Message |
|
Fix ce-mi place mie ospataru
Plm iar car apa ca berbecu'. Sa vezi ce urari de bine iau de la nevasta cand vede butoaie prin casa.
Aia ie, veata este greu daca nu te multumesti cu o pereche de scalari. La aia schimb apa cu furtunu cand e ea plecata.
|
 |
|
Bah, nu-mi scad fosfatii nici sa-i f*ti, am schimbat phosguardu' n-am dat mancare decat odata la 2 zile, am la iesrirea din reactor fosfati 0,01 si in bazin 0,49 - 0.56. mi-am luat rowaphos sa schimb phosguardul, Plm incerc si cu asta. nitratii incontinuare sunt pe la 2 - 2,5.
Ceva experiente cu rowaphos? macar sa stiu la ce ma astept.
L.E. plus ca PH-ul meu ie pe pereti oscileaza de la 7.7 dimineata la 8.2 seara.
|
 |
|
Vrei neaparat FZN3? ca am io un FZN nustiu de care. e al tau daca nu ti-e lene sa-l speli ca mie mi-a fost
|
 |
|
Nu vreau nimic pe ea dar tre sa ai rabare unpic ca aveam maine o treaba la oradea dar s-a amanat ca plm, arhitecti si mizerii deastea. Cand ajung sa o iau e a ta. Oricum o comandasem cu gandul la tine ca la mine n-are cum sa stea. Corali si bazin mic si deastea. Si e stupid s-o tin in sump
|
 |
|
Nu era la misto, vro 10 posturi mai inainte iti scrisei da' tu nimic, batman*
* orice asemanare ie pur intamplatoare da' n-am gasit alta rima.
|
 |
|
io ma tot rog de nea Koala sa ii fac cado' pe surioara ciocolatie a lu' Suri da nimic, nimic
|
 |
|
Sa fie de bine si sa meraga in continuare. Plm macar cu atat sa contribui si io aicisea la comunitate.
P.S. Era al 4-lea post fara si stricam traditia
|
 |
|
Exista varianta simpla de accesat, cel putin pentru chrome ezista o iextensie numita "Hide my ass" se instaleaza in chrome, se ruteaza traficul printr-un server de america si dupa ce intri pe site si iti zice authorisation required, apesi pe butonasul galben si ai intrat.
Macar numai cat sa le lasi commenturi cu UE.
|
 |
|
evident e poza cu ascunzatoarea nu cu clovnul
|
 |
|
Am inceput sa dozez cate putin, am ajuns la 6.7 dkh.
@Akaiu. N-am reusit sa fac schimbul de apa, sper sa o pregatesc azi si sa il fac maine. Momentan dozez in continuare, vedem dupa schimb daca mai e nevoie sau nu.
Am reusit totusi sa scad fosfatii, era debitul prea mare prin reactor si aveam fosfati la iesire 0.1 mg/l. Acum dupa ce l-am reglat am 0.027 mg/l in acvariu si  nu mai am pudra maro pe geamuri sau pietre.
Ma cam saturasem de frecat zilnic cu periuta.
Concluzie: Vrei sa masori fosfati? Iti iei low range de fosfor de la hanna. Salifertul imi arata 0 si muream de draci cu alge.
O zi faina
Bogdan
|
 |
|
Am gresit si sunt natarau, a mea e de 6000 nu de 9000. si am in display numai vreo 150 de l de apa, dar am sumpul destul de mare si am vrut un turnover cat mai bun.
|
 |
|
+1 la ce a zis Dragos.
La mine cu o pompa de retur de 9000 l/h e cam tanda pe manda returul pe FI25 cu ce scuipa pompa. daca iti pui o pompa prea mare nu o sa iti faca fata teava de full siphon.
|
 |
|
Imi este absolut clar acum:
Testat pe fosfor low range hanna 37 ppb fosfor = 0.113 ppm fosfati, care e mare, cred ca am debitul prea mare prin phosguard o sa schimb pompa si vedem.
Legat de KH am inceput sa-l cresc usor 0.7 dkh/zi la ultima masuratoare amveam 5.1 dkh.
pana unde il cresc?
|
 |
|
Uite aici un articol despre h2s. Detaliaza la sfarsit problema dsb-urilor
http://reefkeeping.com/issues/2005-12/rhf/index.php
|
 |
|
L-a desfacut pentru ca daca dezechilibrezi dsb-ul nu mai face denitrificarea, nu mai preia nitrati din apa si incepe eliberarea hidrogenului sulfurat produs de bacteriile anoxice care incep sa moara datorita lipsei nitratului care le hranea.
|
 |
|
Scopul principal al unui DSB este de a creea un strat, cu o cantitate de oxigen foarte scazuta, denumita hipoxica unde bacteriile pot functiona anaerob.
Pericolul potentiale e in creearea unui strat complet lipsit de oxigen caz in care bacteriile de reducere pot transforma sulfatul in hidrogen sulfurat, mai ales in DSB-uri foarte vechi si foarte groase. aceste toxine se pot acumule si devin periculoase, mai ales eliberate deodate in cazul agitarii bruste a nisipului.
in general se mentine functionarea corecta cu melci nasarius, ,cerith, sau brittle stars, organisme care agita incet nisipul eliberand treptat si din timp cantitati mici de toxine.
.
|
 |
|
Mai mult decat lupa n-am nimic pe acasa. o sa incers sa descopar un microscop.
Asea din experienta astea a ce seamana?
Nu am poze cu praful maro ca am apucat sa-l curat. singurul loc "necurat"  a ramas pompa de valuri.
|
 |
|
Red Sea Reef Foundation B . pentru calciu dozam pana acum fiole de la prodibio ca le aveam. acum imi dadeam comanda de red sea pachetul complet de reef foundation.(nu toate in 1)
din ce am citit pana acum pare ok.
ideea e ca pe principiul: daca te diagnostichezi de pe net ai cancer  . cum ma prind ca sunt diatome si nu dinoflagelate pudra aia maro de o am eu pe geam?
?
|
 |
|
Numa asa ca sa-ti stric filmu cu anemona... Ce-ai zice de o surioara ciocolatie pentru Suri. Asa ca sa se suie una peste ailalta si sa ajunga la anemona. Vorba reclamei "Nu conteaza ca esti mic daca te pricepi unpic"  My treat of course.
Bogdan
|
 |
|
Sa dozez kh acum sau sambata dupa schimbul de apa?
|
 |
|