Message |
|
hegedusalin wrote:doar ca nu vor fi tocmai libere.
De ce nu ? 
|
 |
|
Bun,te inteleg,dar de ce nu-l lasi in acvariul mare impreuna cu restul pestilor pana ii dai ?  Apropos,daca mai vrei sa discutam o putem face pe privat...nu de alta dar aici e rubrica de vanzari si suntem offtopic 
|
 |
|
Eu cred ca e un pleco foarte foarte trist pentru ca il tii in acvariul ala minuscul  Sper sa il dai foarte repede cuiva cu un acvariu de 200l macar.....e pacat de el 
|
 |
|
Mda,ia pune-ne o poza cu "ancistrusul" tau,sa ne lamurim si noi ca e ce spui si ca,in acelasi timp,are 20 cm  Nu de alta dar noi n-am mai vazut ancistrusi de 20 cm :-)
|
 |
|
1.Scimbi prea putina apa saptamanal.Ar trebui sa schimbi 30% nu 10%.
2.Cumpara test separat,dedicat pentru PH. ATENTIE: sa fie cu solutie,nu betisoare - alea dau erori mari.
3.Daca si cu testul cu solutie iti da tot un PH aiurea,teasteaza cu acelasi test si apa de la robinet(sau sursa de apa din care faci schimburile in acvariu).Daca la sursa de apa PHul este ok,schimba apa in fiecare zi timp de o saptamana,cate 30% pe zi.Ai grija sa fie fara clor si la aceeasi temperatura.Apoi testezi iar cu testul dedicat pentru PH si ne spui daca s-a rezolvat problema cu PHul.
|
 |
|
Poti adauga produse din comert pentru scoaterea clorului din apa,e ok si daca lasi acvariul jumate insa atentie la doza si la filtru cum il pozitionezi...ca sa fie totul ok cu aerarea si filtrarea.Pe timpul tratamentelor se mareste aerarea,exceptie facand tratamentele pt care se specifuica clar ca se reduce aerarea.
|
 |
|
La 20 cm este pleco , ancistrusii nu trec de 13 cm...maxim 15. 
|
 |
|
Da aceea este,dupa descriere.Pentru a o trata ti-am zis sa-i dai mazare...la un serach pe google dupa "swim bladder disease" gasesti tone de informatii despre ea.
|
 |
|
Minnardy bacteriile alea sunt peste tot,aprops de ce zice si Snake  Se formeaza singure , apar singure....cum vrei tu sa spui :-P Bineinteles ca se garabeste destul de mult procesul daca adaugi bacterii la sticluta(Sera Nitrivec am folosit eu + amoniac = ciclare completa in 21 zile la un acvariu de 200l net,pentru ca ma grabeam...vroaim sa adaug cat mai repede niste pesti care stateau intr-un acvariu prea mic pentru nevoile lor).
|
 |
|
Da este ok si absolut necesara curatarea furtunelor,altfel scade foarte mult debitul filtrului.Orice ai face tot se va depune acea mazga pe furtune sa stii.
PS Poti da search pe google dupa numele produsului,il mai au si alte pet-shop-uri care vand online(bifezi sa retuneze doar rezultatele in limba romana).
|
 |
|
Mai ai plante dupa ce ai bagat de 2 ori algumin ?
La toti ni se depun pe furtune,sa nu crezi ca esti singurul.Iei frumos asa ceva http://www.happypets.ro/jbl-cleany-p-1020.html?zenid=4e63a5bf6d4df54a2b2f9db65bdd128f si gata,cureti de cate ori este nevoie furtunele 
|
 |
|
Cea mai sigura si fara dezavantaje ciclare este cea cu amoniac lichid.De ce sa chinui pestii ? Este si printre cele mai rapide metode.Bine,hai sa recunosc ... are si un mic dezavantaj : este mai greu de procurat 
|
 |
|
|
 |
|
In timp isi pierde proprietatile,o data ce ai desigilat punga/cutia...si bineinteles poate expira.Conteaza si daca o tii in caldura,etc.Ce mancare este mai exact si de cat timp o folosesti??
|
 |
|
Vai dar eu nu as putea dormi cui asa ceva in casa...
Al meu are 240l teoretic si am 200l apa in el,iar sticla aeste de 8 mm pt ca nu am gasit nicaieri de 10 ...are si intarituri si eu tot am o anumita teama.Dimensiuni 126/42/45.Cu sticla de 5 am doar un acvariu de 50 l 
|
 |
|
Mda,se pricep intr-adevar...in cazul asta poate iti explica si cum sta aerul care il tine pe caras la suprafata,in basica lui sparta 
|
 |
|
Asa e Sanitarule , ai nimerit-o 
|
 |
|
Esti sigur ca e 5 mm si nu 6 ?  Este cumparat , de firma , sau facut de tine ? 
|
 |
|
S U P E R B !!! 
|
 |
|
RexHunt ai mesaj privat.
O parte din plante au ajuns la un amic din Galati, iar restul la cineva din Bucuresti.
Se poate inchide,multumesc!
|
 |
|