[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian

La restul nu ma bag fiindca nu stiu concentratiile de pe sticlute si cum nu am folosit mai bine pas.

Insa de stiut ca tu mereu masori ce ramane dupa ce consuma plantele si dupa ce se mai pierd prin reactii samd.. deci poti avea bine mersi o sursa buna de no3 deja iar ce e masurat e ce ramane dupa consum.

Asa ca poti pune cat dau calculele, dar schimburi mari de apa saptamanal e sfant
Stii ca te invidiez pentru oua si pui bravo, felicitari.
Lumina albastra este probabil din cauza setarilor camerei, si anume white balance-ul.

Acvariul acesta probabil va fi refacut la un moment dat
Fain, mi-ar fi placut mai bogat in plante dar e greu fara CO2 si lumina adecvata.

Nu ai spus despre lumina, daca e lumina standard, de obicei e subdimensionata si CO2-ul se va simti mai greu.

Sunt curios ce scrie pe hartia cu 'Va rugam...' nu dati hrana la animale ?
Poze obligatorii de facut din cateva pozitii standard, ca sa avem ce compara peste o saptamana

PS: ai ceva melci care sa scoata plantele ? Ca altceva totusi nu-mi inchipui sa le smulga (poate un curent puternic).
De obicei, pentru purificarea apei, suflatul de aluminiu e folosit - cf. http://en.wikipedia.org/wiki/Aluminium_sulfate
De verificat PH-ul apei - din cate vad, afecteaza PH-ul.
Pai un pic mai generic ... Glosso se intinde culcat daca are suficienta lumina / CO2, la fel si HC. (e vorba deci despre glossostigma elatinoides si hemianthus micranthemoides cuba).
Deci e clar saptamana viitoare substrat si o schema de fertilizare de recomandat seria Easy (Carbo / Profito / Fosfo).
Fosfo necesar daca hranesti putin ... eu am rereseat niste plante care credeam ca nu isi revin din cauza circulatiei slabe, cand de fapt aveau aparent carente de fosfati / no3 nu stiu exact care
Dupa 4-5 zile de antibiotic (eritro) nici o imbunatatire ... adica s-a mai curatat un pic ochiul, dar tot opac a ramas. Asa ca o sa-l mai tin vreo 2 zile cu eritromicina, si apoi trec pe amoxicilina . Am cautat medicamentul recomandat de Porcu dar nu l-am gasit.

Daca nici dupa asta n-o sa-si revina, o sa-l pun intr-un acvariu cu curenti mai mici (cel de 16L) care e deja ciclat samd si n-o sa-l mai tratez.

Vorbeam cu prietena si-i ziceam de peste si ca e batran (caci am fost ieri sa vedem niste betta crown / halfmoon si chiar sunt mici comparativ cu cat era asta cand l-am cumparat) si asta chiar avea ochiul mai mare de cand l-am luat si poate ca de fapt l-a adus cineva caci nu-l mai voia, iar nenea vanzatorul l-a pus in pahar sa-l dea mai departe.

Excelent!

Difuzor de CO2... nu stiu daca bomba poate face presiunea necesara incat CO2-ul sa strapunga acea membrana ceramica. De asemenea are cam multa spuma sus si chiar daca vad ca ai bubble counter, sa fii atent sa nu ajunga drojdie in acvariu in caz ca n-o sa mai vrei counterul.

Dar ce faci cu substratul ? Nu ai un recipient ceva sa muti o parte din apa si pesti si sa pui substrat normal si apoi pietrisul ? Cred ca e mai bine pe termen lung .. dar nu stiu de ce, n-am incercat sa cresc fara substrat fertil plante.
Super fain acvariu - bushy rau cred ca ai sta sa te uiti la fiecare planta in parte.

Despre pestii care sar, sentimentul meu e ca nu le convine ceva in apa. La mine au sarit dario dario cat si creveti, asta in prima saptamana cand i-am pus in acvariu. Noroc ca eram acasa si auzeam rapaind ceva pe masa (am acvariu de 8L, sta pe masa ) si au stat asa vreo 2-3 minute pana cand zgomotul necunoscut mie m-a facut sa ma duc si sa caut sursa.

Acum nu mai sar ... chiar daca las acvariul fara capac. (Il las cu capac oricum caci mi se evapora mai putin, dar am si uitat sa-l pun cand fac curat samd) si fara probleme.

E drept ca pot sari si daca sunt speriati, iar in particular, atat Neonii cat si SAE sunt bun saritori dar na - de aceea zic ca e foarte posibil sa fie din cauza ca nu le convine ceva - pentru ca de ce ar sari in necunoscut, daca le e bine deja ?

PS: ce filtru UV folosesti ?
Mie imi place asa aspectul, seamana a biotop daca plantele acelea inalte nu ar fi ingradite acolo, ar arata ceva mai salbatic. E interesanta si forma acvariului - dar sunt perfect de acord cu colegii, filtrarea pare insuficienta doar cu ce vad acel mic filtru.
Plus s-ar putea ca plantele sa fie mai sanatoase cu ceva fertilizant (mi se pare ca am vazut o frunza gaurita pe undeva prin centru). Seria Easy Carbo / Fosfo / Profito.
Super idee. Mie nu mi-a trecut prin minte ... dar asa e.
Tot ce creste nou (in sensul ca si-a intins radacinile si ma trezesc cu ea prin toate partile) creste corect, chiar si in zonele mai umbrite.

Nu m-am gandit ca vechimea e deoarece am si tuns frunzele vechi, si tot se usuca la varfuri (dar vechile frunzulite). Probabil o sa o tund de tot, si macar sa creasca curat. O sa arate rau acvariul o vreme ...
Aaaa, imi miroase a resetup iti faci loc pentru un alt acvariu ?
Wow!

Am vazut setul pe flicker, deci aproape 11 luni de cand te-ai apucat de el. Cum ai scapat de algele acelea verzi care se vedeau intr-una din vechile poze ? Am inteles ca la marine e o problema cu aceste hair algae...

Ai umblat cumva la color balance la poze ? Par duse spre verde bleu Oricum, arata bestial cu sau fara color enhancement

Aaa si am uitat: ceva bristle worms ?

+1 pentru moon light din comert. Sa faci tu poate fi foarte nesatisfacator la final, daca nu ai mai facut montaje, dar o sa fie foarte fain daca iti iese cum ai vrea. Asa ca mai bine moonlight din comert, il poti folosi apoi la orice acvariu vei vrea, fara improvizatii, fara timp pierdut, samd.
+1 (din nou, si ma bucur ca si Porcu a zis acelasi lucru - acum chiar avem o sansa ) pentru buturga cu moss sa fie scoasa din centru.

Pusa mai in lateral si poate o alta mai mica pusa in partea opusa ca sa creeze un mic balans, dar fara simetrii. E fain ca ai loc.
Si deja sesizez microbul 'RESETUP-ului'. Acvaristul care vrea mai multe, acvaristul care simte ca se poate mai bine, mai spectaculos. Bravo si pun pariu ca o sa incepi mai devreme si o sa dai pestii - de obicei aceste 'urgente' cu refacutul nu prea stiu de rabdare.

PS: Cabomba asa e ea, nu e de la JBL man. Mie mi-a luat cam 1 luna pana au ramas fixate - sau trebuie infipte adanc iar pe frunzulitele care raman la nivelul substratului, sa sui niste mici pietricele ca sa le ancoreze. Dupa ce fac radacini insa sunt greu de scos fara sa nu murdaresti rau apa.... Eu le-am aruncat. Am pastrat doar un fir de prasila.
Eu vad mai multe probleme:

a) filtrul acela intern nu prea e bun. Am avut si eu la un moment dat, avea doar niste bureti subtiri pe interior, dar bile de plastic inauntru. E foarte bun filtrare mecanica dar nu si biologica. Daca e asa cum il descriu, nu vei avea nici o sansa cu algicide, caci algele vor apare inapoi instantaneu .
Trebuie sa cumperi un filtru intern normal, cu burete, si sa-l cureti la fiecare 2 saptamani in apa scoasa din acvariu.
b) e posibil ca acel ciment pe care l-ai folosit tu sa genereze toate problemele. Nu stiu cum l-ai facut, dar de obicei se incearca a se minimiza adaugarea de chestii nenaturale in acvariu.

Algicidele nu vor face nimic in cazul tau ... pentru ca nu ai identificat ce le cauzeaza, si nu faci decat sa le omori poate 2 zile - dar daca nu vei incerca cu rabdare sa identifici cauza. Apa nu se schimba 20% zilnic, ci 50% zilnic daca ai probleme cu algele si excese in apa. Cu CO2 nu te joci la cantitate ba umplut ba neumplut tubul. Cu lumina nu zici cum te-ai jucat (ai lasat mai putina, mai multa).

Ai multi pesti, filtrare slaba si lumina insuficienta. Poti sa incerci orice algicid vrei va fi o victorie temporara pana se intorc.
Pentru a avea success trebuie sa:
a) ai de cel putin 2 ori filtrarea recomandata acvariului tau - de exemplu asa ceva: http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/filtre_interne/Eheim_Aquaball_130
b) daca nu ai CO2, nu inteleg de ce te complici cu plante pretentioase care stii ca nu merg. Nu exista magie, HC-ul va muri fara CO2 si fertilizare.
c) daca nu ai lumina, nu vei putea tine decat cateva plante ieftine si daca nu vrei alge doar cativa pesti si schimburi dese de apa.

Asa ca problema ta nu e o problema reala... sa fie de la vreun metal de care n-a auzit nimeni, si sa ne chinuim luni intregi sa ne prindem.
Ci sunt niste pasi elementari care nu sunt facuti - e ca si cum ai cere sa mearga masina dar nu-i dai benzina. Da, poti sa pacalesti un pic crezand ca daca pui algicid o sa o ia din loc, dar nu o sa o ia.
Foloseste-l ca sa mai tii un pic plantele - dar umbla la lumina, CO2 (fa tu o bomba) si la filtrare si o sa fie mult mai bine.
Confirm, inelele ceramice sunt doar o modalitate de a impiedica chestii mai mari de a ajunge catre siporax. In siporax cresc foarte multe bacterii comparativ cu inelele ceramice, si trebuie sa ai grija mereu sa nu ajunga impuritati mari care in timp ar putea scade suprafata utila a siporaxului.

Prin urmare, diferiti producatori folosesc ori inele ceramice, ori bureti grosieri (ca prim 'zid' impotriva impuritatilor mari), sau bioballs de exemplu ... si abia dupa aceea exista siporax-ul (in loc sau la un loc cu buretii mai fini de dupa primul 'zid'). Si pentru a impiedica particule foarte foarte fine care mai scapa si sa nu se intoarca in acvariu - se foloseste acel perlon (care poate fi schimbat oricand, caci nu contine multe bacterii).

Asta din cate am inteles si eu, acum cum stau lucrurile si care e proportia de bacterii si unde, nu stiu dar asa se procedeaza in general.
Cum se planetaza Hemianthus Cuba:

Cum se tunde Hemianthus Cuba:

bubuion wrote:in sertarul de jos am inele Siporax, in urmatoarele doua sertare (cele din mijloc) sunt mediile de filtrare originale (adica bureti cu porozitati diferite) iar in sertarul de sus am pus pe mijloc vata de perlon iar pe laterale au ramas buretii originali. Am gresit cu ceva?

Dap.

Aici este manualul, http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/4345/jbl-cristalprofi-e900#download a se studia poza 8 de la pagina 4.

In sertarul de jos trebuie sa stea cilindrii aceia (filtrare mecanica) apoi unul din bureti pentru o filtrare mecanica si mai buna, si abia dupa aceea siporax-ul iar deasupra lui, perlonul.

Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Go to: