[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bridget
Forum Index » Profile for Bridget » Messages posted by Bridget
am sa incerc sa postez o poza, desi nu cred sa fie foarte concludenta.
alga mea este exact ca cea descrisa in subiectul alge al lui ciumurel.
in ceea ce priveste postul cu descrierea, pare mai degraba asemanatoare cu alga pufoasa, doar ca firicelele sunt inchise la culoare.
in ceea ce privestealga maro, nu pot sa-mi dau seama la ce se face referire in poza: la culoarea maronie a pietricelelor, sau la "mazga" aceea de langa lemn. daca esre partea cu maroul pe pietricele, cred seamana f bine cu ce am eu.
ptr poze mi-e teama ca nu am un aparat atat de profesionist incat sa pot sa le scot in evidenta.

momentan am oprit lumina la acvariu, si incerc tratamentul cu apa oxigenata. am mai adus ceva plante, desi nu am gasit cine stie ce prin pet-shop-uri, si sapt viitoare sper sa iau si o instalatie de co2. sper sa ajute.

pentru orice sfaturi sunt recunoscatoare.

multumesc!
unul dintre ancistrusi are valoare sentimentala ff mare, ca il am de cel putin 5-6 ani, si practic pentru el am pastrat acvariul atunci cand eram la bucuresti, si nu ma puteam ocupa de el, si doar le dadeau ai mei de mancare. oricum, el nu e f violent- toata ziua sta intr-un castelus de decor, iar noaptea ce mai iese, insa nu face stricaciuni.
cei necunoscuti i-am identificat(am regasit bonul de casa )- sunt barbus titteya.
iar pentazona erau barbodes, nu barbus.
cory am tot cautat, insa nu am mai gasit prin oras, iar hoplo probabil ii voi da impreuna cu restul.
clar scap de aia 3 care nu stiu cum se cheama.
si parca ar mai trebui sa scap de cativa, dar nu stiu de care
mai revin cu o intrebare: in acest acvariu de 180 litri brut, cred ca vreo 160 net, imi incap 6 xipho, 3 platy, 2 ancistrusi, 2 cory, 2 hoplo, 4 barbus pentazona, si inca 3 pestisori mici, care iar am uitat cum se cheama, si 5 neoni.
cei 6 xipho par sa fi ramas mici, pentru ca au vreo 1-2 ani, si-au crescut intr-un acvariu mic.
sunt ok, sau mai marit din ei?
mai am o nelamurire: cum se numeste pana la urma alga aceea care formeaza firicele verde inchis spre negru pe marginea frunzelor?
vad ca deja au facut smocuri, si, au aparut subtirel si pe suprafata unei pietre.
intelesesem ca se numeste cladophora, insa dupa imaginile de pe google, parca nu seamana cu ce am eu in acvariu.
gata, am cateva poze cu substratul, atat curat cat si murdar.
astept pareri- ce sa fac?

http://bridget85.sunphoto.ro/acvariu/OPFOZTMXASNNREPZVNG
comparativ cu:
http://bridget85.sunphoto.ro/acvariu/HUPMFUHDZAWFZTHXOND
nu mi se opare maro- este spre galben. cand ajung acasa, incerc sa pun si o poza, desi nu am camera ff buna ptr asta.
inainte de a incepe cu noul acvariu, am niste probleme cu vechiul: mi-au aparut alge pe frunzeele de anubias(parca), si totodata substratul s-a ingalbenit(acoperit cu o chestie ff fina, galbena, da impresia ca pietrele in sine sunt galbene).
nu as vrea sa mai am aceleasi probleme si in noul acvariu, asa ca as vrea sa stiu ce sa fac sa scap de alge, si cum sa evit/tratez murdaria de pe substrat.
norocul meu ca am lasat ceva timp ptr declorinare inainte sa pun filtrul vechi. :-)
eu dupa ce-am asistat la incident, am ajuns acasa cu acvariul meu(tot de 180 litri, cumparat tot de-acolo), si l-am pus pe un birou vechi, de cand eram mica, cu structura metalica, cu suprafata perfect plana+ folie polistiren de 2cm sub el.
in toata casa nu am gasit masa mai teapana si mai rezistenta decat biroul ala.
si eu am asistat la un mini dezastru cu un acvariu spart(nu din cauza mesei, ci din cauza suprafetei), si pot sa confirm ca nu e placut sa strangi 180 litri de apa intr-o seara in care ai planuri de film si de lenevit in pat. plus norocul nostru de a fi fost acasa cand s-a intamplat treaba, lipsa vecinilor de la etajul inferior(treaba s-a intamplat la casa), si gresia pe toata suprafata, fara covoare si parchet.
deci, cred ca e mai bine sa te gandesti bine inainte.
dap, am constatat si eu acelasi lucru.
asa este, la asta nu m-am gandit. banuiesc ca nu merge sa pun aqua safe si e ok- mai ales ca m-am ales cu o zi ratata din cauza verzaturii.
o sa incerc cumva sa gasesc o solutie la asta.
okay. atunci nu mai pun aquasafe. iar de restul, momentan crystal water nu mai am, si nici nu mai cumpar, iar easy balance inca nu am pus.
eu am zis sa le folosesc daca tot le-am primit in pachet cu acvariul.
pentru declorinat nu am lasat-o nicaieri, ptr ca nu aveam unde sa pun 180 litri de apa timp de 24 ore asa ca am pus-o direct in acvariu, si se declorineaza acolo. sper sa fie ok.
intrebare: in timpul ciclarii luminile trebuie sa stea aprinse, nu? iar temperatura sa fie mai mare?
eu am pus deja alaturi de noul filtru si pe cel vechi, poate se face treaba mai repede.
okay, voi incerca sa schimb neoanele. eu ma gandeam ca sunt ok din moment ce le-am primit odata cu acvariul
a mai verificat cineva excell-ul? ca e o idee f buna sa ai un astfel de instrument.
la cel mic, de 63 litri la care am alge pe plante, am un neon de 15w. la cel mare, de 180 am 2 neoane de 30.
si daca nu am f multe plante este necesar neaparat fertilizator? sau pot pune insa mai putin?
acum mai am o intrebare: ce sa fac sa nu-l umplu de alge. la celalalt acvariu, aparent ii mergea ff bine, insa weekendul asta am vazut ca are o gramada de alge crescute pe frunzele plantelor. oare sa nu mai pun fertilizator pentru plante si sa le las asa? sau sa il tratez cu solutii pentru aparitia algelor? daca e mai bine cu solutii, de care sa pun?

Forum Index » Profile for Bridget » Messages posted by Bridget
Go to: