[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
- 30 Sagittaria Subulata

- 45 Echinodorus tenellus (pui)

- aproximativ 40 cm liniari de Marsilea Hirsuta

Pret pentru tot pachetul : 40 lei + taxe postale.
Multumesc frumos,esti foarte amabil...insa din pacate pentru mine chiar nu am nici un drum spre capitala Daca se va ivi o ocazie insa,te anunt
Stai si tu , ca nu m-am suparat deloc! Doar ma miram si intr-adevar nu prea se intelegea exact la ce te referi.Dar vezi,am intuit eu bine Nu are cum sa se cicleze in doar 2 saptamanai,de-asta i-am si recomandat sa il lase dublu,adica 1 luna :-P
Cum adica fara rezultat ?? Daca te asteptai sa se cicleze in 2 saptamani ..logic ca nu era ciclat
Mie imi place cum arata acvariul,insa mai ai destul de munca la el sa stii,pana o sa arate super :-P Endlerii in schimb sunt MINUNATI , tare rau imi pare ca nu-s din Bucuresti....as fi cumparat si eu 2-3 perechi
olinno wrote:si inca ceva... cum fac cu filtru, daca imi vine filtrul extern (jbl cristal profi e700) trebuie sa pun in functiune si sa las si filtru vechi cel intern ca sa se cicleze si cel extern. c-am o luna sau cat?sau cum se procedeaza corect?

Da , o luna trebuie sa le lasi sa mearga in paralel
Si mai ales cred ca,dupa 2 luni, e timpul sa clatesti buretele filtrului in apa scoasa din acvariu....ar trebui s-o faci macar 1 data la 2 saptamani(in functie de cati pesti ai,cata mizerie se face in acvariu,etc. il speli si la 1 saptamana sau la 3,4,etc).
Nu va fi tornada.Se poate regla debitul.
NU le mai da fulgi,aia se umfla in interiorul lor si apoi plutesc cu burta in sus.Da-le numai granule speciale pentru carasi de la Hikari,JBL,Sera,Tetra,etc.
Pai lui ii creste ALGA in sus,nu mossul Chiar,ce alga o fi aia ? Pare urata rau ... :x
E ok filtrul ala pentru acvariul tau.
Substrat fertilizant JBL,bun,super!Dar de care anume ?? Aquabasis sau Florapol ?? Pentru ca Florapolul se ameste ca cu pietris si se pune si peste el un strat de pietris,iar Aquabsisul NU se ameste ca pietris,insa se pune un strat de pietris peste el.
Arata interesant domnul "piper" , as vrea si eu cativa
In cazul asta da-le urgent 2-3 boabe de mazare decongelata(sa nu fie sarata) si decojita!!!O fierbi 5 minute si o maruntesti foarte bine,apoi le dai sa manance.Cu putin noroc se vor face bine.3 zile nu le mai dai mancare,doar 2 mese pe zi mazare.Atentie,nu le da mai mult de 2-3 boabe la ambii,ca sunt mici.Si fa zilnic timp de o saptamana cate un schimb zilnic de apa de 10 litri....e posibil sa aiba dreptate colegul Alber si sa ai acvariul deciclat pentru ca ai spalat filtrul cu apa de la robinet,ceea ce este foarte rau pentru echilibrul din acvariul tau!

Ce mancare le dai la carasi ?

A,si sa nu uit,desi s-a mai zis,repet si eu : NU mai pune gheata in acvariu,e ineficient si daunator pentru pesti.Si schimburile de apa saptamanale trebuie sa fie de 30%,nu mai putin dar nici mai mult!Adica intre 15 si 20l apa trebuie sa le schimbi,pentru ca acei carasei dragalasi fac foarte multa mizerie - asa este felul lor.Si mai ales - foarte important - filtrul si tot ce e in el se spala doar in apa scoasa din acvariu,inainte s-o arunci(cand faci schimbul de apa saptamanal).
Salut si bine ai venit pe forum.

Cat la suta din apa schimbi saptamanal ? Cand si cum cureti filtrul ? Sanitarul ce specie este ? Acvariul de cat timp are pesti in el ?

Incalzitorul scoate-l,carasii sunt pesti de apa rece si are dreptate Fujito : chiar daca sunt mici,carasii nu sunt pentru acvariul ala.Sunt pesti care cresc foarte mari,se tin unul in minim 50l apa.Pentru 2 carasi iti trebuie un acvariu de 100l,vinde-i sau da-i la schimb pe alti pestisori mai mici.Asta daca nu vrei sa moara...pentru ca de trait nu au cum in acvariul tau.

In poza nu se vede pata alba de pe caras,deci nu prea avem cum sa ne dam cum parerea in legatura cu ce este.Fa o poza mai clara , mai de aproape....sau macar descrie-o mai amanuntit.

Daca stii engleza citeste cu atentie aceasta pagina,poate descoperi care este problema la carasii tai: http://www.goldfishconnection.com/articles/details.php?articleId=145&parentId=12 .
Trece mirosul dupa ce se cicleaza...indeparteaza cat poti din plantele rupte/putrezite pana atunci.
Acvariul cel nou va trebui ciclat si nu cred ca vrei sa-l ciclezi cu cei 2 hoplo ai tai,daca ii plac asa mult.Va trebui sa ciclezi fara pesti sau cu alti pesti rezistenti,care pot totusi muri in timpul ciclarii.
Apa poate fi perfect transparenta si curata , si chiar daca nu raman resturi de mancare apa se ploueaza cu dejectiile pestilor,bucati rupte de plante sau aflate in descompunere(daca ai,desi nu cred ),etc.Asa ca o apa care tie iti pare foarte curata poate fi,in acelasi timp,foarte toxica pentru pesti!Cand schimbi apa sa aspiri si mizeria de pe fundul acvariului Si gandeste-te cum vei cicla acvariul nou...
O urci pe un site care gazduieste poze gratis ( de exemplu webshots) si apoi dai linkul aici ca s-o vedem.
Poate se pricepe cineva sa iti spuna ce are...insa e foarte greu sa identificam o boala la un peste numai prin poze sa stii.Chiar si daca l-am vedea,e posibil sa nu stim sau sa punem un diagnostic gresit...nimeni nu e expert in bolile pestilor pentru ca se cunosc prea putine despre asta.Din pacate Insa facem si noi ce putem,incercam sa diagnosticam si sa tratam corect...
Vetrinarii nu se pricep la pesti.
Nu cred ca s-a umflat pentru ca nu poate face "treaba mare",e posibil sa fie alta cauza...poti pune o poza cu umflatura ? Cata mazare a mancat?
Le schimbi prea putina apa,acvariul e foarte mic chiar si pentru 2 pesti mici.Apropos,exact cat de mici sunt? In centimetri Schimba-le 30% din apa o data pe saptamana,cu apa lasata la declorinat 2-3 zile.Asta ar insemna sa le schimbi cam 7 litri de apa saptamanal.
E o idee buna sa le pui o veioza momentan,macar putina lumina sa aiba si ei

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: