Poate mai gasesti pe grupurile de facebook colegi care au de vanzare Altumi. Eu stiu in Cluj pe cineva care in cateva saptamani va aveam de data Altumi Orinoco, daca vrei iti pot da nr lui.
Eddy21 wrote:Au venit piesele si m-am apucat de treaba, in plus am mai comandat pe langa o garnitura prefiltru si un capac care se pune peste tavite, alte 2 tavite, ca sa vad si eu cum se aseaza. Am pus capacul, am inlocuit garnitura (acum sunt toate garniturile inlocuite), am reasezat tavitele, am montat tot si surpriza... curge in continuare
F nasol! Imi pare rau.
Am patit ceva similar cu un filtru extern Eheim 2080. Am schimbat garnitura.....tot curgea. Il montam si dupa 1 ora iar curgea...m-a disperat.
Cineva mi-a zis cand montez filtrul sa inchid clemele de la capac pe rand ca sa etanseze fiecare individual. Plus, cand il ridic sa il pun la loc (al meu e mare si f greu) sa il prind cumva de manere si nu de capac.
Stiu ca pare ciudat ce am zis, dar sa stii ca e posibil sa fie adevarat.
La mine ori au fost cele care le-am mentionat mai sus ori a fost o piesa din setul de la furtune pe care am schimbat o si apoi nu a mai curs stiam ca acea piesa este fisurata dar filtrul a mers asa mult si bine.
Incerc si asta, multumesc.Si asta e destul de greu (22kg atunci cand e plin cu apa), ce nu inteleg cum de mergea inainte si cum a ajuns la mine si i-am pus matrix nu mai merge, am incercat de nenumarate ori sa reasez tavitele am golit si matrixul si l-am pus exact cum era inainte dar degeaba. Acum le-am scris si celor de la Oase sa vedem ce mai spun, daca mai am ceva de cumparat deja ajung peste pretul lui de nou, ce sa zic... m-am scos.
Nu mai cumpara nimic, incearca cele care ti le am spus eu mai sus. Nu e de la tavite. Iar daca garnitura ai schimbat o nu poate fi nici de acolo.
De obicei Oase sunt recunoscute ca f bune...acum vezi.
Eu nu am avut Oase.....deci nu stiu exact ce si cum. Trebuie sa ii dai de cap.
Eu l as trimite inapoi de unde l am cumparat......
ugarit5 wrote:Nuuu,din fata alga aia nu se vede (doar incetoseaza privirea,usor verzuie).
Are o textura,foarte tare,se rade greu pana si cu unghia
A aparut pe unele zone ale geamului
Eddy21 wrote:Au venit piesele si m-am apucat de treaba, in plus am mai comandat pe langa o garnitura prefiltru si un capac care se pune peste tavite, alte 2 tavite, ca sa vad si eu cum se aseaza. Am pus capacul, am inlocuit garnitura (acum sunt toate garniturile inlocuite), am reasezat tavitele, am montat tot si surpriza... curge in continuare
F nasol! Imi pare rau.
Am patit ceva similar cu un filtru extern Eheim 2080. Am schimbat garnitura.....tot curgea. Il montam si dupa 1 ora iar curgea...m-a disperat.
Cineva mi-a zis cand montez filtrul sa inchid clemele de la capac pe rand ca sa etanseze fiecare individual. Plus, cand il ridic sa il pun la loc (al meu e mare si f greu) sa il prind cumva de manere si nu de capac.
Stiu ca pare ciudat ce am zis, dar sa stii ca e posibil sa fie adevarat.
La mine ori au fost cele care le-am mentionat mai sus ori a fost o piesa din setul de la furtune pe care am schimbat o si apoi nu a mai curs stiam ca acea piesa este fisurata dar filtrul a mers asa mult si bine.
cr1st1an wrote:Nu m-ar deranja sa pun 6 bucati, doar ca ma gandeam sa nu fie prea multi intr-un acvariu de 20 litri in care mai am cativa RCS si 4 melci spiral horn.
Nu sunt prea multi...si acvariul meu are tot 20L...sunt tare mici acesti cory pygmy. Eu pe langa ei am o pereche de betta splendes cat si 4 melci tylomelania si multi meci ramshorn si de substrat.
cr1st1an wrote:Frumos, bravo!
Ma gandeam si eu sa iau 3 pygmy cand mai am drum pe la cj sa ii pun in acvariul de 20l. Citisem ca trebuie minim 6.
La tine cum sunt cei trei, pare ca le-ar mai trebui tovarasi de joaca?
Sunt ok deocamdata cei 3 .... dar urmeaza curand inca 3
Nu arata asa de rau acvariul pentru un incepator. Dar eu as scoate acele pietricele mici negre....de tot. As lasa doar substratul deschis la culoare si plantele.
In rest. plantele mari (valisneria) muta le spre spate colturi si in fata poti sa pui plante care nu cresc mari....
As mai putea recomanda si un autocoland negru pe spatele acvariului. Gasesti la dedeman.
Plus, cel mai important, ai nevoie de un filtru mai bun...ori un intern mai bun ori un extern care sa fie ok pt acvariul tau...variante sunt multe. Cu toate ca la 100L eu zic ca e musai un filtru extern.
Gasesti aici noi: https://abc-zoo.ro/8-filtru-extern-pentru-acvariu sau in alte parti...dar aici am vazut preturi ok pt filtre....
Si eu as zice ca 10 neoni si inca 3 4 guppy daca vrei....si daca ai filtrare buna. Poti si 3-4 ceva cory de talie mica, gen cory pygmy sau panda. Dar trebuie filtrare buna si schimburi de apa saptamanale fara abateri.
Cmariusgabriel@gmail.com wrote:Buna ziua din nou. Am dat comanda la baietii de la aquadec de acvariu si tre sa vina zilele astea cu dimensiunile 65x35x38cm sticla de 8mm si capac.
Doresc sa dau coamda si de echipamente si in urma ce am mai vazut pe aici am decis si rog parearea voastra:
1.filtru Eheim Substrat Pro 130 cu Eheim Substrat Pro
-Seachem Matrix 1000 ml – VRAC
-Sera Siporax vrac 1l
Intrebare: am vazut in magazine si pe net ca iesirea de la filtru face turbulente mari valuri, ar trebui sa iau alta iesire puteti recomanda?
2. Incalzitor Eheim thermocontrol 100W
3. Termometru Dennerle Nano HangOn
4. Substrat fertilizant Dennerle DeponitMix Professional 9in1 2.4kg
5. Sol fertil Dennerle Scapers Soil 1-4mm 4 l
6. strtaul de nisip/pietris nu m-am hotart inca.
Daca se poate sa-mi recoamdati o lampa?
O zi buna!
1. Filtru Eheim e f bun. Mergi inainte cu el. Pt reducere debit ori pui un burete pe IN (care tot trebuie pus) ori reglezi cu robineti debitul.
2. F buna alegere.
3. Ok
4. Da e ok....nu am folosit dar pare bun.
5. Trebuie sa alegi din cele 2 substraturi fertile doar 1....as merge pe scapers soil dar si celalalt e ok.
6. Pt stratul de nisip de deasupra iti recomanda dupla.....ceva sa fie la fel cat de cat cu cel fertil la culoare ca altfel va arata urat. Uite: https://www.nevertebrate.ro/acvaristica-apa-dulce-146/substrat-si-nisip-47/?cPath=47&filter_id=35&ddcl-1=35
anonym wrote:Daca tot a venit frigul am bagat incalzitorul in acvariu pentru ca seara apa ajungea la 22grade...
Dupa 5-6 ore am vazut ca s-a dezlipit ventuza la el si am bagat mana sa il pun la loc pe sticla si acesta frigea destul de tare, iar azi dimineata am gasit un otto mort langa el, este posibil sa se fi asezat pe el ?
Este prima data cand imi moare un otto in acvariu si pana sa bag incalzitorul nu am avut decese.
Da, e posibil sa se fi ars de la incalzitor ca nu era obisnuit cu el si poate s-a lipit de el si nu stia ca e fierbinte
cr1st1an wrote:Am montat filtrul, nu e atat de silentios cum credeam.
Celalalt pe care il am, un eheim ecco pro 200, e mai silentios desi e mai mare.
Nici debitul nu e grozav, noroc ca nu am dat gaurile suplimentare in spraybar ca e numai bun asa cum e acum.
Am o nel?murire cu privire la el.
Nu prea ma pricep eu la filtre dar nu trebuia ca buretele sa fie la in si materialul filtrant sa fie la out? Ca la filtrul asta e invers.
Asta e acum...daca nu e silentios poate nu a iesit inca tot aerul din el.
Asa ar fi normal ca prima data sa fie burete...apoi restul de material filtrant biologic.
Dar uita te pe net poate circulatia apei in acest filtru este altfel