Atunci cand aveam bazinul in Cotroceni aveam 3 corali mai rezistenti,

, cam aceiasi pesti

si nitrat intre 50 si 100.
Faceam schimb de apa masiv si scadeau de la 75 la.. 50 apoi o luau de la capat.
Filtrarea era prost gandita, aveam si cateva kile de fosfat (testele de genul sera si JBL se colorau

) asa ca aveam si ceva alge.
Parte din vina o avea si caldura.
Pana in ziua cand m-am hotarat sa cresc corali... Foloseam absorberul de la Aquatic naure, care scotea.. de la 50 ajungea poate la 30 (volum mare de apa) apoi o lua de la capat.. Hraneam masiv (hehe era o placere sa dai cate un peste la 2-3 zile anemonei, diverse chestii pentru clowni care faceau icre mari si numai bune de eclozat, diverse prafuri ca sa nu ramana seaapple-ul nemancat.
La tine poate nu e cazul, dar la mine, cu filtrarea pe care o aveam, cu skimerul pe care il aveam nu reuseam mare lucru.
am incercat aditia de Vodca cu ceva rezultate pozitive. usor complicat din moment ce in week-end nu era nimeni acolo..
Apoi am schimbat un pic filosofia. Cel mai radical lucru l-a produs reacorul cu sulf: nitrat 0 in aprox 2 saptamani (de pe la 50ppm). Pe de alta aprte asta a fost un soc pentru anemona mea...
Acum imi doresc sa am 5ppm nitrat dar nu pot (am desfiintat de mult reactorul cu sulf).
Ai grija ca purigenul are bilutele alea foarte fine.. Ai nevoie de un "bag" sau un ciorap f fin.
Daca inceopi sa te dotezi cu niste aparatura, reactoare, poate le gandesti la o dimensiune numa' buna pentru noul tau acvariu, mai mare
LE: eu m-am luptat cu nitrati mari la ~400 l