[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Din pacate, cu toate eforturile mele de a-l vindeca nu am reusit. L am gasit acum vreo 3 zile dimineata printre anubiasi, mort. Ca o surpriza, pe un alt anubias se zbateau cativa puiuti, mama lor ii tot lua in gura si-i punea la loc atunci cand cadeau. A doua zi, nici urma de ei, nu-mi e clar dc, poate ancistrusul?
Cu un substrat fertil si plante care se hranesc din el, merge si fara fertilizanti in masa apei, pana se consuma. Insa cu plantele pe care le are Faye in bazin, daca nu le dai in masa apei mor de foame.

Imi place mult acvariul, daca eram din bucuresti luam eu scalarul ala nazdravan.
Ti-am recomandat sa citesti acele ghiduri pentru ca acolo sunt explicate multe lucruri. Daca nu ai citit si de mentenenta, nu inseamna ca nu e asa. Oricum, fiecare e liber sa-si aleaga drumul. Spor in continuare.
Pentru mentenanta facila. Si gandeste-te ce fel de creveti vrei, vezi ca sunt niste articole extraordinare despre creveti pe forum la rubrica nevertebrate, citeste-le bine si discutam dupa.
P.S. Uitat-te la cum a startat bogdan70048 ultimul acvariu cu creveti, este foarte explicit.
Depinde ce creveti vrei sa tii acolo.Din start gandeste-te la un filtru de substrat, deci jbl aquabasis iese din discutie.
Daca ar fi asa de simplu, nu ar mai avea nimeni alge). Inainte de a recomanda apa oxigenata in bazinul comunitar, intreaba ce vietati are in el, e posibil sa le extermine. Plus ca am eu o banuiala cum ca apa oxigenta in cantitati mari dauneaza si la filtru. Si de ce sa stinga lumina?
Dupa cum zice si stefanp, mosul tau sufera de inanitie. Da-i lumina mai multa si fertilizeaza, baga si feropol in doza recomandata de producator.Cu siguranta isi va reveni, stai linistit.
La acest filtru poti regla debitul de apa la iesire, parerea mea e ca este o alegere perfecta, poate pe viitor vei trece la ceva mai mare. Medii de filtrare iti recomand ceva sa faca doar filtrarea biologica, in functie de bugetul tau te orientezi: siporax, micromec, matrix, substrate pro etc.
Eu zic sa stai sa te gandesti mai mult. Exclus sa le faci baie in apa oxigenata, clor sau altele. In primul rand da mai multe date despre alga, de genul e paroasa, filamentoasa, puncte...dar si despre ce plante e vorba. Ca sa omori alga aia la o baie scurta, o sa ai nevoie de o cantiatate mare de"otrava" si probabil plantele se vor topi incet dupa. Oricum ai proceda, fa-le o perioada carantina.Bai pe o perioada de 30-60 minute si apoi le bagi in apa curata in carantina, repeti de cateva ori la concentratii mai mici(parerea mea).

Incearca si pune si o poza cu stadiul actual.
Multumesc frumos baieti. Sunt asa de mici, abia ii vad cu ochelarii , cu siguranta ii aspiram la schimburile de apa. O sa mesteresc un burete sa-l pun pe ustensila cu care schimb apa, sa nu-i mai arunc si acum. Treaba complicata domne cu crevetii astia .
Imi place, si-au revenit foarte repede pot spune. Zici ca-s noi
Si a venit si ceva mult asteptat
Ca de obicei, poze superbe. Frumoasa mamica dar si restul, sa ai grija de pui.
Mda, n-am nici o sansa. Mutumesc frumos de raspuns.
Cam pana la ce temperatura rezista, sa stiu cam la ce sa ma astept.
Multumesc petre. Dupa trei luni de cand am introdus crevetii, vreau sa trag cateva concluzii. Crevetii s-au obisnuit cu mancare, mananca tot ce le dau. Din 10 creveti unul singur a fost femela, restul sunt baieti. Pe viitor, ideea ar fi ori sa iau mai multi juvenili ori sa cumpar maturi, sa stai sa astepti de la o depunere la alta 40 zile si sa nu-ti iasa nu e prea placut. Bazinul este prea mare pentru cativa creveti, era bine sa fie cel putin de doua, trei ori mai multi.
Sunt curios cum rezista crevetii la o apa mai calda, vine vara si ar fi bine sa luam masuri din timp.
La un asemenea volum de apa, probabil va merge prea mult acel incalzitor, vei avea si un consum mare de energie. Acum nu este necesar, vin caldurile, vei sta relaxat, iar o perioada pana se termina ciclarea, se mai incalzeste si nu vei mai avea nevoie de incalzitor. Insa pe sezonul rece, nu va face fata.
Ca sa iti raspund la intrebarea ta, depinde de context, de poza. Sunt anumite semne la un bazin neciclat, probabil daca vei starta si tu corect 20,30 de setupuri o sa-ti dai seama. Reactia colegului a fost la atitudinea ta. Pot face pariu cu tine ca in curand vei vedea si reactiile pestilor la imensa cantitate de apa in care se chinuie.
Depinde de temperatura din camera, dar probabil este insuficient.
Super alegere jbl floaty II, il am eu de ceva timp si sunt foarte multumit de el.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: