[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Nu cred ca mai e necesar sa-i sugrume, le raman pietricelele in gat
In sfarsit poze!!! Arata super demential, insa eu vad 6 SAE in poza, nu 5 :p
Fii atent la conconiusi.Pot sfasia cozile la guppy si-i pot chiar omori.Eu am dat 3 conconiusi pt ca faceau asta.Plus ca ei sunt pesti de banc,tre sa ai minim 6.Scalarii nu-s compatibili nici ei cu guppy,ciupesc si ei codite si se fac foarte mari (ie trebuie minim 50l apa unui scalar).
Da,stiu asta.Acvariul are 45 cm inaltime si capacul 10 cm.Hmm...eu nu-s foarte inalta,cred ca il fac de 60 cm inaltime
Faci teste de apa(nitriti si amoniac).Astfel vei sti cand sa faci schimburi de apa - daca ating valori critice.Insa ai putini pesti pt 400l,e posibil sa fie ok si fara schimburile de apa.Insa SAE sunt mai sensibili cred...Pietrisul nu il aspiri deloc.Le dai mancare putina, sa nu ramana nemancata.
Multumesc Adrian si Ceejay pentru detalii si explicatii! Mi-am facut o idee despre cat ma va costa,insa o sa ma duc bineinteles in mai multe locuri sa vad unde va fi mai ieftin sa il faca.Asta dupa ce strang banutii necesari , logic Pana atunci insa apreciez orice ajutor si sfat privind suportul,mai ales proiectul! Nu stiu insa daca sunt necesare dublarile "picioarelor" la 200l....blatul cred ca il voi dubla si eu pentru ca acvariul este lung.Ma gandeam chiar sa ii pun 5 "picioare in loc de 4,cum are al tau...Ce parere aveti,ce e necesar sa dublez si cate "picioare" sa-i pun? Dimensiunile suportului vor fi 130/45 cm.Inaltimea inca nu m-am hotarat cat va fi.... 70 cm probabil.
Bine ai venit si din partea mea!
Salut si bine ai venit pe forum.
Un prim sfat...lasa doar orasul sau judetul la locatie in profil,doar nu vrei ca toata lumea sa stie adresa ta!Poate fi periculos.
Al2lea sfat...tu crezi ca acei sanitari traiesc bine in 20l apa,insa eu te asigur ca nu e asa.Au nevoie de mult mai multi litri de apa ca sa traiasca bine.La tine doar supravietuiesc si ii chinui.In 20l poti tine un betta daca doresti,sau 3-4 guppy,etc.
Un acvariu cat mai mare este intr-adevar recomandat,insa gandeste-te ca si la ala va trebui sa schimbi 25% din apa saptamanal,mai ales daca vei avea plante si/sau pesti care fac multa mizerie(carasi,alti pesti de talie mare,etc.).Asa ca gandeste-te si la o instalatie de schimbat apa la picatura sau achizitionarea unei pompe puternice de recirculare a apei(minim 1000l/h).
Foarte rau ca numai dupa 2 saptamani ai creveti in bazinul ala.Sunt foarte sensibili la nitriti si amoniac...asa ca sunt mari sanse sa moara daca ii bagi intr-un bazin in care ciclarea nu este complet terminata.
Salut si bine ai venit pe forum!
Poti afla daca acvariul (mai) este ciclat folosind teste de apa pentru amoniac si nitriti.Altfel nu ai cum sti sigur.Programul de iluminat este ok.
Salut si bine ai venit pe forum.
Verdele de malachit este foarte toxic,ar fi trebuit sa faci tratament doar pestilor afectati de boala si nu in acvariul principal,ci in altul mai mic.O alta problema e faptul ca ai pus apa cu clor,ceea ce a dus probabil la moartea unor bacterii din filtru.Cumpara de urgenta o solotie care indeparteaza clorul si schimba zilnic 10l apa pana vezi ca isi revin pestii(cam o saptamana).De asemeni adauga niste Nitrivec care ajuta la repopularea filtrului cu bacterii.Aspira orice mizerie de pe fundul acvariului si orice bucati de mancare ramase neconsumate daca sunt(mai ales ma refer la mancarea aia pentru timp lung - nu cred ca a fost o idee buna ca ai pus-o cand ai plecat).Hraneste pestii doar 1 data pe zi si da-le foarte putin,timp de o saptamana...
Teste pentru apa ai ?
La carasi nu este recomandat sa le dai fulgi sau puruci uscati,etc. pentru ca se umfla in interiorul lor si ii face sa pluteasca cu burta in sus.Da-le doar granule speciale pentru carasi de la Hikari preferabil.Daca nu gasesti Hikari ia-le granule de la JBL,Sera,Tetra,etc.,numai sa fie granule speciale pentru carasi(scrie pe cutie asta).
Mazarea si salata ii ajuta sa nu aibe probleme cu umflarea burtii si plutirea la suprafata.Cumperi mazare nesarata,la punga,decongelezi cateva boabe(cam 2 boabe/caras) si le fierbi cam 5 minute.Apoi le decojesti si le sfarami daca sunt mici carasii,ca sa le incapa in gura.In ziua respectiva nu le dai altceva de mancare,doar cate 2 boabe mazare fiecarui caras.Ii va ajuta mult la digestie.
Esti glumet,imi place Eu il intrebam pe Ceejay in primul rand, si doream sa aflu cat costa palul ala (metru patrat sau foaie) si balamalele si restul , nu cum sa calculez :-) Acum daca stiai si tu cat costa palul era super,dar asa...chiar n-am cum lua la picior orasul momentan ca sa intreb cat costa palul si cele trebuincioase Imi faceam o idee cat l-a costat pe el in total(sau pe parti si adunam eu),deoarece dimensiunile suportului de la acvariul lui mare sunt apropiate de cele ale acvariului meu.
Totusi, poate intra Ceejay si imi spune
Cred ca acvariul nu este ciclat...citeste te rog articolele acestea, pentru inceput :

http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/
http://www.acvariu.ro/content/view/50/29/
http://www.acvariu.ro/content/view/92/29/
Bine ai venit pe forum !
Din cate stiu eu se gasesc destule plante in Braila..."La berze" ai fost ? Este un petshop unde au destule plante si pesti
Si eu zic sa nu ii pui picioare.A iesit super,felicitari!
Doresc sa imi fac si eu un suport pentru acvariul de 200l in genul celui facut de tine,de aceea te rog mult sa-mi spui cat ai dat pe pal si restul materialelor ca sa imi fac o idee cat ma va ajunge.
Ups...nu ma priecp la prescurtari de genul ala,de-asta ma si miram ca ii place
Cat despre amintitul despre primul setup,si eu cred ca este obligatoriu,ca sa nu uite de unde a plecat...altfel risca sa mai ajunga cel putin o data pe acolo :-)
E ok daca ai site prin care sa-l cerni ca sa iasa la dimenisunile dorite.Apoi il fierbi.
Bine ai venit si pe la rubrica "Despre noi"
Acum in privinta plantelor.Ce dimensiuni are pietrisul ? Ai substrat fertilizant ? Din ce ai vazut tu pana acum,ce plante iti doresti ?

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: