cr1st1an wrote:A venit filtrul, pare bine construit.
Spraybarul e prea lung pt acvariul meu, va trebui sa il tai.
De asemenea cred ca va trebui sa mai dau un rand de gauri in el, nu se poate regla debitul si sigur va fi prea mult pt un acvariu de 20l.
Ma gandesc sa caut un burghiu foarte subtire ca sa fac asta, nu imi da prin cap alta solutie.
Ce material filtrant ai pus in el ? Mai poti gauri spray bar ul sau lasi fara spray bar.... cum vrei.
Eu zic ca debitul va scadea dupa ce pui material filtrant in el...dar vezi si tu...poti regla debitul daca pui robineti pe furtune..dar nu e foarte indicat.
Gabi C wrote:Din experienta personala si dintre citi pesti am tinut pina acu tetrazonele mi s-au parut cei mai sensibili la continutul de oxigen din apa.
Inseamna ca nu ai avut discusi...sau ai avut ? Ei sunt mult mult mai sensibili....la oxigen si la multe altele pe langa ei mai sunt si altumii
koala, imi pare rau ca au murit pestii...cu toate ca e tare ciudat ca au murit doar in 6 7 ore...
Eu am adus discusi de la bucuresti la cluj sau de la pitesti la cluj si nu am patit niciodata sa imi moara de la transport....cine stie ce a fost acolo.
Oricum, asta e....pacat de ei si oricum ai destui acolo
raul.tatulescu wrote:Unul dintre acvariile care m-au facut sa incerc si eu sa fac un biotop de amazon. Si cred ca este printre putinele acvarii cu fundal printat care arata natural. Felicitari!
Da, multumesc...intradevar acest fundal printat nu l-am mai vazut la nimeni...si nici nu prea are cum pt ca e facut de cineva in Cluj la comanda si din mai multe poze adunate etc. deci cumva e customizat.
Inca acvariul nu este un biotop amazonian....dar acolo as tinde eu in viitor
Ieri, am schimbat apa si am mai scos din valisneria gigantea si din limnobium.....si apoi peste cateva ore am zis sa fac o filmare cu acvariul dde 450L.
cr1st1an wrote:Am comandat deja pe cel de la oase.
Are volum pt material filtrant de 0.5l vs 0.48l eden 501.
Probabil nesemnificativ, dar m-am uitat si la faptul ca oase are canistra colorata si furtunile negru translucide fata de eden 501 care le are transparente. Cred ca dupa o vreme cand incep sa se stranga depunerile si mizeria, filtrul de la eden nu o sa arate prea bine si fiind pus in spatele sau in lateralul acvariului o sa arate urat. Vanzatorul spunea ca maine il am, cam cat sa las filtrele in paralel pentru ciclarea filtrului nou?
Ok, e perfect. Oase e un brand cunoscut.
Da, lasa le in paralel pana se cicleaza noul filtru..macar 3-4 saptamani.
narcis wrote:Nu am facut masuratori. Ideea este ca lemnul de prun e mai rosiatic, o mica radacina sau crenguta da o culoare frumoasa pe o perioada mai lunga de timp.
Mersi de pont! Prefer metodele astea testate si sigure...conuri arin si catappa....si oricum prun nu am in zona si nici spatiu nu prea mai am in acvariu asa ca mergem cu ce este....
Oricum trece repede taninul la apa noastra de Cluj....nu stiu de ce....greu pot sa mentin apa colorata si la acvariul mare cu scalari
cirotariu wrote:Frumosi pestanii, si eu vreau sa ii vad colorati. Ce mi se pare mie este curentul de apa cam tare...? Zici ca se chinuie sa stea intr-un loc si ii cam ia apa... ? Sau e doar agitatia de "casa noua"? In rest, setupul tare frumos. Iti lipseste un picut de "apa maro". Ape limpezi!
Mersi de aprecieri!
Nu cred ca e curent prea mare....e un filtru intern aquael pat mini cu burete fin mare...dar pe aproape de minim...acvariul are 20L. Cred ca erau agitati din cauza ca filmarea e facuta la 3 ore in casa noua....
Apa maro putin mai greu de facut...am pus conuri arin vreo 2-3 bucati si 2 frunze mici catappa...dar se pare ca tot nu se face apa galbuie de la ele tre sa mai incerc......mai am si catappa-X de la easy life care cica nu coloreaza apa dar creeaza aceleasi conditii ca si frunzele de catappa https://www.easylife.eu/products/freshwater/water-conditioner/catappa-x
GreenLifeAquatics wrote:Tu vezi ce jungla ai acolo?
Verifica ph din 4 ori pe zi, 2 ori cu lumina stinsa si de 2 ori cu lumina aprinsa,2-3 zile la rand.
Pune rezultatele aici, am o banuiala.
Spor
Nu mai e chiar jungla in acvariu, spuneam mai sus ca am facut curatenie. Inclusiv la plante.
Ma gandesc ca si cand am avut probleme la acvariul mare, ele s-au rezolvat de la sine imediat ce am schimbat filtrul intern cu unul extern.
De asta cred ca asta e pasul pe care trebuie sa il fac.
Stau inca in dubii cu privire la cele doua filtre de care vorbeam mai sus. Mie imi par identice, cred ca o sa merg pe Eden 501.
Mergi pe Eden 501 asa zic si eu. Cel mai bun e cel in care incape cel mai mult material filtrant. Sa pui in el seachem matrix sau sera siporax sau eheim substrat pro.
Cat despre moarte crevetilor red cherry poate fi de la apa de retea sau de la parametrii apei inadecvati. Cu toate ca RCS sunt cei mai usor de intretinut creveti....chiar super usor.
Fa cateva masuratori ale apei, NO2, NO3, GH, KH, TDS, PH.
Sa stii caci Seachem Pristine sunt culturi de bacterii, nu conditioner pt schimb de apa. Pt schimb de apa (daca nu vrei sa lasi apa la declorinat 24-48h) atunci foloseste Seachem Prime. Si dupa ce pui Prime...la 1 2 ore poti sa pui si Pristine.
Ca sa fie totul ok si sa se simta bine crevetii eu as opri fertilizarea si as folosi si minerale dedicate pt neocaridine, eu folosesc Salty Shrimp - Shrimp Mineral GH/KH+.
narcis wrote:De acord cu colegul, chestie de gust. Mie tot in ochi imi sare lemnul ala din stanga, dar poate doar mie mi se pare. Depinde si ce vrei de la bazin, daca prin pozitionarea lui acolo ai creat o ascunzatoare pentru femela,e altceva.
Ai dreptate cu cioata din stanga......dar am pus-o pentru a crea ascunzatoare pt femela.
Ieri mi-a ajuns perechea de betta splendes wild....si am reusit o filmare la 3 ore dupa ce i-am pus in noua lor casuta...
In cateva zile sper sa se coloreze frumos
Am facut mici modificari la casuta perechii de betta spendes wild care va ajunge peste cateva zile. Am adaugat cateva plante (microsorum, bucephalandra, cerathophyllum demersum) si 2 mangrove. Sper sa fie ok.
Azi am adaugat si ceva conuri de arin si voi mai adauga si frunze catappa.
Ce parere aveti? Ceva recomandari?
Loc pentru furtunele de la filtrul extern mai mult ca sigur ca nu este....dar sa faci decupaj sigur poti.
Eu totusi as folosi capacul care il ai deja decupat si as punea acel tub led care ti l-am recomanda mai sus...
De ce sa iei tot capacul ? Doar ca din ce vad diferenta de pret e tare mica...deci ai putea face miscarea.
Spor la treaba si fa ceva poze sa vedem cum e acum si cum va fi dupa ce schimbi iluminarea!
Da, e ceva mai puternica lampa propusa de tine.
Doar ca eu o sa ma orientez sa o iau cu tot cu capac, asa ca asta pentru ca nu are rost sa imi bat capul sa vad cum montez apoi lampa in capacul meu. Trebuie sa vad doar daca se potriveste.
E perfect! Nu inteleg de ce nu s-ar potrivi daca acvariul tau e de 60x30cm.
Cmariusgabriel@gmail.com wrote:Va multumesc pentru raspunsuri.
1.Cred ca o sa dau comanda de la aquadec cu dim 65x35x35 sau mai am vazut un Dennerele de 70l 50 x 36 x 39 cm (W x D x H)
2.Filtru Extern Eheim classic 250 si o sa iau materialul care l-ai propus plus incalzitorul.
3.O sa iau cele 3 tipuri de substraturi(activ, nutritiv si inert)
4.Decorul rocile si creangile cred ca o sa le iau local din magazine ca sa le vad sa-mi fac o idee..
5.La plante inca nu stiu nimic. o sa caut sa incep cu cele usoare.
6.intrebare trebuie neapart sa incep si instalatie de Co2?puteti sa-mi recomandati unul?
7.Pesti neoni cred...
8.Lumina habar nu am sunt si scumpe in...mi-a placut modelul asta da nu stiu daca e buna Lampa LED AquaLighter Slim 60cm, 6500K
9.La aquadec e diferenta de calitate intre sticla normala si ultraclara?
Ai mai jos raspunsurile mele:
1. Eu as merge pe comanda, pt ca ai o dimensiune atipica la mobilier.
2. E ok filtrul si incalzitorul Eheim de 100W.
3. Substrat nutritiv si peste el, daca vrei nisip cuart fin, gen dupla ground sau dennerle quartz sau altel. Substrat nutritiv pt plante sunt multe tipuri de la ADA, Tropica, Dennerle etc.
4. E perfect.
5. Incepe cu plante easy maxim medium..vezi aici detalii: https://tropica.com/en/plants/search/?mode=search&sew=&dif=Easy&pgr=&ori=&use= 6. Nu e necesara instalatie CO2 pentru plante easy daca ai o lumina buna. Undeva la 30 - 45 Lumeni pe litru. O lampa Led ok va fi suficienta. Vezi aici: https://tropica.com/en/guide/make-your-aquarium-a-success/light/ 7. E ok lampa Lampa LED AquaLighter Slim 60cm, 6500K. Sunt si alte variante dar posibil mai scumpe.
8. Pai sticla ultraclara e altceva si e mai scumpa....se vede mai bine in acvariu....eu nu am avut ultraclar dar am vazut cateva si arata f bine. Eventual poti face doar fata ultraclara si eventual lateralele (dar lateralele numai daca le vezi tu cand te uiti la acvariu)...cum vrei tu dar vorbeste si cu baietii de la Aquadec.