Message |
|
Poate fi foarte bine si de la stres decolorarea.De exemplu calitatea proasta a apei.Cat de des faci schimburile de apa si in ce cantitate ?
|
 |
|
Da,multumesc...am devenit senioara 
|
 |
|
De ce nu vrei sa sara de 100l ? Sfatul meu : fa-l din sticla de 6 mm, cu dimensiunile 100/40/40.Ii pui frumusel si intarituri si cam asta e.Ii lipesti sus autocolant negru de 3 cm ca sa nu se vada intariturile si va fi si estetic...Asta daca il vrei neaparat lung.
|
 |
|
Nu este destul sa pui ceva pe spatele acvariului.Mai ales ceva semi-transparent.Va rebui sa ai draperii sau jaluzele la geamurile balconului.
|
 |
|
De ce vrei neaparat mai scund ? Ca mai lat e logic de ce ai vrea ...
|
 |
|
Da.Sau daca vrei poti pune doar linkul la poza de pe site si o vizionam noi acolo
Hai ca incet incet te prinzi cum functioneaza  Rugam un admin sau moderator sa stearga prima poza...si multumim anticipat
Editat de Lofty: s-a rezolvat.
|
 |
|
Probabil va tine si fara intarituri daca il faci din sticla de 6 mm, dar eu una i-as pune intarituri ca sa dorm linistita  La inaltime ai calculat si faptul ca substratul va fi 5-6 cm,iar sus se lasa 3 cm liberi(fara apa)? Astfel rezulta ca vei avea o coloana de apa cu inaltimea de doar 26 sau 27 cm...
|
 |
|
Vaiiiiiiiiiii cata poza ai pus omuleee !!!  Nici n-o putem vedea de cat de mare e...decat daca o descarcam 
|
 |
|
Da exista ca astfel nu scriam despre ea.Acvariul meu de 50l este facut din sticla de 5mm fara intarituri si rezista foarte bine.
|
 |
|
Amuzant  Poate omul vrea un acvariu pentru pui  Aia sigur nu trebuie sa traga nici o frana.
E ok acvariul si cu sticla de 4mm(care este mai ieftina fata de cea de 6 mm si care se gaseste si mult mai usor),insa va trebui sa-i pui intarituri sub forma de T...Insa ca sa fii mai sigur foloseste sticla de 5 mm
PS NU ne satisfaci si noua curiozitatea spunandu-ne ce vei tine in acel acvariu ? :-P Si mai ales de ce ai ales dimenisiunile acelea,cu lungimea asa mare fata de restul.
|
 |
|
Ca sa nu mai spun si eu ca solutiile improvizate pe care le recomanda te pot umple de alge 
|
 |
|
Asigura-te ca este destul de mica sa o poata inghiti...eu cand aveam pui de carasi le-o marunteam pana la dimensiuneal granulelor de nisip ca sa poata manca toti.O mai scuipa si daca nu o pot inghiti...n-au incotro,daca nu se duce pe gat trebuie sa iasa din gura 
|
 |
|
"Pisica" de apa dulce se numeste Motoro.Si nu pisica de mare 
|
 |
|
In generral de la mancarea neportivita.Nu se dau fulgi la carasi,nici purici uscati sai dafnii uscate,etc etc.In general nici o mancre care se poate umfla o data ingerata de carasi.Cumpara doar mancare speciala pentru carasi,granule,de la firme cunoscute cum sunt Hikari,JBL,Sera,Tetra,etc.Sunt pesti care au nevoie de un aport important de vegetale in hrana lor,iar mancarea cu un procent mare de proteine le face rau.De asemenea mai cumpara-le spirulina si le mai poti da si salata putin fiarta 
|
 |
|
Tetrazona,colisa lalia,xipho,platy,betta,etc etc etc 
|
 |
|
NU.
|
 |
|
DE 3 LUNI ??? Si tu abia acum intrebi ce are carasul ?  :x
Da-i urgent mazare decongelata,fara sare,pe care o fierbi 5 minute si o decojesti.Apoi maruntesti 2-3 boabe,ca sa le poata manca.Nu-i mai da 3 zile alta mancare in afara de mazare.Daca mai ai alti carasi da-le si lor o zi mazare.Si zi-ne cu ce ii hranesti  Carasii trebuie sa primeasca mazare macar 1 zi pe saptamana,in fiecare saptamana!
|
 |
|
Pai acum depinde...ce dimensiuni are acvariul - iti incape acolo unde vrei sa-l pui tu ? In ce stare e acvariul - are zgraieturi,capacul arata bine,e totul functional la el(filtrul,iluminarea,capacul) ? Numai tu iti poti da seama la fata locului daca merita acei bani sau nu.Dar,daca totul este in ordine la el si iti place,presupun ca e ok pretul.
|
 |
|
Riccia aia ca s-o cresteti sub forma de gazon va trebuie lumina puternica si co2.La mine cel putin n-a mers fara astea 2.Se topea pur si simplu.
|
 |
|
Latime cat mai mare pentru ca privit din fata acvariul pare mult mai putin lat decat este de fapt.Si inaltime cat mai mare pentru ca vreo 6 cm jos sunt ocupati de substrat,iar sus 3 cm raman liberi(fara apa).
|
 |
|