Bine ai venit, perfect ca te-ai documentat. De-acuma cred ca vei citi inainte sa-ti cumperi orice eu caut mereu pe net 'NUME_PRODUS problems' sau 'NUME_PRODUS reviews' si imposibil sa nu afli ce si cum.
Si incet vei ajunge de la un sertar de mancare la un sertar de testere, samd.
Nu stiu daca o sa-ti placa sa 'aveti' mereu puiet (am adaugat-o si pe prietena) caci va trebui sa ii dai la magazin, sau ceva ... Probabil ca o sa treci pe pesti care nu fac pui vii si nu se reproduc spontan (cam toti ceilalti adica ) - si dupa aceea acvariul va deveni plictisitor - si te vei gandi cum sa cresti niste plante frumoase caci e mai solicitant.
Bravo pari decis sa faci treaba ca la carte. Excelent.
Cu niste teste 5+1 poti sa afli repede daca s-a ciclat acvariul, si solutiile vor accelera sigur - cam 10 zile maxim (pui de vreo 2-3 ori filter start sau ce alegi tu, eu am folosit Nitrivec) si merge. La mine NO2/3 aratau ok dupa o saptamana, si am bagat pestii (dar acvariul e mic, e posibil sa depinda si de marimea acvariului - nu stiu sigur).
Si citeste si de o bomba cu CO2 daca nu ai instalatie, fiindca o sa fii surprins cat de repede isi dau plantele drumul..
Dupa ce am vazut de 2 ori fiecare poza, uitandu-ma dupa neoni bolnavi (si orice pata alba mi se parea un neon nefocusat corect) am recitit si textul sa vad unde or fi ??
Cand am realizat ca 'micut' era de fapt pui de shrimp, a fost clar se vad, dar iti trebuie un Super Macro Mai creste man, si poate faci schimb sa-ti iei rosii ...
Un alt videoclip in Engleza despre cum se pregatesc pentru plantat cateva tipuri comune de plante.
Cum se curata vata aceea, taiatul radacinilor, cum se planteaza HC / Cabomba, samd.
Tips and tricks for handling plants in the aquarium, Tropica Aquarium Plants:
Avea vreun an jumatate - si din cauza ca aveam CO2 (si PH pe la 6.5, oricum sub 7) in timp si-a subtiat rau carapacea chiar daca aveam surse de calciu in acvariu si mancau mereu tablete.
Concluzia mea: sunt FOARTE rezistenti daca au un PH peste 7 - sub, chiar daca pui calciu, nu-l pot asimila.
Verifica apa, si incearca sa cresti un pic PH (marind KH daca ai CO2, si renunta la CO2 daca iti plac mult ....).
Am inceput sa am din ce in ce mai mult frunzulite galbene la HC pe jos ...
Probabil dintr-o singura conditie - ca erau prea dese tufele si nu le ajungea lumina, si de asemenea erau si foarte aproape de geam si probabil ca nu circula suficient apa pe la ele.
Asa ca asearam am scos tot HC-ul , am pigulit la el juma de ora, si am pastrat doar vreo 10 fire mai lungi pe care le-am intins orizontal - restul, tufa, le-am mutat in acvariul celalalt de 30L daca s-or prinde bine daca nu, nu [acolo chiar daca am 36W la 25L de apa, totusi apa e plina de tanin si cred ca echilibreaza].
Poze o sa pun dupa ce isi mai revin.
Am inceput si aditia de V30 (daca nu gaseam siringa de 0.3ml eram in pom )
Super fain arata foarte natural - asa ceva ar trebui sa castige concursurile - nu simularile de munti si vai.
Am facut rost de pestiutii Dario Dario (ma intrebai in alt topic) de la un prieten .. Sunt foarte timizi insa, stau mereu ascunsi si sunt teritoriali. Nu prea mancanca hrana uscata, trebuie sa eclozez niste Artemia.
Am avut si eu odata, dar au fost incredibil de multi ... mi-a luat o gramada sa adun cred cateva sute pe putin - si dupa aceea si mai greu sa-i dau (probabil au ajuns mancare la vreun puffer ..).
Daca esti sigur ca vrei, probabil ca stii deja ca trebuie sa racai ouale de acolo si sa le pui sa pluteasca pe ceva la suprafata apei (dar fara sa-i scufunzi).
Impresionant abia astept sa vad poze - sa faci des, nu ca la nano cube-ul de la birou!
Bravo oricum, un commitment important.
Dar si mai impresionant e nevasta care nu zice nu - sa nu devina geloasa la cata atentie dai la acvarii. Daca vei reusi sa o impaci si pe ea, atunci poti face tot ce vrei
Sunt curios de evolutie, da-le, n-are cum sa fie genetic man adica sunt foarte rare chestiile astea, si cum la tine sa se fi nimerit si mai multe cazuri ?
Eu cunosc mai bine seria Canon (dar toate sunt la fel Canon / Nikon, mici diferente ici colo, de obicei alegi camera dupa cum consideri controalele). Rolul unei camere este sa stea cat mai putin in calea fotografului - si depinde ce-ti place.
Un DSLR entry level (arhisuficient) costa cam 800-900 euros (Nikon seria D5000 sau Canon Rebel), insa obiectivele sunt mai importante, si alea sunt in jur de 500 euro tot asa, nici cele mai ieftine, nici cele mai scumpe ..
Sunt multe de zis depinde de ce buget ai, ar fi pacat sa cumperi doar pentru acvaristica, dar cu o camera faina s-ar putea sa te trezesti jucandu-te cu ea si pe afara ..
In acvariul meu masculul nu are nici o sansa cu femela. Da, o fugareste, dar asta pana ajunge in curentul de apa facut de filtre (de care se pare ca uita mereu ) si e complet bulversat caci nu mai face fata - cozile il impiedica. Dupa aceea se straduie sa-si regaseasca traiectoria, si da fuga la suprafata sa respire ca nu mai poate.
Probabil ca le poate ataca intr-un acvariu de reproducere, unde nu sunt curenti de apa, dar nu dau nici o sansa masculului cu cozile alea imense in fata femelei, intr-un curent intens de apa - cum pare ca ar avea acvariul de mai sus.
Dar ai zis de ascunzatori - si da, piatra aceea mare din centru nu e prea buna pentru mascul - pare 'ascutita' si masculul risca sa-si agate aripile in ea - daca se hotaraste sa se odihneasca acolo.
Neonii eu i-as pune (dar sa fii atent te rog la calitatea apei, testele acelea trebuie sa le iei cat mai repede), dar corydoras nu - caci cresc mari in timp ... si nu prea au loc sa se desfasoare asa bine..
Ai putea pune si o femela Betta ca sa ii dea treaba de facut masculului sa-l tina in forma.
De asemenea trebuie si mai multe plante .. prea putine, risti sa-ti apara alge iar. Apoi nu hrani pestii prea mult, asigura-te ca mananca tot ce le dai - si pentru sanitari poti sa pui o pastila acolo - la 2 zile una sa zicem.
As mai muta si piatra undeva mai in dreapta asa sa nu fie fix pe centru - caci nu lasa privirea sa circule prin acvariu ..
M-am uitat la cateva poze pe net despre acvariu - dar pare a avea doar un singur bec (nu stiu de cati W) dar probabil ca o sa vrei mai mult ?
Si pare destul de dificild e umblat sub capac. Asa ca da un ochi daca poti instala lumina suplimentara.
Vezi daca are locuri pentru conducte pentru un eventual filtru extern.