[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
las si o poza cu ele
Nu freca geamurile. fofoseste cu incredere un spray cu clor pentru alge si altele, iar pentru calcar otet.
Si eu am folosit modelul simplu. Nu l-as mai folosi, nici macar la creveti, tot timpul stropeste sau se fac bule de aer la suprafata, care se sparg si stropesc peste tot. L am facut la un moment sa nu mai stropeasca, dar tot ma deranja zgomotul. Filtrele externe le recomand in orice situatie, gasesti destule ca sa nu folosesti acesti bureti. Parerea mea.
Nu e rau, eu as muta intr-o laterala nuca, sa nu mai stea pe mijloc. Lampa e bunicica, nu o sa ai cine stie ce rezultate cu ea, dar pentru plante usurele e ok.
Salut. Am 2 pompe de circulatie, tunze 6020. Una nu e data la apa, cealalta a mers la mine in apa dulce cam 2 luni. Pret 150 lei bucata.
Arata bine, spor. Lotusul e posibil sa creasca putin cam mare, la fel si alternatera. Nu imi dau seama ce e în dreapta, flamingo?
. Aceste cuvinte ne bucura.
Norocosule!
Bine ai revenit pe forum!
Arata foarte bine, felicitari! Ce specii de bucephaladre ai pus acolo, da si tu mai multe detalii.
Aspira mai bine intr-o parte, un colt, sa iti faci mana. E cu aspiratorul ala, unde iti e frica, pui doar teava si ape?i pe pompita de cateva ori, de la vreo 3,4 cm. Taie lejer, merge.
Nu imi dau seama, încearc? sa identifici. Uita-te si aici: https://greenaqua.hu/en/alga-tajekoztato?gclid=CjwKCAjw5dqgBhBNEiwA7PryaDA6wyxhD0N4jyvpDW-tKreeMojL1mHJ-oLHvc9moWb5Vovsu9-hiBoCjFUQAvD_BwE.
Nu imi dau seama ce e, poate o poza cu alga din apa. Incearca sa o identifici, sunt destule poze pe net cu toate tipurile de alge. Probabil nu ai o circulatie in partea de jos a bazinului si acolo apar alge din cauza substratului si a acumularilor in acea zona.
Nu recomand personal "experimentul", nu e necesara cresterea nitratilir. Daca plantele nu consuma mai mult, nu vad rostul. Prin forumul vechi, erau persoane care aveau nivelul mare la no3. No3 e daunator pentru pesti, ii otravesti incet si sigur. Eu am constant intre 10-20, iar unul din ramirezi, o femela, a depasit de ceva vreme venerabila varsta de 3 ani, de cand e la mine. Plantele cresc, am flori permanent de la majoritatea lor, de culori nu are rost sa mai vorbesc. Parerea mea.
No3 e no3, indiferent de sursa din care provine. Se cheama chimie anorganica. Iar valoarea de 20 ppm este suficienta pentru plante. In bazinul plantat, cu atat mai mult e suficient, plantele consuma in permanenta, valoarea ramane. Parerea mea.
Parerea mea e ca e ok asa. No3 e la valoarea corecta, procesul de formare al no3 este unul chimic. Poate colegul are alte informatii si ne lamureste in legatura cu afirmatia adaugarii no3 chimic.
Nu mai stiu ce filtrare ai, dar cred ca ai destui pesti. O pompa de valuri, sa bata in spatele insulei, cred ca ar tine insula cu lemne si moss mai curate.
Iar filtrul acela intern, incerca sa il cureti cu ceva de bba, eventual la schimbul de apa toarna apa oxigenata pe el, cu sticla.
Tine cont si de faptul in general mizeria se va strange in insula, deci aspiratorul sa traga mai mult in zona aia.
Feropol 24 se dozeaza cu lumina aprinsa, cand plantele deja sunt la masa ??. In rest, ma feresc sa spun ca e cel mai bine, bazinele sunt diferite, iar dupa cum am spus mai sus, feropol 24 face parte dintr-o schema de fertilizare, asta include si aquabasis. Eu l am folosit multi ani, inca mai folosesc feropol pe partea de micro.
Poti merge pe feropol+feropol 24 sau plant serum. Îl folosesti conform indicatiilor, mai ales daca nu faci consumul. Schimburi de apa 50% pentru reechilibrare. Cam toti care folosesc o schema completa de fertilizare, indiferent dac? e master, plant serum, etc au rezultate bune atata timp cat respecta dozajul. Toti se lauda cu ce au ei, de fapt e cam acelasi lucru. O mare parte o face si lumina, personal recomand o lumina mai puternica, pentru a pune in valoare si culorile pestilor, cand e cazul.
1. La canistra jbl 1500, daca inca mai scoate zgomot, desfaci la rotor si verifici daca ai capetele acelea de cauciuc de la axul rotor. Eventual po?i curata putin locul acela, unde intra rotorul si rotorul. Mare grija la ax, iar capacul care împinge rotorul la loc are un inel 0. Acela il poti scoate daca tot mai face galagie.
2.Nu e indicat sa pui silicon peste alt silicon uscat, nu va prinde. Daca doar intaritoarele sunt cu probleme, se dau jos si se lipesc altele. Sau dezlipesti tot bazinul si il relipesti.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: