in acel acvariu,cresc pana la 12 cm !!! Daca au conditii,logic.La tine se vor chinui un timp,apoi vor muri.Ia in calcul si faptul ca acei xifo,mai ales cand au putin spatiu,pot deveni agresivi cu ceilalti pesti.
Buretele bolborositor e un burete care se pune in acvariu,mai are el niste chestii atasate la el prin care iese aerul....costa 4-5 lei unul,gasesti la orice petshop sau in orice piata unde se vand accesorii pentru acvaristica.
|
 |
|
30 litri pe zi e putin.25% ar insemna 75 litri.Macar 50 schimba ...Si carbune de ce tii in filtru ?? Se pune doar dupa ce faci un tratament ...Iar la filtrul extern cand clatesti mediile filtrante nu exagera cu spalatul,caleste-le doar putin in apa fara clor,scoasa din acvariu(inainte s-o arunci cand schimbi apa).
|
 |
|
Un burete bolborositor+o pompa de aer este destul pentru acel acvariu,insa are dretate colegul meu....spune-ne ce specii ai si cati la numar,asta e si mai important 
|
 |
|