alber wrote:
HumanFace wrote:Unde gasesc GFO?
Habar n-am daca exista pe la noi. Dar pe saiturile de afara sigur gasesti
hai mah ce dracu
GFO = Granular Feric Oxide
adica produsul de baza care se ascunde in spatele mai multor denumiri de produse
Aqua Medic Antiphos Fe
Antiphos-ul GROTECH este deasemenea GFO
JBL PhosEx este GFO
Antiphos-ul Seachem cred a e cu oxid de aluminiu (?) aka nu e GFO
cred ca si Aquamedic are varianta asta, nu sunt sigur
Deci se gasesc si la noi.
-----------
Daca vrei fara instalatie de osmoza se poate, caci poti sa cari apa de osmoza ... la acvariu de 27l poti sa faci asta (nu stiu in ce oras locuiesti)
Osmozorul trebuie sa aibe filtru special altfel nu scoate silicatii!
Apa de osmoza garanteaza ca dupa mixare apa va avea concentratia corecta conforma cu produsul folosit, altfel va contine si diverse saruri existente in apa de la robinet. Poate si la noi in .ro se poate asta,m in anumite localitati unde apa e f saraca in saruri. La mine la robinet am de exemplu fosfat 0.3 ppm! si un pic de nitrat (desigur nu scoate osmozorul fosfatul) .
Phosex si restul de chestii enumerate de tine nu vor elimina sarurile si in timp se vor concentra (evaporare etc) si pot sa produca echilibre urmate de explozii de alge / diatomee.
L a inceput eu am practicat cam 9 luni fara osmozor, la un volum de 350l, in Bucuresti. S-a dus dracului de pe la luna 6-7: alge si iar alge, parca fertilizam (pai chiar o faceam cu apa de la robinet pusa pentru compensarea evaporarii)