| Message |
|
|
Foarte fromoasa, sper sa te bucuri de un intreg buchet de sarbatori. Poate mai faci o poza cu tot bazinul in stadiul actual  .
|
 |
|
|
|
Bine ai venit si sarbatori fericite.
|
 |
|
|
|
Testele sunt dedicate sau din cele 5in1, 6 in1? Ar fi bine de vazut si care este valoarea nh3/nh4. Nu este ok acea valoare nici la 6 zile, nu ai foarte multi pesti. Eu banuiesc altceva, o calitate nu prea buna a apei, din oarece motive, cel mai important zic eu ar fi curatenia prin acel pietris de granulatie mare. Parerea mea, poate ma insel. Ar fi bine ca sa nu mai bajbaim sa dai detaliile complete ale acvariului cand intampini probleme de genul asta.
|
 |
|
|
Foarte frumos, se vede ca pui suflet  . Cu siguranta creste inima in tine cand vine in vizita "mama soacra" si vede ce ai realizat  .
|
 |
|
|
|
Salut. Ceva nu este bine pe acolo, ce valori au testele si ce teste folosesti?
|
 |
|
|
@daniel Parca am cazut de acord ca tu nu reusesti sa intelegi vreau eu sa zic, nu inteleg de ce incerci in continuare  . Nu a zis nimeni nimic de feropol, iar despre profito-am facut referire la gama easilife fara exceptie, am intrebat clar zic eu de ce dozeaza astfel, fara subintelesuri sau alte chestii pe care le crezi tu. O zi buna.
|
 |
|
|
|
@georeo. Salut. Aceeasi gama de fertilizanti de la easylife folosesc si eu. Sunt curios de ce folosesti doze asa de mari, mi-au sarit in ochi cateva din ele, profito recomandat 10ml/100lirii apa pe saptamana, la bazinul tau ar fi cam 30ml, pe care tu ii bagi in 2 zile, restul surplus; easycarbo doza recomandata este de max 2ml maxim la 50l apa zilnic, asta in acvariile foarte bine plantate, in mod normal cred ca ti-ar ajunge 12, 13 ml maxim, la ce bagi tu zilnic il folosesti ca algizit, insa intr-o cantitate destul de mare; cand faci aditiile de no3 le faci pe baza testelor sau cum, 10ml de no3 adaugat la un bazin de 500litrii creste nivelul cu 2 ppm, spre ce nivel al no3 vrei tu sa ajungi; aditia de fier cate 30ml de 2 pe saptamana-la ce valoare tii fierul in bazin?
LE Ar fi bine daca ai putea sa ne dai si cateva din restul de valori ale apei din acvariu; cam ce valoare are co2?
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit. Daniel a punctat bine, insa eu as mai face cateva remarci. Si eu am acelasi un nr de pesti ca al tau in 60litri apa net, dar al meu este stabil, are filtrare adecvata. Fa schimburi de apa dese pana se stabilizeaza acvariul, astfel eviti cresteri mari ale nh3/nh4, no2 si no3. Dupa ciclare, nu mai este nevoie de schimburi dese, o data pe saptamana va fi de ajuns. Despre restul, deschide un topic la sectiunea coltul incepatorului si vom dezbate acolo pe indelete tot ce te intereseaza  .
|
 |
|
|
|
Buna. O sa incerc sa te lamuresc eu. Calitatea proasta a apei duce la imbolnavirea pestilor tai, acvariul este exrem de mic, nu ar avea loc decat cel mult 2, 3 gupi. Cauta u bazin mai mare daca vrei sa cresti pesti mai multi sau da dine ei daca nu poti, asta ar trebui sa o faci acum. In rest, daca tot ai ajuns pe forum, poti sa incepi sa citesti daca esti interesata, noi vom incerca sa te ajutam acolo unde nu intelegi, dar trebuie sa arati si tu ca vrei. Banuiesc ca nici de ciclare nu ai auzit, asa ca studiu. Ca sa salvezi pestii, fa schimb de apa cu apa declorinata, cam 10litrii primul, apoi continua cu schimburi mai mici, de circa 2, 3 litrii pe zi cam o saptamana. Poti sa te apuci sa le faci si tratament, pentru finrot banuiesc sau columnaris, pe jbl hospital poti incerca sa identifici ce au. Fa curatenie in bazin ca la spital, poate au si ei o sansa.
|
 |
|
|
Sincer, fara suparare, parerea mea doar, este ca iti pierzi timpul si s-ar putea sa fii dezamagit la final, din mai multe puncte de vedere. Dar daca vrei cu tot dinadinsul bba, pentru a grabi procesul roaga-l de daniel sa-ti dea ceva plante cu aceasta alga. Insa ai grija la pesti, daca vrei sa faci experimente de genul asta, nu-i chinui  .
BBA apare si in lipsa co2 presutizat, deci poti sa tai si aditia de co2, astfel le va fi mai greu la plante si mai usor la alge, faci si economie de bule  . Insa totusi nu vad cu ce te-ar ajuta un astfel de experiment pe viitor, dar este optiunea ta
|
 |
|
|
Nu mai ai prea mult de asteptat, cu timpul se va mai linisti. Asa sunt toti puii, au nevoie de joaca si vor profita in general de tot ce le intra in gura. Cu o educatie serioasa se pot schimba obiceiurile, dar trebuie sa-i oferi alternative. Dupa varsta de 2 ani nu va mai fi atat de atrasa de joaca, deci vor mai scapa diverse  .
|
 |
|
|
|
Pentru bani?
|
 |
|
|
|
Cu oameni de genul asta te vei intalni toata viata, totul e sa te feresti cat poti si sa nu pui la suflet. Bineinteles ca cei mai "cruzi" o fura mai repede si mai usor, aia are experiente multe domne si te fraiereste. Ce daca nu mai cumpara de aici, isi face cont in alta parte si mai gaseste oameni de cuvant si bun simt pe care sa-i faca de vreo cativa lei.
|
 |
|
|
|
Nu stiu daca acela in mod special este, daca se potriveste pe filet, la robinet, dar despre asa ceva este vorba.. Vezi sa nu trebuiasca reductie.
|
 |
|
|
|
Iti trebuie un reductor cu reglaj fin, cel mai indicat cu 2 ceasuri. Il gasesti la magazinele de specialitate, petshopuri, sau sh. Poti lua si cu electrovalva inclusa, sa scapi de a cauta apoi si electrovalva, asta in cazul in care doresti sa folosesti si un controlor de ph pe viitor.
|
 |
|
|
|
Conteaza mult si temperatura apei, la mine asa s-a intamplat. In vara imi aparuse un miros urat, dar dupa ce am micsorat temperatura a disparut.Ca o comparatie, eu am 5l de aquabasis plus la un bazin de aprox. 65 llitrii net, deci nu cred ca ar conta cantitatea substratului in problema ta.
|
 |
|
|
|
Nu te apuca de schimbat substratul. Este normal sa iasa bule din substrat, nu cred ca el este cauza cresterii kh. Posibil sa nu mai fie asa consistent, dar asta se poate remedia usor cu introducera de bile fertilizante de la jbl. Aspirand 50% din substrat, banuiesc ca ai si deciclat acvariul. Eu ti-as recomanda sa ai putina rabdare, sa vezi daca apar frunze noi, fiind plantate de curand posibil ca radacinile sa nu fi ajuns inca la substratul fertil sa traga suficienti nutrienti de acolo. Daca nu ai rabdare, baga ceva bile fertilizante de la jbl sau niste stikuri de vulkanit, tot un fertilizant solid care se pune la radacina plantelor, sau ce altceva gasesti.
Incerca sa urmaresti valorile no2, si no3, eventual daca ai teste si de amoniu, posibil sa fi deciclat partial. La cresterea valorilor, pac schimb de apa(daca ai pesti, daca nu ai lasa-l in pace).
|
 |
|
|
Frumoase animalute, sa ai spor cu ele sa ne dai si noua  . Nu am putut sa nu remarc in acest bazin multitudinea de alge, pare ca ai mai multe tipuri pe acolo. Le folosesti ca hrana la creveti sau iti este greu sa scapi de ele. Am remarcat si faptul ca ai ceva cam multa lumina pentru bazinul acesta cat si spectrul unui neon, putin nepotrivit cred eu.
|
 |
|
|
|
Cu siguranta aveam ceva fluctuatii de co2 in perioada aia, ma mai jucam eu la co2, nu aveam test de co2. Ph'ul si el saracul se modifica des...Insa tind sa cred ca am adus alga odata cu achizitia plantelor, iar la mine cu toate fluctuatiile si-a dat obstescul sfarsit. Precizez ca pe toata perioada am folosi fertilizare normal, in doza recomandata, poate chiar mai mult, toata gama easylife si feropol+ feropol24.
|
 |
|
|
|
Intradevar doza recomandata este de 1ml/25l apa la acvariile cu plante multe, insa avem cativa colegi cu experienta care au mers pe doze mult mai mari, de 4x folosit ca algizit cu rezultate foarte bune. Nu s-au constatat reactii adverse la vietati si plante, doar la alge.
Si eu am avut la startarea bazinului bba, intrudus din nestiinta odata cu introducerea in acvariu a plantelor si a pestilor achizitionati cu tot cu apa de la petshop (unde au crescatorie de bba), dar l-am eliminat cam intr-o luna,o luna si ceva, prin aditie de easycarbo direct pe alga si schimburi dese de apa. De atunci nici urma de asa ceva, tind sa cred ca acolo unde se dezvolta are conditii prielnice.
|
 |
|
|