[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Fain imi plac cuburile cum arata indesate acolo. N-am vazut inca la nici un concurs de acvaristica un layout cu mai multe acvarii care sa dea toate impresia de unul - de un peisaj mai mare.

Ziceai de parinti ca s-au lasat... la cate ai tu acum, de ce nu le faci o surpriza ?
Asemenea man ne repozam acvariile in Ianuarie.
Faine pozele cu shrimpii - ai mei fug imediat cand ma duc pe aproape. Cand am zis "Ai pui?" incercam de fapt sa ghicesc care ar fi surpriza (ma gandeam ca poate ai pui de la vreo specie de acolo).

As face ceva cu moss-ul acela, caci in poze da un aspect o pata blurry fix in centrul acvariului, comparativ cu cat de crisp si verde se vad celelalte plante

Stii ce n-am vazut in poze ? Hranitorul automat. (Later edit: eram curios cam cat de mare e si cum se vede. E in spate la lampa pe undeva ?)
Mi-am pregatit si eu acvariul pentru vacanta...

a) redus temperatura cu 1-2 grade.
b) scazut durata de iluminare de la 10 ore la 8 ore.
c) facut instructajul la fish-sitter si lasat mancare de pus de 4 ori in total, odata la 3-4 zile.
d) schimbat 30% din apa, aspirat in el, si fertilizat cu S7 (caci pana acum am fertilizat A1), V30 si E15 de la Dennerle - stiu ca se recomanda alternativ V30 si E15 dar om vedea, dozarea zilnica cu A1 m-a denaturat vreau sa aiba de toate mereu
d) pozitionat webcam-ul sa vad cat de cat cele 2 acvarii.

2 poze, prima cu webcam-ul la care o sa ma uit zilnic si a doua cu cele 4 doze de mancare (scuzati calitatea acestei pozei, facuta cu mobilul ...), Mancarea e o combinatie de Dennerle Crusta Gran si fulgi Tetra Pro Color macinati un pic:

image image
Acest grafic: http://www.engineeringtoolbox.com/oxygen-solubility-water-d_841.html arata cum la cresterea temperaturii apei (presupunand o presiune constanta) se observa o scadere a cantitatii de oxigen din ea.

De asemenea - o alta pagina, aici: http://www.lenntech.com/why_the_oxygen_dissolved_is_important.htm
Ma iertati ca intervin - dar cred ca cel mai important atu al omului impotriva algelor este rabdarea care se pare ca e pe cale de disparitie aici.

Cum nu stiu exact ce conditii sunt in acvariu si cum se intampla toate procedurile - poate ajuta o pagina pentru descrierea unor modalitati de lucru impotriva a unor alge: http://acuariorosa.com/2011/10/13/the-controlled-imbalance-method/ ?
Din cate stiu, Pomacea depune la suprafata (deci iese din apa) si depunde ou cu ou si face gogoloiul :

<- filmat la mine intr-unul dintre acvarii (nu aveam camera HD atunci, scuzati calitatea).

@scificuss - habar n-aveam ca pot produce asa de mult mucus, nici nu mi-a trecut prin cap - nu i-am vazut pe ai mei asa intr-o 'aura' gelatioasa.

Am mai intalnit o opinie despre faptul ca melcul o fi fost ciupit, si ceva i se intampla: http://www.wetwebmedia.com/fwsubwebindex/fwsnailselfaqs.htm : "The snail has not been looking good since he was being harassed. Now he has a lot of white cloudy stuff all over his shell and a lot of gooey stuff coming out of him all the time. He also is very inactive. Is he dying?
<Quite possibly. Once damaged, Apple Snails are prone to dying, which is why I recommend people keep them in their own quarters, away from fish. "

Sper ca sa scificuss sa aiba dreptate insa.
@scificuss - super faina subtilitatea !

Eu am 2 x cel albastru (primul) - la un acvariu de 25L de apa.

@ionut: ar trebui totusi unul extern la cati pesti vrei sa tii.. si tot nu prea e bine, ca daca ramai fara curent jumatate de zi ... mor si bacteriile din filtru intern fara oxigen, si sufera si pestii.
Ha, ma inspira acest setup.
Mi se pare cel mai fun perioada asta de instalare. Dupa aceea incepe monotonia cu hai sa dozam mai mult, oops stai sa reducem, hai sa frecam geamul, hai sa schimbam lichidul din indicatorul CO2, hai sa aspiram, hai PLANTELE ODATA cresteti, eeeetc

Intrebari:

1. E cumva o piatra ceva mai deschisa la culoare ? Caci o sa para un pic cam uman daca o lasi intre cele negre, poate ar trebui pusa mai la margine asa, mai ascunsa.
2. Intentionezi sa pui si altceva peste ce vad acolo ? Arata a Aquabasis - dar am uitat daca ai cumparat si Manado.

E normal mirosul, pana la urma o sa 'puta' a balta asa in timp daca bagi nasul in el. Mie imi da sentimentul de acvariu sanatos cand miroase asa - sper sa nu ma insel

Daca poti pune poze ... altfel e dificil.
Ce conditii ai in apa (PH, Kh, Ca) ?

Ps: se numesc Pomacea (Apple Snail)
Ai pui ?
Stiu si eu, carasi ? Atata apa, atata loc de plante, atata loc de vietati mici dupa care nici sa nu mai stii a te uita si toate pentru 5 carasei ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Goldfish -> "Like most carp, goldfish produce a large amount of waste both in their faeces and through their gills, releasing harmful chemicals into the water. Build-up of this waste to toxic levels can occur in a relatively short period of time, and can easily cause a goldfish's death. For common and comet varieties, each goldfish should have about 20 US gallons (76 l; 17 imp gal) of water."

Iti va trebui un filtru extern super serios.
Foarte fain aranjat imi place.
E genul de acvariu in care pare munca putina, dar vezi chinul si atentia la detalii din spate

Ideile mele: Lumina x 2 + CO2 presurizat + musai o planta de prim plan (HC de exemplu).
Felicitari pentru studiu inainte de cumparare.
Rar peroane intelepte - asa ca mult success!
Bafta la hranitor maine, si oricum, daca nu gasesti, ia mancare de aceea pentru o saptamana.

Alte cateva trucuri pe care le-am mai gasit pe net pentru a reduce metabolismul pestilor, probabil ca le stii, dar sa le zic oricum:
a) sa scazi temperatura apei cu cateva grade
b) sa scazi durata iluminarii (e noapte mai multa vreme - deci nu se mai alearga atata)

O sa fac la fel si eu cu ai mei.

Ma retrag, spor acolo!
Scuze pentru confuzie cand am zis de colmatare - m-am gandit ca o sa-l lasi de fapt la acvariul mare - nu stiu de ce, sa se formeze acolo si apoi il muti la cel mic. M-am gandit aiurea..

Apoi am zis ca mi-era teama nu cumva sa aibe probleme la garnituri, si mai bine sa-l vezi mergand cateva zile sa ai incredere in el - decat sa ii dai drumu si imediat sa incui usa si sa pleci
Ahaaa avantaj acvariu mic

Am si eu un Eheim Ecco Pro 130 pentru acvariul de 30L dar mi-a fost frica sa-l montez si sa-l las (tot citind pe aici horror story-uri de tinut filtrele in galeata, samd). Nu vreau sa te sperii mai bine il montezi maine si il tii sub observatie decat asa in ultima zi.
Mai ieftin de 85 Ron nu am vazut -> http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/hranitoare_automate/Hranitor_Automat_Resun_AF_2003 ...

Depinde si ce gasesti prin oras, daca nu mai e timp sa vina pana pleci. Ai loc sa-l montezi ?
Pai ziceai ca pleci, il lasi mergand asa si nesupravegheat ? Daca se colmateaza repede samd ?

Eu nu prea as baga materiale straine in acvariu, cine stie ce chimicale au pe ele ?
Aaaa stai - nu in sensul dramatic "adio pesti" ci in sensul ca ne despartim temporar de ei - si mi-ar place sa fiu aici si sa am in continuare grija de ei si de plante.

O idee:

Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Go to: