[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bulanu
Forum Index » Profile for Bulanu » Messages posted by Bulanu
In prima zi apa a fost ok, dar de ieri de cind am venit de la serviciu am observat-o f tulbure...

Stai linistit..acvariul este nou si inca neciclat!
croco wrote:Da, in momentul de fata stau in bol. Tocmai de aceea am luat un acvariu.
Despre iluminat nu stiu mare lucru. Am vazut pe cutia acvariului ca scrie 1x11w, dar nu scrie ce marca e neonul. Neonul trebuie sa mearga mereu sau pot sa il inchid noaptea?
Substratul v-am spus ca este pietris de la balastiera.
Sunt sigur ca aveti dreptate legat de carasi, dar as vrea macar sa pastrez primul caras pe care l-am cumparat.
Momentan ma intereseaza sa fie acvariul ok.

Ar fi recomandat sa adaugi inca un neon daca iti doresti un acvariu plantat (11W la 30 l este f. putin)
La capitolul plante iti recomand sa folosesti plante cu cerinte de luminozitate scazuta: Cryptocoryne (pontederifolia, undulata, walkeri, wendtii, willisii), Hygrophila Polysperma (o planta f. usor de intretinut si cu crestere rapida), Hygrophila siamensis, Anubias (toate varietatile), Limnophila aquatica, Sagittaria subulata...etc.
Pentru fertilizanti substrat iti recomand sa folosesti: JBL The 7 Balls (8,1 RON - 7 bile care se ingroapa in substrat) si JBL Ferropol (250 ml - 23 RON care se adauga saptamanal sau JBL Ferropol 24 / 10 ml - 11 RON care se adauga zilnic).
Despre pesti: nici nu se pune in discutie: carasi (doar daca iti place sa ii chinui)...alege si tu intre guppy, zebre, neoni (pesti de talie mica).
La capitolul design: vad ca ai Limnophila aquatica care ti-as recomnda sa o muti catre spate acvariului (Latime: 9 cm - 15 cm si inaltime: 25 cm - 50 cm).
Deci cam asa arata acvariul dupa modificari:
image

Multumesc tuturor pt. sfaturi!
Deci am rezolvat cu neoanele acum am 2x15 :-) si bineinteles cu Echinodorus-ul...in locul ei aparand o Cryptocoryne Wendtii "Brown" de toata frumusetea. Multumesc tuturor pt sfaturi si pt sugestiile acordate

PS: Acum fac si eu ca tiganii
Ma poate ajuta cineva cu Riccia sau Java Moss...normal contracost?
Multumesc pentru sfaturi. Cei 2 Hemigramus erythrozonus am decis sa numai faca parte din decorul acvariului..si din cauza asta nu au fost mentionati ..dorind ca ulterior sa populez cu un nr. de 12 pesti.
Un alt neon nu am posibiltatea sa montez din pacate deoarece constructia capacului nu permite decat un singur neon. (Apropo de asta: neonul SunGlow este cea mai buna alegere..sau ar fi indicat un ''daylight''?)
Echinodorus-ul (ce neam o fi el) va disparea si el din peisaj...orientandu-ma cred spre Cryptocoryne Wendtii...o alta culoare nu strica :-)
Legat de instalatia de CO2 (vorba vine instalatie)..citisem un articol: "Aerarea apei cu pietrii de difuzare a aerului poate accelera acest proces, ajungand ca dupa cateva zile dioxidul de carbon sa nu se mai gaseasca deloc in acvariu.In asemenea bazine plantele cresc greu, sau chiar deloc!" si de aceea am pus acea intrebare. (mentionez ca fltrul meu este intern si din pacte este din acele modele care lucreaza pe suprafata lucie a apei - deci o aerisire destul de mare).
Multummesc pt tot si adca mai aveti sfaturi/sesizari/orice as fi incanta sa le aflu.
Deci acum 3 saptamani am pus bazele unui nou acvariu (dar asta dupa ce am citit intradevar nu indeajuns de mult despre unele lucruri) pt ca aveam deja experienta cu vreo 2 acvarii plantate nereusite.

Detaliile acvariului sunt:
lungime 60cm x latime 30cm x inaltime 30cm = 54l
filtru intern EHEIM 150l/h
incalzitor Jager 50W
lumina SunGlow 1 x 15W + reflector (din constructie avea doar 1 neon eu doar am schimbat neonul)
termometru sticla MP
substrat nisip + pietris cu granulatie 2-4 mm
TetraPlant CO2-Optimat + fertilizanti: JBL The 7 Balls (adaugate inainte de ciclarea acvariului) + Tetra Easy Balance (adaugat la setup-ul acvariului)
Link acvariu: http://grand-prix.se/product_info.php/products_id/4473

Plante: Eleocharis parvula (nu stiu sigur), Anubias congensis, Echinodorus (nu stiu din care), Bacopa Sppirallis, Bacopa Monnieri, Hygrophila (Nomaphila) Aquatica si Hygrophila Polysperma.
Pesti: 5 Puntius Tetrazona si 3 Puntius Conchonius

Fotografii: Nu sunt foarte reusite din pacate.
image
image
image

As dori sa primesc sfaturi din partea voastra referitor la design-ul acvariului (ce trebuie modificat, ce este bine/rau...etc etc) si daca se poate niste raspunsuri la urmatoarele intrebari
1. Este corect ca pe timpul utilizarii TetraPlant CO2-Optimat ...respectiv in timpul iluminarii (12 h sa nu se foloseasca filtrarea...ci doar pe timpul noptii?
2. Ce nutrientii imi recomandati pentru a avea un acvariu bine plantat si sanatos (La ora actuala vad ca plantele scot bule de oxigen :-P dar nu folosessc nimik)
3. As mai putea sa adaug vreun peste in acest acvariu? (care ar fi raportul ideal pesti-plante-acvariu?)
4. Ce plante sunt acestea?
Echinodorus .... ???
image
Eleocharis parvula ???
image

Multumesc.

Forum Index » Profile for Bulanu » Messages posted by Bulanu
Go to: