[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Acela este un fungus, boala se cheama finrot si se datoreaza calitatii proaste a apei si stres. Modalitati de tratament sunt mai multe, tu alegi : bai de scurta durata pana in 30 min in apa cu sare, apa cu verde de malachit sau tratamente in bazin de carantina cu bactopur, jbl ektol fluid, penicilina, eritromicina si mai sunt si altele.
Desigur , aia de la EL nu au si no2 .
Nu am mai completat cu apa, iar substratul nu a facut fata. Apa de la robinet are duritatea mai mica, deci o sa scada dupa schimbul de azi si cel de peste vreo 2,3 zile.
Cu no2 incerc pe la vreo 5ppm, nu mai mult deocamdata. Dupa testele urmatoare vad daca o sa urc spre 10ppm.
Poti schimba plantele si pietrisul, mai ales acum ar fi recomandat. Cat despre pesti, eu nu te sfatuiesc. Citeste unde ti-am zis si o sa afli.
Salut. Ieri mi-a facut colegul l0ngh0rn ceva teste no2=0, no3=0, po4=0, kh=7 si gh=9. M-am apucat sa ajustez valorile no2, no3 si po4, insa gh si kh mai astept. E posibil(eu sunt convins ca aceasta este cauza) ca din cauza schimburilor de apa foarte rare sa creasca kh si gh, mentionez(spre rusinea mea) ca ultimul schimb de apa a fost pe 12 nov 2015, aproape acum o luna?
Voi repeta testele probabil joi sau vineri, sa vad in urma fertilizarii si a schimburilor de apa cum stau.
Salut alex. Din pacate ai inceput su stangul, ca marea majoritate de altfel. Ce iti pot eu recomanda la prima vedere (exceptand pietrisul colorat si plantele de plastic impotriva carora se vor indrepta si alti colegi) sunt urmatoarele:
-Nu scoate filtrul din priza niciodata;
-Temperatura apei sa fie pe la 24-25 grade celsius;
-umple bazinul pana la capac;
-nu tine mai mult de 5-6 ore pe zi lumina aprinsa
-cumpara de la magazin niste bacterii pentru filtru, pentru startarea filtrului si le bagi cu o seringa pe in-ul filtrului
-schimbi cam 5-10 litrii de apa la 2 zile minim o luna cu apa lasata o zi la aerisit;
-NU mai baga nici un peste;
-incepe sa citesti pe forum despre ciclul azotului si in general cam toate articolele care sunt primele aici la coltul incepatorului unde ai postat, ca sa intelegi despre ce vom vorbi in viitor. Spor la studiu!!!
Pune berea aia la rece, abia astept sa vad ce-ai facut tu acolo. De acord cu ce a scris colegul mai sus, anularea a 2 in-uri e o solutie fireasca.
Cand am citit despre mingea de fotbal de demult, m-au apucat nostalgiile. Minge din aia nu mai am, insa mai detin inca o paleta de tenis de masa, made in vietnam, pe nume "Meteor" (pentru cunoscatori). Pot dovedi si cu poze!!!

Si ca sa revin la doleanta colegului, raspunsul meu este : da, ceea ce-ti doresti, se poate, daca nu ai limita la buget. Putem strange o echipa de profesionisti de pe forum(ma rog eu de ei) care pot sa faca sa curga apa si de sus in jos si pestii sa inoate invers, insa preturile sunt ca la tv.
Salut. Tu trebuie sa elimini alga si sa faci planele sa consume mai mult. Cu riscul de a mai replanta, baga aspiratorul mai adanc. Daca plantele perlau inainte, vor perla si dupa ce echilibrezi. Intensitatea luminii nu o maresti cand ai dezechilibre in bazin, ci cand e ok si iti doresti mai mult.
Eu am acum cam 80 de bule pe minut. Cand schimb butelia incep de la 50-60 si urc treptat pana pe la 80, dar stau si cu ochii pe testerul de co2.
Si eu am incercat aditia de co2 pe priza programabila. Am renuntat pentru ca nu reuseam sa am o oarece stabilitate, asa ca acum merge nonstop. De ghidat ma ghidez dupa testerul de co2 si dupa plante. Merg in sistemul asta de vreo 3 ani si mi se pare ok.
Am vazut ce populatie vrei sa ai, impresia mea e ca lemnele acelea ocupa mare parte din bazin si nu mai lasa loc pestilor sa se balaceasca.
La tutun am renuntat si eu de cateva ori, perioade mai lungi, insa de vreo 7-8 ani am renuntar definitiv. Cu siguranta se poate. Eventual ne reapucam cand sunt copii mari:d.
Buna anca. Parerea mea este ca ocupa prea mult spatiu cioatele acelea. Incearca sa combini eventual doua cate doua si vezi cum arata. Spor in continuare si felicitari pentru ca renunti la tutun !!!
Mossul a ajuns la colegul katana din braila. Se poate inchide.
Jumatate pleaca maine la colegul katana din braila, mai este destul inca.
Donez o cantitate considerabila de moss, se ridica de la domiciliul meu. Pentru contact aveti nr meu de telefon: 0729964418. Anuntul este valabil pentru ziua de azi si de maine.
Asa este Lucian, doar ca uneori din lipsa timpului chiar uiti si de litrul acela. Azi am facut de dimineata un schimb de apa, am scos mosul si am pastrat cateva firicele. Restul merge la donat.
Din diverse motive (proiecte si dureri de spate) nu am mai facut nimic la nici un bazin, cred ca am cam 3 saptamani de la ultimul schimb de apa. Norocul meu este ca am populatie putina si filtrare buna. De fertilizare nici vorba, totul merge din inertie.
Imi pare rau de ce ti s-a intamplat, stiu prea bine ce inseamna asta. Nu lasa insa ca aceste lucruri sa te doboare, ba din contra, incearca sa faci mai bine de data asta. Noi iti suntem alaturi si poti conta pe sprijinul colegilor.

Si cum a spus si koala, hai cu vesti despre urmatorul setup.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: