[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Man, respectele mele pentru cata aparatura ai acolo dar vorba internautilor (parca am mai zis-o) PICS OR IT DIDN'T HAPPEN!

Vreau sa vad si eu ce bijuterii produce atata aparatura
Eu nu am experienta cu aquascaping (de fapt n-am experienta cu nimic - am de 4 luni acvariul) insa cam tot ce am citit indica eventuale probleme cu algele la tine.

Ai prea putine plante si oricat de putina mancare ai da la peste, tot exista suficienti nutrienti pentru alge. Ar trebui sa pui mult mai multe plante. Cum le vei aranja.. tu hotarasti.

Eu am stopat algele abia dupa ce am dublat masa vegetala. Am luat tot ce-am gasit si-am infipt
Din ciclul de la un punct cantitatea devine calitate, astept... punctul.

Pe scurt - cand eu am avut tot atat de putine plante in acvariu, lumea mi-a zis ca sunt prea putine.
Ai dreptate - am omis sa zic ca o ajustez asa cu apa calda nitel sau pun o parte rece, o parte fiarta - sau spre rece asa, nu calie.
Furtunul meu arata cam asa: http://www.mosswall.com/Picture/HW/Filter/siphon1.jpg

Apas pe pompita albastra pana incepe sa 'suga' apa si sa curga in recipient (evident, recipientul trebuie sa fie mai jos decat acvariul - adica varful furtunului sa fie mai jos decat varful palniei).

Si dupa ce dai de cateva ori la pompita, apa incepe sa curga singura, iar tu plimbi ala pe fundul acvariului deasupra pietrisului, atingand pietrisul.

PS: Eu folosesc acelasi furtun ca sa torn apoi apa din galeata inapoi in acvariu.

5L e putin pentru acvariu de 54L (unde ai apa probabil doar vreo 45L). Ar trebui pe putin 10L.

Procedura e asa: Desert cam 10-15L in galeata (pana simt eu ca e curat - in timp o sa inveti ce e murdar si ce e nu). Arunc in WC. Umplu de la dus iar in galeata cam cata apa am scos. Conditionez cu o substanta de la Tetra sau Sera (care elimina instantaneu Clorul - e o sticluta care costa vreo 7Ron si te tine 2-3 luni) si mai pun una alta, cand am chef easy balance sau la o luna niste fertilizant pentru plante, etc... Amestec acolo. Si dupa aceea pun un picior pe un scaun, pun galeata pe genuchi [in felul asta e deasupra acvariului] si fac operatia de 'sifonare' invers.

Pestii e normal sa se crizeze, dar e spre binele lor
Colisele mele veneau sa miroasa sa vada ce e

Hai ca nu e greu, o sa fie de fapt - cand se strica apa si tre sa sifonezi mai des, etc. E bine sa ai o carpa pe langa acvariu cand faci asta, caci orice ai face, tot o sa stropesti pe jos.
Update: aseara cand am ajuns (Deci la o zi dupa tratamentul cu baktopur) pestele era si mai balonat - chiar aveam sentimentul ca solzii incep sa ii stea in afara (dropsy).
Am hotarat ca o sa incerc sa-i fac o baie cum scrie in prospect la baktopur (ciudat e ca scrie doar pe prospectul in romana, cel in engleza nu). O pastila diluata deja in 2L de apa de acvariu, in care pun pestele.

Zis si facut, cred cam am stat 20 de minute aplecat peste acvariu si n-am reusit sa-l prind. Pana la urma l-am prins cu mana, dupa ce ca ma durea mijlocul de innebuneam, mi-am bulit si jumate din plante alergand pe acolo cu el.

Si cand il pun in bazin, descopar ca in alergatura, prinsesem de fapt femela cealalta. Damn. Ca sa nu le incurc iar, am stat sa o pescuiesc si pe cealalta (din pacate tot cu mana) si n-a scapat. Am prins-o.
Intr-adevar, simteam solzii la mana, deci era cu solzii iesiti in dreptul burtii umflate.
Am lasat-o 30 de minute in lichid (dupa ce pe prima o mutasem deja inapoi), si am pus-o si pe ea, cum ziceam, dupa ce o lasasem 30 de minute.

Azi de dimineata, parca umflatura e un pic mai mica, si din ea atarna un cacatel luuung, alb si subtire. Nu e ceea ce trebuie, insa e un mare pas inainte fata de 'no input, no output' de cateva zile. Am impresia (sau poate doar dorinta) ca incepe sa-si revina sunt optimist.

Yes!
Filtrul nu trebuie oprit.... merge continuu.

Plus se spune ca la un acvariu mic echilibrul e aproape imposibil de tinut ceea ce nu m-a dat nici pe mine in loc sa-mi cumpar unul totusi.

Impotriva algelor lupti cu:
a) mai putina mancare la pesti.
b) pauza de lumina la pranz.
c) mai multe plante (baga si o cabomba - ia doua 'ghivecele' de la magazin, arata frumos, creste repede, o tai cand ajunge sus si replantezi varful.

Si in timp se limpezeste. Dar mai citeste pe aici cum se face, ca na, sunt niste chestii la care trebuie sa fii atent..

Evident, schimbari de apa daca [daca miroase urat] sau saptamanal, samd.
Da, asa am zis asa era.. intre timp nu se mai misca dintr-un colt insa (sta unde nu e curent deloc - sa nu faca efort probabil).

Am studiat in fel si chip pe net [studiat a.k.a lecturat o mie de posturi pe unde am prins].

'white stingy poo' & co = ori constipare (daca e umflat abdomenul) ori paraziti intestinali (unde anusul ar trebui sa fie inflamat) si eventual burta stransa, anus dilatat sau rosu. Dar nu zice nimeni exact ce ar putea fi.

Simtomele sunt: balonare, apatie, lipsa poftei de mancare, nu isi face nevoile, e apatic. Solzii nu sunt iesiti in afara (adica nu a ajuns la dropsy), iar balonarea s-a intamplat nu de pe o zi pe alta, ci in decursul a vreo 2 saptamani sa zicem - de cand am sesizat eu ca e o problema. Parametrii apei sunt.. in parametri (nu mai stiu exact valorile, am masurat acum cateva zile, dar nimic aparte).

Ar mai ramane sa ridic putin temperatura apei, sa ajut pestele (si o sa bag si mai mult oxigen, cerut si de baktopur)
Nici o sansa de reproducere, pestele e retras rau

Am cumparat sera baktopur - are multe din simtomele de care scriu ei acolo "umflarea abdomenului, miscari leganate, lipsa apetitului si in final apatie totala". Nu a mancat deja de 2 zile si nici nevoi nu si-a facut. O sa zvarl acum in acvariu o pastila de baktopur (din pacate omoara si bacteriile o sa recolonizez caci am cumparat si din acela cu live bacteria).
Dap, din acelea si da sunt chinezesti. Unul se cheama daylight (scrie pe el) altul nu este cu scris. Da' merge.
Bun pentru un acvariu de carantina cu o planta cu ceva plante in el, o piatra si 2-3 pesti.

Da, pana la urma am vazut ca exista si dulii orizontale care pot sa le prind pe o margine in capac si sa infiletez chiar 2 becuri din acelea economice (am capacul inalt).

E bine ca e inalt ca e loc de toate nebuniile
M-am apucat sa lucrez la el deja (aproape am terminat capacul de pal si cu usita) fraaatilor am o febra de innebunesc (si e doar capac pt acvariu de 40x25x25).

Am facut din pal pentru ca mobila e facuta din acelasi material (pal-ul il aveam din ramasite de la placile din care a fost facuta mobila) si am zis sa se asorteze.

Dar fara soarec am innebunit la fierastrau de mana. Uf.

Intrebam de instalatie pentru ca mi-e teama de umezeala din droser. La baie am oglinda cu 2 neoane, si odata cand i-am dat drumul (dupa ce facusem baie parca) a pocnit putin si aia a fost. Am schimbat neoanele, nu e de la neoane. Tre sa caut droser electronic acuma..

Si ma intrebam daca aceiasi poveste este si la drosserele astea luate din piata. Ar trebui sa fie cumva izolate foarte bine, ca sa nu intre umezeala, si 2 sa nu se incinga.

Nu fac de plastic, mi se pare periculos la cata lumina o sa fie pe acolo si mi-e sa nu se 'lase' in timp. Probabil data viitoare o sa fac din niste parchet laminat.

Tu ai facut din pvc ? Ai o poza cum a iesit ?
colisele ce sunt ? ai o poza cu ele ?
Am cumparat azi unul de 25L - insa o sa dureze o vreme pana se cicleaza (deocamdata filtrul pentru el e pus in acvariul celalalt ciclat).

Dar e ciudat caci nu mananca si nici nu-si face nevoile, si daca ceilalti doi pesti s-au 'desumflat' si acum mananca, totusi ea nimic nimic si parca pare si mai plina acuma, comparativ cu cei doi. Masculul fugareste insa cealalta femela, activa.

Am cumparat si niste plante de suprafata (multe) si le-am ingramadit in acvariul comunitar - am schimbat si flow-ul celor doua filtre incat sa un colt din acvariu sa nu fie tulburat. Masculul meu e cam mic dar mananca in disperare.

Pentru mine, cum ziceam, e contradictoriu putin. Adica pare a fi o boala totusi, femela asta e chiar ciudata. Are energie (cateodata alearga prin acvariu) dar manacarea trece pe langa ea si nu face nici cel mai mic gest. In conditiile in care, stii cum e, ar trebui sa fie disperare cand e 'feed time'. Am marit doza de metronidazol la 600mg pt acvariul meu (44L) (ar veni 2 pastilute jumatate de 250mg fiecare). Poimaine schimb 30% din apa si le mai dau inca pe atata.

Ori ies pui, ori iese kk :-) [fac haz de necaz ]
N-am experienta cu planarii, dar probabil as proceda ceva mai radical (i-am vazut intr-un petshop si mi-e sila de ei):

a) mutat pestii in altceva, unde sa stea vreo 3-4 saptamani [nu stiu daca planarii astia se transborda si pe pesti].
b) Golit acvariul de apa (sau sa mai ramana putina).
c) Turnat 2 sticle de Domestos.
d) In timp se mai toarna apa... (cam 2-3 zile asa) pana cand se umple tot.
e) Spalat cu apa respectiva (si cu manusi - si in camera aerisita) si exteriorul acvariului, si capacul, si tot ce trebuie..

Dupa aceea varsata toata apa, fiert substratul.. clatit restul cu apa si lasat la uscat 2-3 zile.
Nu cred ca mai apar.

Nu ?
Wow, impresionant! Felicitari ^^

Putine intrebari:
a) de cat timp merge acvariul ? (de cand i-ai facut setup?)
b) cam cat timp stai pe saptamana sa bibilesti la el?
c) ce pestiuti ai si cat le dai de mancare ?
PS: l-am luat asa mic pentru ca sa impus doi iepuri: acvariu carantina (sau de inmultit pestii) + sa invat sa-mi fac capac si sa stiu la ce sa fiu atent.
Pt. o dimensiune asa mica ma lovesc probabil de 90% din problemele de care ma voi lovi cand o sa fac capacul la cel mare..
Salut!

Aveti idee care ar fi neajunsurile daca mi-as face un capac cu piese din piata ?

Povestea e mai lunga putin - as vrea sa-mi cumpar un acvariu mai mare (
(~150L), dar toate in comert vin cu maxim 0.5W/L iluminare (de fapt mai putin, spre 0.4).
Asa ca ar fi pierdere de timp si de bani sa iau unul gata facut (cu capac cu tot) in conditiile in care capacul nu ofera posibilitatea sa adaug neoane pana la 1W/L.

Prin urmare, mi-am luat un acvariu de 20L (doar sticla 40x25x25) si intentionez sa construiesc capacul si suportul (am furat ideea de la cele pe care le-am vazut).
Pentru capac mi-am cumparat 2 neoane mici, din piata (max 8W fiecare, si le pot inseria - au cablu special) deci o sa am in jur de 15W la 20L. Am luat si un Aquael Mini (filtru) precum si cel mai mic incalzitor.

Acuma intrebarea este: sunt neoanele astea din piata pregatite sa faca fata conditiilor de umiditate din capac ? La ce ar trebui sa fiu atent cand construiesc partea electrica ?

(capacul e aproape gata, lemnul adica, mai am de facut gaurile de cablu si usita de access).

Multumesc,
Mda, e complicat - nu am plante de suprafata suficiente.. si ar trebui sa scot si filtrarea (care vantura apa).

O sa vad cum ma descurc.

Plus, o nedumerire de incepator: man, chiar asa, daca nu pot sa depuna sa moara ? Adica nu vad de ce ar deveni... toxice icrele alea brusc, sau ce se intampla in pestoaica acolo?
Colisa Labiosa.

Astia se constipa usor, si cu toate ca am incercat sa nu le dau flake food continuu, in afara de niste frozen larvae - nu am alta mancare care sa nu fie deshidratata. Astazi si-a revenit si o femela, se intrece acum cu masculul pe acolo la mancare.

Din pacate una nu vrea sa mai manance deloc, asa ca am mutat-o separat si ii fac o baie cu sare amara (i-am dat si o faramita de metronizadol doar sa fie). Am ridicat temperatura la 28 de grade.. sa vedem maine de dimineata cum se comporta.
Am intalnit acest articol acum vreo saptamana sau doua. Sper ca are sens pentru discutie:

The Tree of Life Has Lost a Branch
Un update:

In toata aceasta perioada, se pare ca doar una din cele trei si-a revenit (masculul).

Le-am dat atunci cate o pastila la fiecare 2 zile, alternand cu zile cu sare amara (dar despre care am inteles ca nu se administreaza direct in acvariu - ar trebui sa-i scot intr-un recipient separat si sa le fac acolo o baie mai concentrata de sare amara). Dar nu am vrut sa-i stressez.

Femelele sunt balonate si cam stau pe fundul apei. Nu mai dau fuga sus sa manance, ci ciugulesc un pic doar daca le trece prin fata.

Incep sa cred ca e constipatie.. Nu-i vad deloc facandu-si nevoile. In seara asta le-am inmuiat niste flake food in ulei de parafina si le-am dat asa.

I-am vazut pe toti 3 cum au mancat, astept acuma... rezultatul

Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Go to: