| Message |
|
|
|
Instinctoarele alea rezista la presiuni de pana la 250 atmosfere, deci poti sa stai linistit. Modificarea la ele este punerea unui robinet, care are o supapa de cupru care la o presiune de aproximativ 150 atmosfere crapa si elibereaza gazul, la fel ca la celelalte.
|
 |
|
|
|
Colegul a crescut doza de 3 ori, deoarece banuiesc ca a modificat lumina, a adugat si plantele consuma mai mult. Nu stiu cum si daca a masurat in vreun fel aditiile care le face, insa te sfatuiesc sa nu te arunci in a mari doza deodata(specific ca nu stiu cum a facut altcineva), o maresti treptat. Doza o maresti in cazul in care plantele consuma, nu doar pentru ca tu ai mai pus un neon sau 10. Bineinteles ca lumina este cea care face ca plantele sa fie incurajate sa manance mai mult, dar dozarea se face si in functie de ce plante ai, cat consuma ele si ce consuma. Pentru asta exista teste. Daca nu ai si nici nu poti achizitiona, poti face adititi mai mari dar saptamanal faci schimb 50%apa si o zi nu mai fertilizezi macro o zi.
|
 |
|
|
|
Am eu si il folosesc cu succes, i-am facut si revizia si e totul ok.
|
 |
|
|
|
Nu dauneaza cu nimic, iar anubiasul il poti muta mai jos.
|
 |
|
|
|
Programul de iluminat se mareste treptat. Fiecare foloseste ce program crede ca este adecvat pentru el, in functie si de fertilizare, puterea luminii, co2. Cred ca tu deja folosesti de ceva timp toate cele 4 tuburi, aprinde-le toate odata. Petntru inceput, cred ca 6-7 ore sunt destul, cu timpul poti urca la 8 ore. Poti folosi si pauza de 2-3 ore, asta si in functie de programul tau, ca sa te bucuri de el. Cu timpul, daca vei dori mai mult de la plante, studiaza putin si despre lumina pentru un acvariu plantat, mi se pare cam nepotrivita alegerea care o folosesti acum.
|
 |
|
|
|
Eu zic sa mai ai putina rabdare si sa nu te pripesti. La 190 litrii, ai facut foarte bine ca ai modificat instalatia de iluminat, era necesar. Parerea mea este ca la substratul care il ai nu este nevoie de suplimentare cu stikuri sau bile, ci doar sa ai rabdare ca plantele sa inceapa sa consume ce au nevoie.
Petele acelea de pe anubias sunt intradevar gsa, dar nu sunt specifice doar acestei plante. Micsoreaza programul de iluminare, este prea mult 10 ore, iar gsa'ul se va elimina singur sau va regresa, poti folosi easycarbo aplicat direct pe frunza atacata, rezultatele apar in cateva zile. Citeste putin despre gsa si nu te pripi in a taia acele frunze.
|
 |
|
|
Poti detalia ce fel de banda este si e unde ai cumparat acest produs, dar si ceva observatii legate de prezenta lor intr-un bazin cu plante  . Iar co2 bagi dupa un program anume, sau asa din cand in cand.
|
 |
|
|
|
Am vazut foarte bine ce ai scris, nu este nevoie sa incerci sa ma lamuresti. Nu am nimic cu tine personal si imi cer scuze daca atitudinea mea te deranjeaza sau te-a deranjat. O sa incerc pe viitor sa evit aceste lucruri.
Probabil ca nu m-am exprimat eu corect, am formulat gresit si tu ai o problema in a intelege ce doresc eu sa spun.
Nu am inteles afirmatia ta "Nu incerc sa-mi castig nici o faima, dar nu pot sa nu remarc ca altii vor asta" si cred ca nu acest aspect ne preocupa pe noi aici.
Despre respect, no coment, am inteles ideea ta, cu toate ca nu sunt de acord cu ea, iar daca tu consideri ca afirmatiile mele denota lipsa de respect, inca o data imi cer scuze. Cu stima, Narcis.
|
 |
|
|
@daniel12 Se pare ca esti ca o felina, iti place sa cazi mereu in picioare  . Colegul ne-a cerut un sfat despre lumina, si aia a primit. Cat despre topirea plantelor, sunt mai multe lucruri care trebuiesc luate in calcul atunci cand asta se intampla. Nu uita, ca pentru a se dezvolta armonios, unei plante nu-i este suficient doar co2 si fertilizare, are nevoie si de o lumina adecvata. Referitor la comparatia ta cu didiplis crescut la bec economic, chiar daca e mic, pricajit, dar rezista,este ca si cum te-ai intoarce cu catia ani inapoi, ceva de genul stii, am si eu niste pesti in boll, traiesc, inoata, chiar daca nu se fac asa mari cum ar trebui, insa traiesc si nu au murit inca. Noi aici dupa cum bine stii incurajam o dezvoltare a fenomenului acvaristic, sa incercam sa ne creem acasa niste medii placute, mai ales ca si investim in ele.
In rest, te rog sa intelegi ca indiferent de nivelul de educatie acvaristica la care se afla un user, sau opiniile pe care acesta le are(fie ele eronate, gresite sau cum vrei tu) trebuie sa-l respecti.
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit. Arata bine ce ai tu acolo, ceva detalii tehnice, mentenanta, etc, ne plac si detaliile acestea  .
|
 |
|
|
Frumos domne, ce sa zic, spor la treaba. Cat despre 3 neoane de 24w in nici un caz. Daca te hotarasti la 2x24, pune-le special pentru plante, poate bagi si un gazon mai tarziu. Frumos si filmuletul, dar hai cu lumina aia mai repede ca se duce bomba  .
|
 |
|
|
Nu le schimbi asa des, eu folosesc asa ceva de vreun an fara nici o problema, si au costat vreo 11 lei. Cu siguranta vor mai tine  .
|
 |
|
|
|
Daca nu ajunge lumina la baza, la mine asa s-a intamplat, au inceput sa putrezeasca radacinile, frunzele fiind in totalitate verzi, crescute ok. Am vazut ca ai metal halide, dar daca sunt umbritte de altceva si nu ajunge lumina la ele, tot se topesc. Cat despre plantarea lor in buchet, nu conteaza, in mod normal se dezvolta, valisneria se inmulteste repede si des, asa s-a intamplat la mine. Si la alte plante se poate intampla se se topeasca tulpinile dar si radacinile din cauza lipsei de lumina.
Daca le-ar face rau prea multa lumina, altele ar fi rezultatele, nicidecum putrezirea radacinilor sau a tulpinei.
|
 |
|
|
|
Daca este valisneria cea cu probleme, cu siguranta se topeste de la lumina.
|
 |
|
|
|
Probabil lipsa luminii este cauza, parerea mea, nu patrunde.
|
 |
|
|
|
Salut. Cu ce verifici ph'ul, cu sonda? Poate trebuie recalibrata. Nu cred ca ar scadea atat peste noapte ph'ul, mai ales ca co2 nu merge noaptea. Poate ar fi bine sa vezi si daca electrovalva mai functioneaza la parametrii normali, poate nu mai inchide si de aceea a scazut ph'ul atat, dar posibil sa reactioneze pestii daca era asa.
|
 |
|
|
|
Sunshine bagi sare cumva?
|
 |
|
|
|
la acvariul tau de 360, poti baga linistit inca un tub de 54w, chiar 2 lejer. Totul este sa le poti aprinde separat la nevoie. Si daca adaugi lumina, cred ca cele 2 coolday sunt suficiente, cauta neoane "cu dedicatie " pentru plante.
|
 |
|
|
|
Foarte bine a punctat stefan despre plantele cu frunze mari si late, desi sunt niste plante superbe nu isi au locul acolo.
Cranga aia trebuie intai sa-ti placa tie, iar despre lumina, mai da o data detaliile legate de lumina.
|
 |
|
|
|
Salut. Daca va merge filtrul , cu siguranta nu iti vor muri bacteriile. Datorita faptului ca o mare parte din bacterii sunt si in substarat, vei avea o oarecare problema, dar nu vei face ciclarea de la inceput. Apa ai putea sa o schimbi pe toata, daca nu ar fi ph'ul, din cauza asta se pastreaza apa, nu pentru ca stau bacteriile acolo. Intradevar vei putea sa bagi niste bacterii, dar nu neaparat. Tine totul din schimburi de apa, verifici valoarea nh3/nh4 ,no2 si no3.
|
 |
|
|