Ieri am masurat NO3 cu un test nou nout Salifert.
Sub 0.1 ppm, si asta a inceput sa se vada si in acvariu.
Partea proasta e ca anemona a inceput sa se decoloreze mai e un pic si se face alba complet. Si o am cred ca de apraoape 3 ani. As pune-o pe schimbarea luminii si pe reducerea de la valori mari a nitratului la aproape 0.
Sper sa testez maine de PO4 (fotospectrometru ;) )
Cum am obtinut valorile astea la NO3:
* NP Biopellets (cred ca am mai povestit, s-a vazut clar ca lucreaza cam la 1 saptamana dupa adaugare, era sa omor totul intr-o apa albicioasa

)
* Seachem DeNitrate (flow de jos in sus, manufacturat din AquaMedic Artemia Breeder
* AquaMedic Carbolit (initial carbune + Dupla antiphos dar antiphos-ul se cam invechise si l-am aruncat)
* Sulphur reactor mare (custom made) peste care am Calcialit. Pelete de sulf Aqua Medic; debit foarte mic, la picatura. Voi masura si Ca, sunt sanse sa faca adituie de calciu ;)
* Seachem Purigen (cam 250-300 ml) in reactor Aqua Medic Carbolit reactor - fluidized reactor
Reactoarele si mediile au fost adaugate in timp, dar in ultima luna am adaugat sulphur reactorul si purigen. Semnele date de acvariu au fost variate (si am avut si evenimente, de exemplu am introdus vreo 5 bucati mari de montipora care era pe jumatate pe moarte, eveniment care a generat o crestere a algelor / diatomeelor? ). mni-e greu deci sa pun pe seama unuia sau a altuia. As tinde sa spun ca DeNitrate nu a contribuit la scaderea relativ brusca a NO3-lui.
Din pacate nu mai am reactor pentru inca niste nebunii de la am in minte
Planific si o aditie de HG GFO...