[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mosu
Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
Radu.U wrote:da ai vazut vreodata un acvariu marin sa fie urat?
sau sa fi auzit tu un acvariu marin cu probleme pe acvariu.ro ?

Complimente !

Merci, merci, dar am avut si eu proleme.. Am mai invatat si a inceput sa iasa ;)
Exact cu chestii d'astea. Pacat ca nu imi amintesc sursa informatiei. N-am incercat (n-am avut pe ce).
Da, carbunele scoate toxinele. Il lasi 2-3 zile (adica eu as pune carbune si apoi as scoate..).

Eu as lipi cu superglue cat sa il tina pe pozitie. Superglue gel - se poate sa lipsesti sub apa. Adica tai, stergi 'codita' pui picatura de superglue gel, apoi il bagi in apa si il apesi unde vrei sa stea. Opresti pompele pt 2-3 minute. Daca nu il vantura tare pompele, se va lipi singur in acea pozitie in mod natuaral, dupa cateva zile. Ideal sa il tai dintr-o singura lovitura cu un cutit fin .
Am vazut pe net o chestie: cica se poate strangula usor usor codita, progresiv cateva zile si apoi dupa ce se stranguleaza se taie mai usor si se poate lipi / regenera mai isor de acolo. Vechea codita e posibil sa traiasca si sa faca pui nou.
Bine, am inteles:
nano, dar cu sump Bravos. Parca aveai si un acvariu mai mare pe cand il transformi si pe ala?

ozi wrote:N-am mai facut un schimb de apa de mai bine de-o luna si din pacate nitratii iarasi au crescut, azi fiind aproape 50ppm.
Ma bate gandul tot mai mult sa iau Biopellets. Mosu, ale tale au data de expirare?

Acum am vazut intrebarea:
Habar nu am! Dar poate ca odata deschisa si folosita nu expira (doar sunt in folosinta). nici nu ma gandisem la asta..
Eu as alege Varianta b.
dark31f wrote:ce filtru a folosit? pentru photo...

Nici un filtru. Pozele din topic sunt facute cu camere diferite, depinde la care te referi, dar cred ca nu a fost folosit nici un filtru, probabil nici macar filtru de polarizare (?!)
ozi wrote:Mosu, de ce nu ai pus backgroundu negru?
Ca parca s-ar "integra" mai bine cutiile de overflow si pompele alea, fiind toate aceasi culoare. Apoi le lasi sa se umple de coralina / GSP / etc.
Parca si coralii arata mai colorati pe un fundal inchis la culoare.

pentru mai multe motive:
* bazinul era deja colantat (e un bazin de la www.reef.ro)
* nici nu m-am gandit
* Initial target-ul era sa reusesc sa tin in condiii bune cu hardware-ul existent, m-a preocupat mai putin latura estetica de unde si pompele prea vizibile..

Oricum ar fi un perete drept nu areta foarte natural. GSP se poate prinde pe geam direct (a inceput la mine, in dreapta sa se extinda de pe peretele negru pe geamul lateral.
30 sept 2011
Sunt amator de alte specii de anthelia (mai ales albastra). Schimb / cumpar.
Frumos
Sunt rezervati. Mai am niste pui...
25cm - poate mai mult
25ron / buc

sau schimb cu clorura de strontiu sau alte substante pt marin sau alti corali
pm pls

Daca nu sunt doritori in 10 zile vor fi de donat.
acum imi dau seama ca poza cu acel 'covor' vertical e mai veche, acum s-au unit 'petele' de GSP este uniform. Poate parea kitch dar mi-a parut mai ok decat un perete din plastic negru. Sunt 2 specii de GSP acolo, aia verde si cealalta cu bilutza si un pic albastrui (vernil cumva)

PS sunt amator de schimburi...
Sa vezi ce greu e sa faci macro la astie, se tot misca (n-am oprit pompele)
Poza cu montipora digitata este scalata la 25% din original (faceti click pentru a downloada poza mai mare)
2 pozne noi
gramma si o montipora plate red-red (polipi la aceeasi culoare)
alber wrote:
HumanFace wrote:Unde gasesc GFO?

Habar n-am daca exista pe la noi. Dar pe saiturile de afara sigur gasesti

hai mah ce dracu

GFO = Granular Feric Oxide
adica produsul de baza care se ascunde in spatele mai multor denumiri de produse

Aqua Medic Antiphos Fe
Antiphos-ul GROTECH este deasemenea GFO
JBL PhosEx este GFO

Antiphos-ul Seachem cred a e cu oxid de aluminiu (?) aka nu e GFO
cred ca si Aquamedic are varianta asta, nu sunt sigur

Deci se gasesc si la noi.

-----------
Daca vrei fara instalatie de osmoza se poate, caci poti sa cari apa de osmoza ... la acvariu de 27l poti sa faci asta (nu stiu in ce oras locuiesti)
Osmozorul trebuie sa aibe filtru special altfel nu scoate silicatii!

Apa de osmoza garanteaza ca dupa mixare apa va avea concentratia corecta conforma cu produsul folosit, altfel va contine si diverse saruri existente in apa de la robinet. Poate si la noi in .ro se poate asta,m in anumite localitati unde apa e f saraca in saruri. La mine la robinet am de exemplu fosfat 0.3 ppm! si un pic de nitrat (desigur nu scoate osmozorul fosfatul) .
Phosex si restul de chestii enumerate de tine nu vor elimina sarurile si in timp se vor concentra (evaporare etc) si pot sa produca echilibre urmate de explozii de alge / diatomee.

L a inceput eu am practicat cam 9 luni fara osmozor, la un volum de 350l, in Bucuresti. S-a dus dracului de pe la luna 6-7: alge si iar alge, parca fertilizam (pai chiar o faceam cu apa de la robinet pusa pentru compensarea evaporarii)
Sunt 7 varietati de montipora plate - culorile nu sunt corect redate in poza (facuta cu telefonul...)
3 varietati de m. digitata sau poate 4 (una ar putea fi poroites)

Sunt interesat de niste schimburi..
HumanFace wrote:Mi-a mai venit o idee:
Un filtru hang-on transparent, in care sa pun cateva pietre vi si niste macro alge!

se practica,m sunt niste hang-onuri care se preteaza la modificari in acest sens..
HumanFace wrote:Am inteles. Multumesc!
Dar daca pun silicat-ex, carbomec ultra, phos ex(JBL) si aditie de carbon organic (votka), nu merge fara osmozor?

nu merge. Sau macar nu asa ca intentia initiala.. Alcoolul stimuleaza crestere baceriana care apoi sunt extrase (impreuna cu ce mai asimileaza ele - nitrat, fosfat) prin skkimmer

La bazinele extra mici ar trebui sa fie foarte rentabil schimbul de apa + filtrarea chimica (phosphate remover / GFO /nitrate remover) - costurile per acvariu se pastreaza destul de low

Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
Go to: