[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Arata bine dar trebuie tuns HC-ul si indesit, sa dea o imagine mai frumoasa.

O poza ceva mai dedeparte se poate ? sa se vada tot acvariul ?
Pana una alta, reproducerea Pseudomugil Furcatus - la 0m 44secunde se poate observa clar si oul.

@calin_gherman: o idee foarte buna ... mi-a trecut prin cap ca ar fi batran (aflasem ca pestii batrani nu mai fac bule, si e drept ca asta nu prea a crescut de cand l-am luat - si am si intrebat aici pe forum daca le scade 'frecventa') dar cumva nu am cristalizat ideile astea intr-o presupunere. Incep acum sa cred ca da, e posibil sa fie batran. Nu prea imi vine a crede, dar da, toate indiciile duc spre asta.

O sa incerc sa fac rost de fiole, sa vedem. In seara asta ochiul era si mai bine curatat dar tot am sentimentul ca mai e pojghita acolo. Insa la fel de umflat ca de obicei.
scorpionul wrote:Doamne fereste, tu ai crezut ca noi vorbim de injectabile ca sa ii faci o injectie pestelui?

Ooops. Da, eu am crezut ca e un lichid pe care trebuie sa-l bag in peste (cum primeam si eu injectii cand eram mic). Ma rog nu m-am gandit doar sa il bag in apa. Da, imposibil de gasit.

Si in sfarsit am gasit si mentiunea lui Porcu despre Furanol 2. Eu cautam o reteta ceva si nu gaseam decat ca merge cu Furanol 2.
Da, daca nu trece cu eritro - o sa-i dau minim 5 zile, o sa trec si pe Furanol dupa o zi de pauza - pare bazat pe Sodium Nifurstyrenate ... un alt antibiotic.
@scorpionul - undeva ai gasit tu reteta zisa de Porcu ? Ca tot zici de ea, dar am cautat si nu mi-e clar, plus Porcu are muuuulte posturi

@narcis, scorpionul - nu ma bag cu siringa mi-e teama sa nu ating ceva ce nu trebuie - si cum habar n-am de anatomia lui ....
Despre eritro, nu stiam ca nu se dizolva total - poate de aceea e necesara doza mai mare ? Sunt tare curios sa-l vad diseara cand ajung acasa.

Schimbare de apa 50% si l-am trecut pe eritromicina (am rupt-o cu degetele ) dupa ce am maruntit la ea cat am putut.

Mi se pare cam mult, medicamentele care contin eritromicina / amoxicilina (Maracyn / Fish-Mox) de obicei merg IN MARE cu o pastila de 250mg la 40L de apa, adica in jur de 6mg/L - dar cf. retetei de mai sus vine cam aproape 12.5mg/L (250mg pastila impartita la sfert = 62.5mg eritro si impartit la 5L acvariu spital rezulta 12.5mg/L).

O sa ii dau vreo 7 zile la rand cu schimb de 50% apa.

Ii fac si poze cand observ progres, la final o sa arat si evolutia..
Cred ca merge sa izolezi, dar poate ar fi bine sa nu mai amorsezi cu acel buton.

Umpli filtru cu apa din acvariu cat de mult poti, pui capacul, si dai drumul cu filtrul putin inclinat ca sa apuce pompa sa prinda niste apa si sa scoata si aerul.
La al meu (nu e acelasi model) mecanismul de amorsare e foarte rigid si mi-e mereu sila sa tot apas pe el asa ca-l incep in felul asta.
E mai usor daca si furtunele sunt pline cu apa.

Sa pui si poze cand repari
Aoleu, toti pestii aceia stau fara filtru acum ??
Inca o opinie ca sa convinga trebuie musai facut ce a zis stefanp.

Nu e cumva apa albicioasa ?
Si trebuie Tetra Aquasafe (sau Sera Aqutan) pentru declorinare ca sa nu mai asteptati 24 de ore, apa e disponibila imediat - amestecati de cateva ori, asteptati sa dispara bulele care se formeaza si gata.

Va trebuie si un furtun de aspirat substratul ... ca sa nu se adune mizerie acolo. Sanitarii nu mananca resturile altor pesti deci luati doar ca sa manance resturile de mancare care pica pe pietris. Sanitarilor le place sa fie in grup mai mare. Betta e ok, dar nu inainte de a avea filtrul intern ciclat si curatenie in acvariu.
O sa caut si Furanol ca na, daca nu va da inapoi. Nu m-am gandit ca sunt atat de neajutorati betta cand vine vorba de curent in apa Acum e doar un vaaaag curent, am un filtru intern care sa ajute la plimbatul apei, dar pe iesire i-am pus un tub subtire (din acela de acvariu) - curentul facut de el nici nu prea se mai simte.

Dar voi trece direct la Eritromicina, 1 pastila la 20L am gasit pe forum (dar de cele mai multe ori legate de lupta contra algelor).
Pe Google, am gasit ca s-ar da intre 250mg si 500mg la 75L de apa, la fiecare 24 de ore, timp de 10 zile (cu schimb 25% inainte de administrare). Asta e o problema, caci nu stiu cum impart o pastila de eritromicina (de 200mg parca, nu m-am uitat inca) la 15 (5L are acvariul spital). Probabil o maruntesc praf, o aranjez in cerc si cu raportorul ..

Tu ai alta doza ?
Ma intreb cum de-ai avut rabdare dea a nu incepe macro mai devreme ?
Nu il deranja pe Stefan, e absorbit in studiul modalitatilor de fertilizat

Mie imi place asa mai tuns, am doar o mica dificultate (ah ce usor pare cand te uiti la acvariile altora, dar cat de greu e sa aplici aceiasi critica / incisivitate la tine - deci rog si eu acelasi criticism sa se intoarca inapoi ) in a gasi punctul focal.
Mi se pare atras de planta verde cu frunze mari din dreapta, e cel mai bine conturata si ocupa cel mai mare loc.
Ce planuri ai cu tufele ? Vrei sa le faci mai multe, sa le pastrezi asa ?

Apoi buturuga cu mossul (ca si la acvariul cu creveti) in centru. Urasc mossurile cred sunt cele mai fuzzy plante asa, le asociez doar cu zonele umbrite, ascunse, statute .. si nu prea imi plac atunci cand troneaza fix in mijloc unde e toata animatia.
Este vorba de bettanul pentru care am facut acest acvariu spital: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19211.page

E un post mai lung, multumesc celor care au rabdare sa-l citeasca.

Nu stiu ce sa cred. Il am de 3 luni, singura gresala pe care cred ca am facut-o a fost ca l-am tinut intr-un acvariu unde sunt curenti puternici de la filtrul extern, si acum imi dau seama ca pestele a fost stressat.

a) nu a facut niciodata bubble nest serios chiar daca a avut femela in acvariu. Cel mai mare a fost asa cat o moneda sa zicem, chiar daca ii facusem un loc mai ferit cu plante de suprafata, apoi cu ceva din polistiren, etc. Nu stiu insa daca e din cauza curentilor si daca l-au stressat.
b) a avut un ochi mai mare de la inceput (nu mult mai mare, dar era clar ca era un pic mai iesit in afara).

Bon, dupa vreo 2 luni am sesizat ca i se distruge usor coada iar intr-una din zile, ochiul acela mai mare era umflat si mai mult. Asa ca l-am mutat in acvariu spital unde schimb zilnic 50% din apa, si am schimbat si 80% cf indicatiilor unui medicamet. Temperatura 25.5 grade. Dar sa explic:
a) am tratat 3 zile cf indicatiilor Esha 2000 - ceva recomandat pentru fin-rot (antifungus). Ulterior am aflat ca e Rivanol cu ceva lejer antiparazitar extern. Parca s-a vazut ceva ceva, dar nu imbunatatire rapida.
b) am inceput sa realizez ca pestele nu se ingrasa de 3 luni (si era slab) si nici nu vedeam nevoile lui pe jos zilnic, chiar daca manca MULT. Altii se vaita ca bettanul lor mananca mult si face gusa. Al meu manca vreo 10 bobite pe putin, o tura dimineata si una seara dar sfrijit in continuare. Asa ca m-am gandit serios sa tratez antiparazitar intern (Sera Tremazol). Am facut asta cf. indicatiilor (in prima si a 8-a zi). Cu schimburile de apa de rigoare (80% in prima zi).
Pestele s-a simtit foarte rau de fiecare data, super apatic, abia daca manca, si cam 2 zile ii ia sa-si revina.
c) din cauza ca nu-i trecea ochiul, si antifungicul nu a mers, dupa o zi de pauza, am trecut pe un antibiotic de spectru larg - bazat pe Enrofloxacine. Dupa 3 zile de tratament (cf. indicatiilor) nici o imbunatatire majora la starea lui.

E drept ca ochiul isi revenise incet incet la starea dinainte dar nu stiu de la care din medicamente. Am incercat si JBL Ektol (dupa instructiuni, si asta, si cu zi de pauza samd) si dupa toata suita de tratamente, se vedea cum i se lungesc razele acelea de la coada si ici colo se reformeaza si membrana dintre ele, transparenta la inceput. Semne bune.

De 2 zile am zis ca nu-l mai medicamentez ... acceptam ideea ca e cu un ochi mai mare poate din nastere, si asta e. In weekend i-am dat Daphnia decongelata in apa.

Azi de dimineata insa ochiul era acoperit de o pelicula alba. L-am pus iar la tratament cu antibiotic (nu era puf - ciuperca, ci o pelicula mata pe exterior deci cf ce am gasit pe net, mult mai mari sanse sa fie bacteriana problema). Asa ca antibiotic de spectru larg.
Acum seara e mai bine, inca se mai vede albul respectiv, dar nu la fel de intens ca de dimineata. A mancat 3-4 bobite si s-a bagat iar langa termometru ii place sa stea intors asa pe dupa el.

Nu mi-am pierdut rabdarea, ci poate un pic speranta.

Am niste pastile de Eritromicina pentru consum uman, un antibiotic mult mai puternic decat ce-a primit el pana acum. A ramas ultima sansa, dar deocamdata continui cu asta mai lejer sa moara prima transa de bacterii, si apoi il trec pe eritromicina sa moara si restul. Nu prea stiu concentratiile acum, dar o sa studiez.

Bun, intrebarea este ... oare sa fi nimerit un peste mai slab genetic ? El era foarte frumos la inceput, dar cumva pare atat de bolnavicios si de greu de vindecat. Plus, alti pesti pe net par ca inoata foarte viguros, din miscari rapide, al meu insa prindea niciodata femela cand fugea dupa ea.

Pana acum aparent situatia e sub control. Coada isi revine incet, albeata se retrage, deci pana la urma o s-o scot la liman cu el.

Dar nu inteleg ce si cum - si cum e primul Betta, poate altii cu experienta mai multa pot sa-si dea cu parerea?
Valva gasesti la orice magazin de acvaristica, e buna caci se poate intampla sa fie vreun accident / neatentie cu sticla cand nu esti tu acasa si te trezesti cu apa scursa.
Eu nu am avut ca am fost paranoic sa nu dau peste sticla, asa ca nu m-a interesat. Dar e recomandat sa pui.

Riscul e mai mare sa dai tu din gresaja peste sticla, si pana o prinzi si o strangi, sa ajunga ceva spuma in acvariu si sa vezi atunci ce o sa oxigenezi apa (daca ai pesti - altfel drojdia va consuma tot ce poate si va muri apoi in cateva zile).

Robinet de reglaj - nu m-as complica cu el, oricum nu ai control prea mare, si data viitoare o sa poti face cu mai putina drojdie (sau mai multa) daca vrei mai putine sau mai multe bule.

De asemenea, daca e planta cu crestere lenta (gen Anubias) o sa se simta greu CO2-ul, oricum nu creste repede - dar o sa se faca mai frumoasa cred.
Super tare, de 10 ani ai contul inca o dovada ca microbul, odata intrat ...... nu face decat sa stea in amorteala.

Bafta acolo ..
Pai man, de cand te-a luat Porcu sub aripa lui protectore, noi amatorii ce sa mai zicem - oricum o sa faci doar ce zice el
Zi nu zic cu rautate, ca si eu la fel as face doar doar de s-o baga in joc cu un nano.

Asa ca ne incolonam la rezultate, tu continua sa faci poze (hint hint)
Mie-mi spui ? glumeam si eu, am 3 acvarii (in curand al 4-lea ) sub 30L ...

Ceva substrat fertil / pietris ? Te vei axa pe pesti ? Sau mentenanta mica, doar sa fie ceva acolo ? Nu ti-e frica de atatia pui la vivipari ?
Poate de ajuta asta: http://www.njagc.net/articles/eheim_oring.htm ?

Oricum, e de la acel dispozitiv de amorsare, ori garnitura lui (si se vede mai sus cum sa ajungi la ea daca nu ai facut deja asta). E posibil sa fie defect unul din ele, si cum apa se aduna usor in compartimentul pompei, incepe sa curga usor.
pooops wrote:(stiu ca sub 50l nu se cheama acvariu).

ADICA ???!

Bine ai venit si ape limpezi! E bine ca nu ai suprapopulat. Poze ?

La furtune / filtru ai dreptate ... Am sesizat si eu acelasi lucru, si fac mereu ciclarea cu filtre interne - caci in primele luni aduna mult mai multa mizerie.
Nu stiu de ce, inca sunt particule, sau inca ma grabesc eu cu de toate, samd. La acv de 30L am pus filtrul dupa vreo 2 luni in timpul carora am scos o gramada de mizerie din filtrele interne.
naitsirc wrote:Crevetele nu e Fire Red Shrimp?

Ba da!! Super multumesc ca ai gasit. Nu stiam ca exista si asa de mari. Se pare ca intr-adevar e doar un RCS mai gras (si ca toate coloniile ar aduce cativa shrimpi mai mari, care sunt apoi vanduti cu alt nume). Aici am gasit ca se discuta despre asta: http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/shrimp-other-invertebrates/72769-cherry-sakura-will-they-hybrid.html

Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Go to: