[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by viulian
Revin. Pe site la applesnail spun oamenii ca se poate adauga niste calciu yummy pentru melci, sub forma de coaja de ou pisata.

Intrebarea e daca a incercat cineva - si daca are vreun efect asupra pestilor ?
Plante noi nu cumpar, cel putin nu deocamdata. Mi-e frica de alge si prefer sa mai stau asa cateva luni sa vad ce se intampla.

Oricum cred ca am ceva alge (cf. celuilalt post de-al meu - care vad acum ca s-au pus si pe ludwigia repens). Voi da foarte putina mancare, si am cumparat o priza programabila, sa fac o pauza pe la pranz (de lumina), asa, preventiv.

De asemenea ma pregatesc sa spal filtrul (a trecut o luna, si vad ca nu prea mai are forta sa curete apa - inainte cand curatam pietrisul, apa se limpezea foarte repede, acum.... plutesc alea pe acolo multa vreme). Am cumparat o pompa de aer si cu burete deocamdata. Am citit pe forum, am vazut ca se recomanda sa ai doua filtre si sa le speli pe rand. O sa-l las si pe asta sa bolboroseasca acolo cava zile, si o sa il spal pe celalalt [evident, tot in apa scoasa din acvariu, si nu mai mult de 10 minute]. Iar pompa de aer e buna, ulterior o sa pot sa-mi pun si perdea de aer. Nu mi-a dat prin cap sa cumpar o valva (nu stiam ca trebuie) si acum tre sa fac o improvizatie ca sa pun pompa de aer deasupra acvariului.

Pestiutii vad ca nu mai sunt asa timizi. Cel mai mult mi se pare ca s-au schimbat Corydoras (Care au fost in acvariu cam de pe la inceput). De cand au venit astia noi, sunt agitati continuu si cauta de mancare disperati. Competitiaaaa.

MollyBalon - ai dreptate. Sunt acei Dwarf Gourami Sunset. Frumusei. Nu ma prind care e mascul si care e femela. Mi se pare ca sunt la fel.
Super, da, este dwarf gourami

Anubias, o sa merg sa intreb daca au (filtrul meu bolboroseste si niste bule de aer - are o 'teava' subtire care iese deasupra apei si trage aer pe acolo).

Intrebarea mea este acum: cum naiba asez pestii astia in acvariu ? Dwarf gourami stau mereu in jetul de apa de la filtru (cred ca le place curentul) si oriunde as pune sa bata acea apa, acolo merg si ei. Spre deosebire de neoni care fug de acel jet, si cam mereu se pitesc sub filtru.

O sa atasez cateva poze mai incolo, acum se incarca bateria de la camera.

Si cum, la petshop, toti pestii stau pe geamul din fata, sa te uiti la ei mereu, iar ai mei prefera mereu ascunzisurile si colturile acvariului, iar in centru, unde se poate innota, nu sta nici unu ?
Oare fiindca acvariile de la petshop sunt supra populate ? Si atunci stau toti in mijloc ?

Ma tenteaza sa-l supra populez si la mine in cazul asta fiindca tre mereu sa ma uit in colturi dupa ei. Am cateva plante - deci nu stiu daca e din cauza ca e neplantat acvariul.
Multumesc de urari

Probabil ca reducerea curentilor de suprafata este ceea ce am nevoie. Pestii mei inoata ori pe jos , ori stau prin colturi. Filtrul este un Eheim Pick-up 2006 si pot sa-i invart nasul sa bata in alta directie (pot sa-l invart doar in plan orizontal).
Vertical pot sa trag de nasul ala, ca sa cresc debitul. Acum e la minim insa dar tot vantura apa. Am asistat aseara cum un Physa a fost luat de curent si purtat cam 1 minut prin acvariu pana cand prins de jet a fost aruncat in coltul opus al acvariului pe niste pietre. Parea destul de OK cu asta insa si-a revenit instant.

Am atasat o schema, legata de cum e filtrarea la mine:

image

In principiu filtrul este pus la 2cm sub luciul apei. Totusi se pare ca pestii lupta destul de greu cu curentul si prefera sa stea pe sub plante, pietre, etc, unde e mai adapost.

Nu prea stiu cum sa reduc curentul ala ?
Gataaaaaaaaa!! Am luat pestiutiii!

6 neoni + 4 colise.
Am verificat apa de la nenea acvaristu si semana cu a mea (chiar concentratia de NO2- era ceva mai mare la el, asa ca n-am folosit-o turnand in a mea);
Am pus pestii in niste recipiente mititele, i-am lasat o vreme, apoi am adaugat cam 50% apa de la mine si i-am mai lasat o vreme (vreme = 5 minute ).

Cand mi-am dat seama ca n-am nici o sansa sa prind neonii cu minciocu, am avut ideea sa desert toata apa din vasul lor in vasul celalat, si sa tin minciocu pe post de strecuratoare. Pana s-au dumirit ei ce si cum, deja innotau in acvariu.

Am dat mancare cat pentru o saptamana! (sa mai uite de stress am zis, ca saracii par lihniti - au mancat de-au spart).

Acum stau si investigheaza pe acolo - nu prea innoata in zona acvariului unde ar trebui. Colisele sunt pe jos, neonii stau si se plimba pe margini si pe la colturi.

Colisa asta, imi puteti spune va rog ce specie e ? Colisele care le vad eu pe site-uri sunt cu pronuntate dungi verticale (despre care toti spun ca dau un aspect albastrui pestelui). Da a mea e portocalie toata:

image

Multumesc
Acum nu mai sunt (am curatat peretii acvariului) insa am sentimentul ca se formeaza din nou.
Primele puncte apar foarte greu, insa cu cat sunt mai multe cu atat apar mai multe. Presupunerea mea este ca nu se misca (m-am uitat la cei de pe cabomba care sunt cumva mai feriti de curent, si stau ficsi).

Ii mananca Physa Marmorata (insa doar partea cu cili). Punctuletul de pe geam nu il mananca [am privit cu atentie cand se plimbau melcisorii pe geam]. Insa eu am putini Physa si nu faceau fata.
Ok am incercat sa mai fac niste poze, observand ca 'respectivele' cresc si pe cabomba (doar pe ea, pe ludwigia / anubias nimic).

Primele doua sunt decupate din poza la rezolutia camerei, ultima redimensionata la 800x600 pentru a oferi o vedere de ansamblu.

Chiar daca in prima poza (in care se vede ceva 'blury' prins pe frunzulitele de kabomba, alga pare verde - este camera de vina ca a aproximat acea culoare la verde. De fapt sunt niste moate albe - fix ca acelea de pe geam).

Cabomba:

image

'Decupaj' de pe geam:

image

Ansamblu:

image

Poze mai bune nu cred ca pot sa fac, cu ce am in dotare
Man, m-am stressat cu albicioseniile astea. Pana la urma am luat o raschetoare de geam si i-am dat bataie. Acum e bec, urmeaza sa observ daca mai au sau nu. Am cautat peste tot sa vad cu ce seamana, inclusiv aici http://www.rbgsyd.nsw.gov.au/science/hot_science_topics/australian_freshwater_algae2 dar nu seamana nimic.

Probabil ca erau/sunt inca mici si nu s-au dezvoltat. Alge peste tot sunt verzi, galbene sau maro. Asta era alba. Lentila macro serioasa nu am avut sa fac poza, am luat o lupa da nici cu aia n-a iesit mare lucru.

Pana la urma se pare ca a curatat f. bine racaietoarea aceea cu cauciuc, asa ca acum stau in standby. Oricum o sa-mi iau pestiuti in curand, si poate mai halesc si aia. Sa vedem.
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index