Message |
|
ideea este ca momentan, pana mai vine salariul, bomba asta mai rezolva putin lipsa de co2 din acvariu. oricum, sunt multe de luat- un filtru extern, ptr ca am observat ca cel intern nu mai face fata, un sistem co2 complet, poate inca niste plante. dar finantele... ca de criza.
si nici nu putea risca sa ma apuc sa-mi fac eu bomba, ptr ca ... sigur umpleam acvariul de drojdie sau mai stiu eu ce.
|
 |
|
140 roni.
|
 |
|
mi-am luat o bomba de la ferplast, si-am instalat-o.  e mai simplu decat sa ma apuc eu sa mesteresc, si oricum nu se stie ce iese din mana mea "priceputa".
acum insa nu stiu daca sa las aparatul in priza si noaptea, sau sa-l scot.
inca nu a apucat sa scoata bule, insa banuiesc ca nu-i mai ia mult.
|
 |
|
m-am uitat peste ele, insa nu-mi pot da inca seama ce este, ptr ca firele nu sunt foarte bine dezvoltate, unele sunt arse, altele uscate de tot. cand mai creste putin, cred ca am sa-mi pot face o imagine corecta referitor la ceea ce este. 
|
 |
|
daca ziceti ca e java moss, atunci m-am mai linistit. abia o astept sa creasca. 
|
 |
|
vin acum si pozele:
http://bridget85.sunphoto.ro/acvariu/AQUJPWPXQBZELCNCLRD
http://bridget85.sunphoto.ro/acvariu/TFAKZSTZRYYFLWXYZOD
http://bridget85.sunphoto.ro/acvariu/NXOXYAQWIGQWQRAGEZE
plantuta este o "pleasca", ca sa zic asa, era prinsa pe o chestie in partea de jos, nu mi-am dat seama f bine ce era. si arata destul de aiurea dupa parerea mea. pe de alta parte, firicelele parca arata ca java moss.
|
 |
|
e luat dintr-un petshop de la piata moghioros- cand vii dinspre ghencea pe partea stanga.
stiam cum trebuie sa arate. am mai avut ceva asemanator(nu stiu daca era chiar java, ptr ca am vazut si mai multe denumiri), insa nu e in nici un caz cum ma asteptam. ppun si o poza in cateva minute.
|
 |
|
mi-a cumparat si mie cineva java moss de la un pet-shop, insa problema e ca nu arata cum imi imaginam eu- este o chestie plata, pe care are niste firicele de planta destul de mici si chele.
ea asa trebuie sa arate? acum mai mult timp, cred ca de la un muzeu am primit java moss, si era o tufa maricica.
m-a cam luat prin surprindere ceea ce-am primit acum.
|
 |
|
nu o spun cu mandrie, insa acum ceva ani, cand am avut primul acvariu, si nu aveam bani sa-l intretin, si in nici un caz acces la informatia la care am acum, schimbam apa la fiecare 3-4 saptamani, in totalitate, spalam acvariul si nisipul cu domestos in cada, puneam apa direct de la robinet, iar dupa jumatate de ora puneam si pestii. incalzitor nu aveam, asa ca temperatura o mai reglam cu apa calda- nu nimeream intotdeauna
foarte fericiti imi dau seama ca nu erau pestii mei, insa nici de murit nu mi-au murit.
poate erau mai sensibili, sau poate apa avea ceva mai nociv in ea decat clorul.
|
 |
|
nici eu
poate e o alga. 
|
 |
|
e mai complicat decat imi imaginam.
am cautat si eu pe net, si-am gasit tot felul de chestii, insa nu-mi pot da seama care e complet si care nu. 
|
 |
|
hm...
deci, pe unde pot sa gasesc ceva nu foarte complicat(mi-am prins urechile in toate schitele si explicatiile pe care le-am citit pana acum), si ok ca si pret.
nu as vrea sa dau f multi bani, si nici sa le cumpar din 10 locuri: un pachet, dar bun. 
|
 |
|
mai nou, mi-a venit ideea sa ofer plantutelor co2 ca sa le ajut sa creasca mai repede.
nu am foarte multe: un echinodorus, inca o cabomba(parca), vreo 2-3 tufite de vallisneria(destul de pricajite dupa tratamentul cu h2o2, si inca 2 plantute care nu stiu cum se cheama, toate astea in 180 litri. plantutele sunt doar cele pe care le-am gasit pana acum, insa mai urmeaza.
deci, ideea este: nu am un buget f mare, ca e criza, si m-ar interesa ceva care sa nu-mi dea prea mare bataie de cap(cum ar fi o instalatie home-made).
parca la tetra vazusem ceva, insa nu am inteles f bine ce e cu ea, daca e buna, si de ce e asa ieftina.
din ce-am colindat shop-urile online, am vazut atatea componente, ca nu mai stiu ce e complet si ce nu.
sper cu ajutorul vostru sa ma mai edific si eu care-i treaba. 
|
 |
|
si labeo bicolor sunt buni ptr alge?
cel de la petshop imi zicea si de niste colisa, ca ar fi scapat de alge si cu aia.
deci, la sae sa le dau putina mancare, inteleg.
am 3 pestici negri complet, insa nu stiu daca sunt molly sau platy.
inca mai fac tratamentul cu h2o2. azi am mai pus o sticluta de 200 ml, sper sa scap de ele pana la urma, dar parca nu se mai termina...
|
 |
|
poze cu algele, insa mult degradate fata de acum 3-4 zile:
http://bridget85.sunphoto.ro/acvariu/KCOCOBWQGMVYKYAWQFR
http://bridget85.sunphoto.ro/acvariu/KCYFRSOWVJKDPMCPDVV
http://bridget85.sunphoto.ro/acvariu/YJFBANGNTCRVQUTBLSD
am mai adaugat ceva plantute, si spre fericirea mea am gasit SAE. de cum i-am pus in apa s-au si apucat sa traga de algele de pe plantute.
co2 inca nu am luat, ma gandeam sa ma mai documentez, sa iau ceva bun.
am completat cardurile, mai putin pentazonele, de care nu gasesc nicaieri, si mi-au ramas ochii pe niste pestici, tot mancatori de alge, negri cu codita rosie. parca mi-as lua si d-aia. 
|
 |
|
frunzele le voi mai curata, insa dupa ce-si mai revin putin plantele, si incep sa se dezvolte.
cand a napadit alga, a afectat cam 90% din planta, si bine nu le-a fost.
in ceea ce priveste o2, cred ca ma voi baza doar pe plante, eventual ff putin din filtru.
|
 |
|
ketamina wrote:am uitat sa-ti zic ce alge erau:
cladophora aglae si hair aglae (decese 0 .plante si pesti)
bun asa, inseamna ca am si eu ceva sperante.
plantutele nu le cunosc pe nume, insa in afara de faptul ca au ramas putin chele de frunze, nu par sa fi fost f afectate.
|
 |
|
eu pana acum i-am tinut acoperiti.
ma gandesc de azi sa dau drumul la lumina macar 2-3 ore seara. eu inainte le tineam si lumina intr-o veselie, de pe la 8 dimineata pana pe la 11-12 noaptea, deci si asta cred ca mi-a adus pacostea pe cap.
acum vad ca alga a inceput sa mai regreseze si sper sa si dispara pana la urma.
|
 |
|
momentan nu dozez co2 ptr ca nu am cumparat aparatul.
azi insa, o iau la picior prin pet shop-uri, dupa plante si co2.
de sambata am stins lumina in acvariu, duminica am aplicat prima doza de h2o2, luni inca o parte special pe marginea frunzelor afectate, si mai am inca 3 sticlute. concentratia este destul de mica, de 3%.
azi am scapat de hoplo si titteya, si urmeaza sa mai iau 4 cory(dupa cum mi-a fost recomandat), si mai caut niste pentazona.
|
 |
|
in seara asta voi posta acasa cateva poze cu frunzele cu alge- am reusit sa le pozez intr-o farfurie
acvariul il tin de sambata seara fara lumina si acoperit, si-i pun in fiecare seara apa oxigenata+ schimb apa.
pestii par ok, desi sunt putin dezorientati. algele si-au mai pierdut din tarie, iar mie parca mi-a mai revenit speranta.
mai fac tratamentul inca 3 zile, ca mai am 3 sticlute cu apa oxigenata, dupa care incerc sa-l plantez cat de bine, desi aici in oras nu prea gasesc nici o planta, si caut in disperare.
am descoperit si o chestie care zic eu ca a favorizat aparitia: filtrul pompa oxigen in apa la maxim, plantele nu aveau co2, iar ceea ce produceau pestii nu era suficient.
in rest, sper sa fi fost asta singura cauza, si sa nu mai am vreun alt dezechilibru, care sa-mi aduca din nou alge.
|
 |
|