[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mosu
Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
Vor fi afisate in thumbnail si la click se incarca versiunea mare.
Am aprobat anuntul pentru vanzarea acestui bazin pentru ca desi impropriu folosirii ca ACVARIU (are 16 cm latime la 75 cm inaltime ...) ar putea fi folosit ca bazin pentru apa de osmoza
M-am intors de curand din Dublin, unde n-am ratat ocazia de a vedea un magazin reprezentativ

http://www.seahorseaquariums.com

Am discutat nitel cu patronul magazinului...
Niste observatii:
* preturi mai mari decat in .ro la multe chestii, sensibil mai mari decat in Germania de exemplu
* in magazin puteai sa faci teste (contra cost)
* puteai cumpara din magazin... apa de osmoza! cred ca costa 2 eur 20 litri de apa; cumparai un bidon si apoi il schimbai pe unul plin cu apa
* si la ei se simte criza , patronul imi spunea ca nu se mai cauta pestii scumpi (ex. Z. gemmatum)
* Rotiferi de vanzare in magazin (5 eur cam 250 ml, concentratie bunicica)
* nanochloropsis (sau alta agla, nu stiu sigur) - 5 eur 250ml cam slabuta concentratia
Eu mi-am cumparat si alge si rotiferi si.. le-am uitat la hotel

Patronul este pasionat de acvaristica, inmulteste caluti, clowni. Am vizitat crescatoria, am vazut cam ce si cum, nici un secret mare. De fapt am fost lasat sa ma uit pe o fereastra, nu am putut pasi in incaperea aia
Am postat aici pentru ca de acolo mi-am luat un Favia sp roz cu verde ;) si inca o ceva..

Atasat: un acvariu de prezentare din magazin.

Duminica am testat din nou NO3 si PO4, au iesit ambele ZERO. (Salifert, Hanna foto spectrometru ULR)

Cred ca datorita absentei totale a nitratului, coralii moi (am vreo 3 rataciti) nu merg foarte bine.
Exceptie totusi o Capnella (?!) care merge bine (dar o si hranesc saptamanal)

Nu cred ca pot sa reglez uzina sa lase ceva nitrat
Look-ul cel nou (montiporele plate sunt lipite).
Poza e facuta cu telefonul ;)
Azi am testat fosfatul:

2ppb fosfor
adica 0.006132 ppm
+/- 0.015 ppm (acuratetea)

Cu acelasi instrument am testat si alte zemuri sunt destul de increzator ca este bine calibrat.

O noua achizitie:
www.acvariu.ro/static/galerii/evolutie_bazin_mosu
Despre culori v-ar putea spune pc ciprian, el a facut pozele. Dar cred ca le-a facut cu acelasi obiectiv (de macro), fara trepied si in viteza mare Si nu cred ca a setat albul
Oricum, a fost redecorat in sensul ca am aranjat altfel montiporele. In partea stanga am o lipsa acuta de corali. Cam jumate din GSP va ajunge inapoi lui Dani impreuna cu o serie de zoas si niste ciuperci (le-am gazduit eu temporar).

inca 3
va atasez ansamblul si cateva cropuri. cred ca le voi adauga la galerie
... pai atunci nu merita sa experimentezi ;)
Am vazut ca sunt diverse medii care absorb nediscrimiatoriu fosfat si silicat. Parca cel de la Dupla si cel de la Aquatic Nature au specificat explicit ca bindreaza si silicat. Si credeam ca orice GFO o face (?!)
Eu nu prea mai am diatomee si au disparut dupa adaugarea de Antiphos Fe.

Cred ca produsul JBL are o granulatie ceva mai mica. (?)

DENYSA devine MAMBA.
Am masurat fosfatii acum vreo 2 saptamani si .. 0.35!!!
Asa ca n-am mai astepta si am bagat GFO de la AquaMedic. (Antiphos Fe 500 ml in jur de 60 ron)

Am bagat cam o treime si dupa 3 zile si restul... La sfarsitul saptamanii test: 0.09 (deci de luni pana sambata dimineata, la 450l apa)

Probabil ca au mai scazut. Efecte: s-au mai curatat pietrele au disparul si diatomeele.

Acum am probleme cu magneziu si cu calciul. Aditie cu clorura hexahidrata de magneziu si .. ceva calciu + Sr de la JBL, incerc si niste apa de var (kalwasser Aqua Medic, bagata de mana).

Cartile sunt disponibile
httrack pe linux..
si pe win sunt programe de copiat / clonat site-uri. se poate configura sa copieze doar .jpg
Cred ca baga sau nu troian in functie de OS-ul descoperit..
Puteti incerca sa puneti in VirtualBox un Ubuntu si browsati de acolo. Apoi httrack si il aveti local..
sorry, de la mine nu se vede (pe linux)
Ieri am masurat NO3 cu un test nou nout Salifert.
Sub 0.1 ppm, si asta a inceput sa se vada si in acvariu.

Partea proasta e ca anemona a inceput sa se decoloreze mai e un pic si se face alba complet. Si o am cred ca de apraoape 3 ani. As pune-o pe schimbarea luminii si pe reducerea de la valori mari a nitratului la aproape 0.
Sper sa testez maine de PO4 (fotospectrometru ;) )

Cum am obtinut valorile astea la NO3:

* NP Biopellets (cred ca am mai povestit, s-a vazut clar ca lucreaza cam la 1 saptamana dupa adaugare, era sa omor totul intr-o apa albicioasa )
* Seachem DeNitrate (flow de jos in sus, manufacturat din AquaMedic Artemia Breeder
* AquaMedic Carbolit (initial carbune + Dupla antiphos dar antiphos-ul se cam invechise si l-am aruncat)
* Sulphur reactor mare (custom made) peste care am Calcialit. Pelete de sulf Aqua Medic; debit foarte mic, la picatura. Voi masura si Ca, sunt sanse sa faca adituie de calciu ;)
* Seachem Purigen (cam 250-300 ml) in reactor Aqua Medic Carbolit reactor - fluidized reactor

Reactoarele si mediile au fost adaugate in timp, dar in ultima luna am adaugat sulphur reactorul si purigen. Semnele date de acvariu au fost variate (si am avut si evenimente, de exemplu am introdus vreo 5 bucati mari de montipora care era pe jumatate pe moarte, eveniment care a generat o crestere a algelor / diatomeelor? ). mni-e greu deci sa pun pe seama unuia sau a altuia. As tinde sa spun ca DeNitrate nu a contribuit la scaderea relativ brusca a NO3-lui.

Din pacate nu mai am reactor pentru inca niste nebunii de la am in minte

Planific si o aditie de HG GFO...

http://sheric.ru/fish/a.html

zoanthusii se vad clar cand prind ceva
La fel si gorgonia, isi inchide din polipi
Euphylia prinde chestii mai mari

Nu opresc pompele. La fel de clar se vede la culastrea (polipi de hranire dupa stingerea luminii)

Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
Go to: