Message |
|
jax wrote:mie primul setup imi place mai mult (j/k)
Ne spui si de ce ? 
|
 |
|
Nu este o cantitate anume in functie de cati litri de apa ai.Poti pune si 2 linguri daca vrei,si 3...numai sa lasi buturuga in apa apoi,macar 1-2 saptamani sa iasa sarea.Si apa o schimbi zilnic.
|
 |
|
Nu,coada se reface dupa un timp.Asa patesc si ai mei uneori si nu ii afecteaza cu nimic.
|
 |
|
Pai plantele traiesc in pietris , nu in nisip.Insa pietrisul trebuie sa fie de dimensiuni mici (preferabil 1-2 mm sau 2-4 mm).
|
 |
|
Probabil si-a despicat coada in ceva ascutit...buturuga,alt decor,etc.
|
 |
|
Fujito wrote:plecostomusul poti sal tii pana se face mare si dupaia il dai ;)
Cat de mare crezi tu ca se va face in 30l apa ?? Sau ce te faci daca dupa sfatul tau omul il tine is dupa un timp mai scurt sau mai lung ii moare ingramadit acolo ? 
|
 |
|
Pai cum sa manance viviparii si scalarii plantele ? Doar nu-s carasi  Pune cat mai multe plante 
|
 |
|
Merge si prin posta sa trimiteti, ajung ok plantele. Curierul e prea scump  Insa aveti grija cum le ambalati, in mai multe pungi inchise bine la gura, ca sa nu se piarda umiditatea, si apoi intre punga cu plante si cutie puneti ghemotoace de hartie  De asemeni cutia trebuie lipita peste tot pe unde ar putea intra aer. Eu asa le-am primit si au ajuns in stare super buna. Luni au fost puse la posta si joi erau la mine in acvariu 
|
 |
|
Daca vedeam ca nu stau in pietris plantele fara radacini,eu legam cu un elastic(din ala mic si colorat) o piatra de tulpina plantelor,apoi le ingropam tulpinile in pietris.Dupa ce faceau radacini taiam elasticul si-l scoteam,la fel si piatra.
Mai sunt de cumparat niste clestisori speciali pentru a tine plantele in substrat,de la JBL parca.
|
 |
|
Arata foarte bine acvariul! Normal ca se poate si low-tech,daca alegi plantele potrivite si faci schimburi saptamanale de apa.
Alt filtru la fel nu cred ca poate face pentru ca nu mai are un al2lea bidon din ala...sau poate mai face rost  Ingenios construit oricum,felicitari!
|
 |
|
O lingura cu varf de sare ajunge zic eu.Acuma depinde si in cata apa o dizolvi.
|
 |
|
Daca mor frunzele taiate nu ma deranjeaza,important e sa nu mai faca umbra la alte plante.Si asa indepartez saptamanal unele frunze rupte de pesti sau moarte din alte cauze.O sa urmaresc cu atentie la urmatoarea pescuiala,poate prind si niste valisneria 
|
 |
|
Salut si bine ai venit pe forum!
Masculul betta nu bate femelele ? 
|
 |
|
Cu ce ii hranesti si cat le dai ??? Mazare,salata,etc. le dai vreodata ?
|
 |
|
Le-am taiat si eu joia trecuta pentru ca imi tineau umbra la alte plante.Pana acum nu par a fi foarte afectate...vedem mai departe ce se intampla 
|
 |
|
Am luat si eu una dintr-un petshop , nu este mopan , si dupa 4 ore de fierbere si 3-4 ape schimbate tot colora in maro.Am tinut-o vreo 2 luni intr-un recipient cu apa pe care o schimbam zilnic.Chiar si dupa cateva luni de tinut buturuga in acvariu tot mai coloreaza foarte putin in galben  Asa ca nu toti vor nimeri lemn care nu coloreaza in maro , te asigur :-P
|
 |
|
Daca ai neritine in acvariu sunt sigur ouale lor.Nu te chinui sa le indepartezi,nu vei reusi...plus ca vor depune altele mereu.Nu ies pui din ele,insa nu arata rau nici buturuga dalmatian  Chestie de gusturi ... am si eu pe o buturuga si nu ma deranjeaza.Ador neritinele,la cat sunt de frumoase si folositoare pot depune cate oua vor 
|
 |
|
Doar galben ??  Ce bine ar fi .....nasol e ca unele lemne coloreaza in maro :-) Si cand zic maro ma refer la maro inchis... 
|
 |
|
Scoate taninul din lemn ca sa nu-ti coloreze apa, dezinfecteaza lemnul, etc. Poti pune si sare fara iod la fierbere (din aceea grunjoasa,care se pune la muraturi).
|
 |
|
Este recomandat sa fierbi mopanul(si orice alt lemn pe care il bagi in acvariu).Il fierbi pe parti daca ai unul mare...bagi cate o parte in vas,o fierbi,apoi bagi alta parte a mopanului si tot asa.
|
 |
|