Am facut in seara asta un test la apa cu JBL 7 in 1. Da stiu ca nu sunt foarte precise, dar am avut ocazia sa verific cu cineva care are reactivi, si chiar a fost foarte aproape rezultatul. (nu in seara asta)
Rezultatul in seara asta...a fost ca aveam NO2 ceva, inca nu grav undeva cam 0.2ppm prin aproximatie, ma rog, s-a facut foarte foarte putin roz, dar NO3 a ramas alb (nedetectabil).
Am facut testul pentru ca mi-a parut ca pestii nu sunt in "apele" lor. Nu stateau deasupra, dar am ajuns sa le cunosc personalitatea tuturor.
Asta ce inseamna ? Ca s-a intamplat ceva cu nitrosomonas, nu-i asa ?
Am deschis filtrul, am bagat acolo o fiola prodibio, si una in acvariu, in prealabil am schimbat 30% apa.
Ultima startare a acvariului a fost in data de 18 iulie, cu kit-ul de la Dennerle rapid start, dupa 7 zile am bagat pestii pentru ca oricum se chinuiau in acvariu de 10L si ala neciclat...vai de capu lor saracii. Ma mir ca-s inca sanatosi. Pana acum am avut mai mult NO3 si NO2 era slab sau deloc, parea ca merge bine dar nu stiu ce s-a intamplat.
Mortaciuni nu am avut in acvariu, de curatat este si il curat, mici schimburi de apa...dar nu stiu...Ce am schimbat recent este ca am bagat plantele in ghivecele alea si in ghiveci este sol fertil dennerle si putin pietris deasupra sa nu-l care crevetii.
Plantele sunt: Cabomba Aquatica, Egeria Densa, Vesicularia Montagnei, Cladophora.
Pe site-uri de specialitate am gasit ca o cauza posibila ar fi: (dar nu stiu cat de adevarat este ce se spune aici)
1. Curatarea prea frecventa si minutioasa într-un acvariu cu un sifon de sol. (posibil)
2. Spalare frecventa a mediului de filtrare intern. (exclus)
3. Spalarea filtrului în apa de la robinet. (exclus)
3. Schimbari mari si frecvente în noul acvariu. (posibil, am facut un schimb de 50% acum 2 zile)
4. Tratament medical. (exlus, nici macar sare sau albastru)
5. Suprapopularea acvariului. (posibil: 5 neoni, 3 guppy, 2 zebre si 20creveti. toti mici)
6. Supraalimentarea pestilor. (exclus, cam duc foame ai mei)
7. Aerarea insuficienta a apei în acvariu. (exclus, test de oxigen este in parametri)
Totusi, eu nu am avut niciodata un acvariu ciclat bine, doar inceputuri, si am si prezentat cauzele.
Acum insa vreau sa duc ciclarea la bun sfarsit.. cumva.
Maine e post negru pentru pesti si fac inca un test, daca ceva, ar ajuta o fiola de Stop Ammo ?
Cu toate ca sunt convins, ca maine voi avea nedetectabile la amandoua..