[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bsbircea
Forum Index » Profile for bsbircea » Messages posted by bsbircea
Dupa ceva bacterial blooms si chestii pana la urma s-a limpezit ca mi-era rusine sa fac poze.
Skimmerul merge brici, i-am bricolat si un rezervor sa nu mai puta prin casa.
image
image
si un mic video
si unde e lista de inscrieri?
pe care-l pun unde?
Dupa vreo luna de luptat cu alge, schimburi mari de apa, si ceva bacterial bloomuri, A AJUNS SKIMMERUL de la DIY Master kirucd
L-am montat vineri seara si skimmeaza ca dementul dupa 30 de minute de la montaj, dar PUTE, pute de-mi strica ziua, pute in sufragerie de ma mut pe pres, am spalat cupa colectoare si dupa o ora iar putzea fara sa se umple, (scuzati de "z")
ce-i fac, adica vine in P*M iarna si imi ingheata C***ele pe pres.
Nu-ti fa griji, asa e vreo 3 - 4 zile, si eu am schimbat nisipul cu red sea live sand si dupa ce s-a limpezit poti sa umblu cat vrei in el, am doi premnasi care fac rearanjari in fiecare zi si nu s-a mai tulburat.
nea'koala. de-ti trebuie praful ala (red sea foundation abc) am eu o cutie plina de ma incurca prin casa. daca ti-o trebe iti apartine, cu tot cu transport luni la bucuresti.
e clar, maine o ucid. am tot citit si am descoperit ce coral e ala
Atlantis Leptastrea.
da e semitransparenta si da se strang.
plm dar cum o omor, adica am citit de ceva cu lamaie, si kalkwasser, dar o sa-mi frece zi zooasii sau nu?
Dau o bere cui imi zice ca nu e aiptasia

acu' serios vorbind cum o omor fara sa-mi f*t zooasii

Sper ca planurile mele sa nu fie intarziate, oricum la cel mai mic semn de stress am unde sa il duc (am un var cu un reef de 2000 de litri) deci ar trebui sa fie ok acolo. Mi-a placut tang-ul mai mult decat am putut sa ma abtin, ma bucur sa aud ca ai avut puterea sa o faci.
Cea mai mare problema o am e cu acvariul de carantina, momentan sunt ich free adica am bagat tang-ul dupa un freshwater dip si nu a avut nici o pata de ich.
ideea e ca nu am loc sa-l pun decat in beci si.... nu stiu ce sa zic. presupun ca nu o sa mai iau pesti asa ca nu cred ca am imperativa nevoie de el, si daca o fi prea arzatoare dorinta pentru inca un peste o sa organizez unul ad-hoc cu filtru hang-on si heater.
vom vedea.
va tin la curent cu ce se desfasoara.,

PS cred ca am depistat o aiptasia intre zooasi. revin cu poze poate o identificam impreuna.
@Shubi. nu vreau sa bag multi pesti in acvariu dar imi picase rau cu tronc scopas-ul asa ca n-am putut sa ma abtin.

@UM02122 stiu ca e mic acvariul pentru tang, in momentul asta pestele are vreo 8 cm. nu stiu care e ritmul de crestere al lor dar ma gandesc ca nu se va dubla pana la anul pe vremea asta, cand ar trebui sa-mi fie gata acvariul de casa noua. vom vedea cum evolueaza finisorii si instalatorii dar cred ca pot promite ca scopas-ul va avea o casa incapatoare.

@2smokes nu stiu ce sa zic nici despre micromusa. cea mai aproape imagine de adevar pe care am gasit-o eu este de la Favia speciosa.

@all Multumesc pentru aprecieri si incurajari.

Teste de azi

no3 = 2
po4 = 0,1
Ca = 420
Mg = 1320
kh = 9

Pereche de premnas epigramatta, care zici ca nu-s pereche uneori, in rest sunt cei mai buni prieteni.
Sper sa mearga bine acvariul, skimmerul inca nu e gata dar il tin din schimburi de apa si e stabil, mai am de invatat, norocul meu e ca piarta am ciclat-o vreo 6 saptamani pana am putut sa montez acvariul.
Nu stiu ce pareri aveti, eu inclin sa raman la filtrare doar cu piatra vie, fara matrix sau alte medii biologice, mi se pare mai simplu de intretinut si curatat asa.
Caut un pumn de chaetomorpha sa o bag in sump si pana apar restul de echipamente dozez cumintel NO3PO4X

Ultimele teste ziceau asa:
Amoniu nitriti = nedetectabil
NO3 = <1
KH = 8,5
PH = 8,1
CA = 390
MG = 1360
Si acum vine intrebarea: Ce-s astia, ca am cautat pe internet de mi-a venit acru.

image

image

au venit pe piatra cu care am luat ciupearca din imagine si au inviat,sa zicem asa.
Mai era una

image
Continuare:

image

image

image

image

image
Ziceam sa fac si eu un topic nou pentru noul acvariu.

Bazin 60x50x50 custom cu 2 fete ultraclare ,cu animal fasole
Sump cu 3 compartimente
Filtrare = 50 de kg de piatra vie din care vreo 15 in sump
Lampa LED DIY controlata pe arduino
Skimmer si reactor Biopellete marca kirucd

image

image

image
Update cu coralii de la Shubi. mersi

image
image
image
image
image
De-astea faci? Stii ca nu ma pot abtine. )
Stiu ca e cutra, dar ne-om descurca la momentul potrivit.
Mi-l doream destul de tare, oricum mai astept pana mai iau altceva sa se mai aseze acvariul. Sper ca pe saptamana viitoare sa am si skimmer si sa ma duc dupa ceva LPS.
Oricum depasirea de buget e grava acum ca mi-am schimbat si vehiculul asa ca tre' sa mai si muncesc
Mersi de incurajari!
Eu zic ca nu-s chiar descurajat, ma enerveaza ca au murit niste animale nevinovate, dar mergem mai departe.
image

Forum Index » Profile for bsbircea » Messages posted by bsbircea
Go to: