[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bsbircea
Forum Index » Profile for bsbircea » Messages posted by bsbircea
Bagam picioarele in ele de diatome. frec ca dementu zilnic maroneala de pe geamuri si pietre. am schimbat toata apa din ATO cu apa refacuta cu cartus NPS. acu' test de silicati n-am dar am facut teste de nitrati fosfati si un test de KH la apa de RO, toate imi dadura 0... mortii ei. imi comand un rahat dela de minicolorimetru sa verific si fosfatii, am schimbat si phosguardu...
Oricum sunt in ceata, adica testele sunt cam asa:

Vineri Azi
NO3............2.5.................2.5
PO4..............0....................0
Ca..............490................460
Mg.............1390...............1350
KH...............8.5..................6
PH...........7.8 - 8.0..........8.1 - 8.28

Intr-un cuvant am crescut PH-ul pe scrubber si mi-a cazut in cap KH-ul ma apuca spumele de imi vine sa ma pun in loc de skimmer.
Ceva idei?

Bogdan

LE: Mi-am luat refractometru salinitatea e de 33 ppt, o sa incep sa o cresc pana la 35 in urmatoarea perioada.

Singura adaugire pe care o am la capitolul lampa e ca sunt OBLIUGATORII lentilele la coloane marisoare de apa pentru ca ungiul led-urilor e de 120 de grade si e prea mare dispersia de lumina pentru o valoare par buna mai jos de 25 de cm. Si lentilele trebuie luate in considerare la gaurirea/lipirea led-urilor.

Bogdan
Cand mi-am luat primul rand de led-uri si au fost cree m-am chitrosit si nu le-am luat pe placuta, am zis ca am unpic de experienta.
Aici vorbest nu de fixat leduri cu distanta ce de lipit pe placuta dar presupun ca se aplica pe alocuri
Ca idee exista un grafic de temperatura cu preincalzire pana la 150 - 180 de grade , dupaia lipirea efectiva la 215 grade timp de 60 de secunde, si la final racirea. Ideea e ca cresterea de temperatura trebuie sa fie de 5 grade pe secunda si se foloseste un fludor de compozitia 96.55 Sn / 3.0 Ag / 0.5 Cu. relativ complicat. adica mi-am belit ceva led-uri atunci incazind placuta pe dedesubt cu ciocanul de lipit.
Acu' doar de fixat asa as face cum ziceati si voi. incalzite pe sub radiator si apasat pe led ca sa se aseze.

Bogdan
Temperatura am masurat-o punand senzorul pe lentila, stiu ca nu e cea mai ortodoxa metoda dar eram curios.
Radiatorul statea undeva la 29 - 32 de grade dupa o zi de functionare.
Am fost multumit de lampa numai ca pe led-urile mele made in "container in port" nu aveam lentile si la o coloana de apa de 45 de cm avram par undeva pe la 60 pe fundul bazinului.
Sefu' io am rezolvat problema cu jocu' altfel, am pus pasta termoconductoare adeziva. Stiu ca arctic cooling e scumpa dar cred ca simplifica unpic problema.
Pentru mine am facut termoconductoare adeziva din pasta termoconductoare ordinara si Bison bicomponent epoxidic amestecate 3:1 si nu am prajit nici un led si in 12 ore le desfaceai cu dalta. (ceeace creeaza o problema daca vrei sa schimbi un led)
Nu as putea baga mana in foc pentru temperatura ca le-am masurat cu un senzor de la acvariu dar stateau la ora 18:00 dupa 5 ore de functionare la maxim la 48 - 50 de grade si aveam doar un ventilator pe radiatorul de 22x80x500mm .

Bogdan
Imi fuse lene asa ca numai aseara am refacut co2 scrubberul. Acu PH-ul imi fluctueaza de la 8.22 seara la 8.08 dimineata.

Am constatat ca tragea aer fals si era si volumul cam mic.
Din ce am gasit eu prin interneti:

Necesarul de scrubber pentru 100 gal (378 l) este de 1000 ml si ar trebui sa ajunga cam 6 saptamani, asta e oricum variabil in functie de cantitatea de co2 din camera, cat de bine e aerisita, daca dulapul de la sump are ventilatoare/ aerisiri sa poata face schimbul de gaze, livestock, cat de bine e "valurita" suprafata apei....

Ideea e ca cred ca am diatome, o sa imi pun cartus NPS la instalatia de osmoza sa vad daca se schimba ceva. pana atunci frec pudra maro de pe geamuri si pietrele cu periuta.

Nu trebuie sa expediezi.
Tine-mi si mie pozitia 4 (seriatopora) si 7 (montipora) pana trec pe la tine sa iau membrana de osmoza si cartusul NPS. (apropos ai reusit sa le comanzi?)
Mersi
Bogdan
Am vreo 250 de litri in sistem. O sa trec pe la mosu sa mai iau ceva pellete. Sper sa modific diseara filtrul din iad si il bag la pet. Vedem cum se prezinta.
momentan ma bat cu o pastrama si o sticla de glenfiddich si nu stiu in ce ape ma scald pana diseara.
Pelete am 250 de grame, am schimbat pietrele, ma rog am scos din sump si le-am bafat pe alea la loc din 2 motive. Nu prea aveau unde sa se ascunda pestii si era scandal si pe deasupra am facut o gramada de alge si mi-era lene sa la frec deci am facut rocada. Provabil mare parte din nitrati erau consumati de algele de pe pietre si de pe geam. Acum am curatat tot. Vom vedea cum evolueaza.
Co2 scrubber folosesc cam 200 de ml intr-un filtru de-ala de centrala. Cred ca nu-s desule si pe deasupra cred ca trage si aer fals. Debuitul la skimmer e de vreo 800 de l/h.
stiu ca e normal sa imi fluctueze dar oricum mi se pare cam jos ph-ul.
ceva sfaturi?
Am trecut peste faza cu gris-ul, am lasat acvariul gol 7 saptamani, am schimbat apa zilnic la cel de carantina, le-am scaldat congelatura in usturoi la fiecare masa.
Acum bag in mancare seachem nourish, si vad ca totul e ok. Temperatura o tin relativ constanta adica oscilez cam 1 grad zi/noapte.
Singura mea problema e ca nu pot tine ph-ul mai sus de 7.68 dimineata, 7.88 seara. Am si co2 scrubber numai ca cred ca nu e facut cum trebuie, il am intr-un filtru de apa, (modelul de se tine syb centrale). O sa il refac cu versiunea in sticla pet.
Daca aveti ceva idei le ascult cu interes.
Cred ca invat sa fac poze

image
image
image
image
image
image
Domnilor, intrebarea zilei. Cum setez si io reactorul de biopellete ca nu-mi scad neam nitratii sub 10. Momentan sunt deschise toate robinetele la maxim. Reactorul e marca @kirucd.
Mie mi-a mers dracia aia de la red sea cu aiptasia x. Aveam vreo 6 dintre care 2 intre zooantusi. Acum mai am doar una mica pe care mi-e lene sa o vanez. Si pe deasupra nu e exagerat de scumpa, parca vreo 40 de lei.
Nu stiu daca-l pot spune. Tre' sa vorbesc cu ei inainte, sau poate il spun direct ei.
si pe faza cu orgoliul sunt perfect de acord, vreau si eu un colt ca sa nu ma tampesc in concediu.
Am vazut draft-ul baietilor si e foarte tare, plus ca e destul de bun pretul, dar din incercari se naste progresul.

Bogdan
Eu ma bag cu ajutoare, cel putin pe hardware, ca la soft sunt relativ lemn.
Era si vremea sa scot barosul de lipit de la naftalina. Ca tot imi iau concediu.
New toys. Meritam si eu ceva frumos de craciun nu?
adica asa ceva:
aaaaa.... da dar... numai ca nu, adica cu ciclarea de la incepul la cat am frecat pietre cu periuta de dinti sa scap de alge , no way in hell.
Sincer, negru nu-mi prea place, ma gandesc la un bleu deschis, in aceeasi masura ma gandesc la o plasa pe care sa o agat de buza de la overflow si pe care sa pun ... GSP, un fel de freaza de statuie
Am citit si inteles dupaia cu bicarbonatul ca am mai citit sa nu tot intreb ca la clasa a 4-a.

La intrebarea 2 raspunsul elevat era ca nu am gasit autocolant pe un albastru deschis.
Raspunsul sincer e ca nici nu am cautat foarte tare deci de lenes.
Acum constat ca ar fi fost o idee buna.
Ar fi vreo varianta asa... mai tarzie?

Forum Index » Profile for bsbircea » Messages posted by bsbircea
Go to: