[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai2000
Forum Index » Profile for mihai2000 » Messages posted by mihai2000
Message
Dupa cum au spus colegii mai sus "Pomacea face ravagii in HC" .... si stiau ei ce spuneau

Hemiantus-ul e pe cale de disparitie in acest moment dar ne vom gandi la o solutie si-l vom inlocui
Nu mai exista nici o alta opinie?????
Se schimba regleta
si moon light
Bubble counter-ul este acesta http://www.aquaristikshop.com/pictures_xxl/902079.jpg si mi-a fosta cam teama atunci cand l-am introdus in tubul de CO ca nu prea vroia sa mai intre. Nu ai de ce sa te scuzi cu partea de calcule ca nu ai stiu ce nano butelie am

Un update pe partea de evolutie (a trecut doar 1 zi)
BGD46 wrote:De unde ai luat sticla (acvariul)? Este din sticla? Am mai vazut asa ceva, dar era din material acrilic. (sau ceva de genul asta)


Tot echipamentul este luat de pe http://www.aquaristikshop.com/. Acvatiul este Nano Dennerle de 10l din care efectiv 7-8l datorita substratului iar difuzorul, bubble counter-ul si indicatorul de CO tot din sticla

viulian wrote:Despre bule / durata, stiu ca la acvariul de 25L (reali, vreo 22 de apa cred) ma tine cam 3 saptamani butelia de 100g ....................
Ma astept sa dureze cam maxim 2 saptamani a ta, poate chiar mai putin .. la acvariul care il ai.


Butelia este de 80g cu acvariul de 10l si merge tot non stop deci conform reguli de 3 compuse mi-ar ajunge cam 5 saptamani si ceva momentan indicatorul e pe albastru
Diseara o sa pun si poze cu moon light-ul
viulian wrote:Arata super dragut sa pui poze des - sunt curios cum evolueaza. Imi plac mult nanourile si mie - si asta chiar arata bine - si perspectiva si tot ce trebuie.

Cateva intrebari:
a) cum ai facut moon light-ul ? M-ar tenta sa incerc.
b) cat te tine butelia mica de CO2 ?


O sa pun poze cat se poate de des. Referitor la moon light: este facut dintr-o regleta cu 3 leduri de diferite culori pe care am dat 5 Ron care este prinsa pe o bagheta de poliester. Regleta este alimentata de la o baterie de 9V. Am 3 astfel de culori (albastru, verde si rosu) cu care ma joc (inclusiv se pot pune pe fundal unde am pus un autocolant transparent mat in loc de negru).

E prea devreme sa-ti spun cat ma tine butelia ca doar ieri am pus-o si inca nu am setat-o la un nr de bule/min (+ am ca back-up inca 3 butelii mici).

Exista un mod de a calcula cate bule/minut trebuie sa ai ca aditie de CO2 ?
Nu pot decat sa te invidiez. Si eu am cochetat cu idea de a face un Nano reef (dupa ce am vazut unul live la reef. ro) si inca ma gandesc la asta
si mai pe seara cu moon light (home made)
Dupa de am mutat toti chiriasii dintr-un Nano de 30l intr-un acvariu nou http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19058.page am inceput sa comand tot ce aveam nevoie pentru a porni un nou acvariu.
Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ am mai cumparat un Nano de 10l pe care l-am pornit azi.

Sistemul este format din:

Acvariu: 20cm L x 20 cm lx 25 cm H
Filtru: Nano Dennerle corner
Iluminat: 11W Dennerle Nano Light
Substrat: 1 kg DeponitMix + 2kg Nano Shrimps Gravel Sulawesi black
Co2: Dennerle Nano CO2 + Seria Crystal Line (Bubble Counter/ Diffusor Pot Mini/ Long-Term Test Mini)
Decor: Radacina Moor ca prim plan cu 3 roci seiryu
Plante: Flame moss, Weeping moss, 3 poturi de Eleocharis Acicularis, 1 poturi Hydrocotyle verticillata si 2 pot Marsilea Hirsuta din care am consumat f putin.

Schema de fetilizare este compusa din S7/E15/V30 + FB1 SubstrateStart pus intre DeponitMix si Gravel la care a fost adaugata o pastila de PlantaGold.
Moor-ul a fost asezonat cu moss-ul (Flame si Weeping).

Ce a iesit puteti vedea in urmatoarele imagini
Amnesia wrote:@ Cam cat te costa transportul de acolo? Presupun ca merita sa iei de pe acel site doar cand ai o comanda mai mare nu?


Transportul este in functie de kg aduse. Pana in 3kg este 16.90 peste 3kg platesti 19.90 dar nu stiu pana la cat (iti dai seama ca nu poti aduce 100kg la acelasi pret). Au o grila pe site
Eu cam asta mi-am luat ca ultima achizitie http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=908136&userid=veMhIvH2nWC7400gQZUvzY8KaHjCnHfkR8F&t=temartic_e

Mai am si foarfeca curbata, penseta dreapta si spatula de la JBL. Penseta de la JBL este ca groasa in varf (4-5 mm poate chiar mai bine) fata de cea de la Dennerle care are 2-3 mm.
Foarfeca curbata este ok (nu am alta ca sa fac comparatie) numai ca trebuie sa ai rabdare pana te inveti cu ea.
Si substratul tot de la Dennerle este. In prospectul de la PG spune ca poti sa pui capsula intreaga in filtru extern.

Cred ca voi merge cu o varianta in N10 si cu alta in cel de 30l. Teoretic sunt scheme de fertilizare bune zic eu. Important e sa respecti ceea ce spun ei ca timp si dozaj
Ca si plante voi merge pe Flame Moss pe crengile unei radacini, Hydrocotyle verticillata, Marsilea Hirsuta, Weeping Moss pe cateva pietre si in partea din spate o sa fie Lilaeopsis deci nimic spectaculos
Si pe langa schema de fertilizare aleasa voi baga si CO2.

Planta Gold as baga-o doar la inceput in substrat astfel incat sa se elimine incet cu toate ca ei spun sa pui o pastila la 50l la 7 zile (sau o desfac si pun 1/5 din ea la ala micul ) la Planta gold ei recomanda sa mergi pe varianta cu E15/V30 si S7.


Salut,

In curand voi incepe 2 setup-uri (Nano 10l si Nano 30l) si as vrea sa stiu care este cea mai recomandata varianta de fertilizare de la Dennerle.

- varianta 1 cuprinde S7+E15+V30 cu schema de fertilizare corespunzatoare
- varianta 2 cuprinde A1 daily+E15+V30 cu scema de fertilizare adecvata

Am deja toate cele 4 componente (A1+S7+E15+V30) + FB1 ca SubstrateStart si Planta Gold 7 care vor fi folosite la inceput.

O alta intrebare este face referire la folosinta E15 (fiind tablete), ei recomandand 1 tableta la 100l (se poate dizolva in 100ml apa si doza ?)

Merci anticipat
Mihai C
Update

Doresc sa cumpar urmatoarele plante doar din Bucuresti sau daca sunt aduse in Bucuresti (exclus curier in aceasta perioada)

- Eleocharis parvula sau Echinodorus tenelus sau Utricularia graminifoliam - cantitate 10 poturi (prioritar UGul)
- Pogostemon helferi Downoi (mica stea) 10-20 fire
- Cuba - cantitate 5-6 poturi


Ma deplasez la domiciliul vanzatorului si ofer pret bun !
Ofertele voastre pe PM sau pe mail admin@trustsoft.ro

Multumesc
Mihai
Update: -29 de zile de la start-up

Vezi urmatorul

Salut,

Doresc sa cumpar urmatoarele plante doar din Bucuresti
- Flame Moss - 3-4 poturi
- Eleocharis parvula sau Echinodorus tenelus 2-3 poturi
- Utricularia graminifolia (Utricularia) 2-3 poturi
- Pogostemon helferi Downoi (mica stea) 5-10 fire

Le ridic personal de unde doreste vanzatorul

Multumesc
Mihai C

viulian wrote:Cautam pe forum sa gasesc inceputul topicului - sa vad de CO2 - si am gasit celalalt topic in care discutasem de CO2. Te-ai hotarat pana la urma ?


In acest acvariu merg pe solutia de la jbl bioflora (bomba de co2). Pentru cel ce urmeaza a fi pornit (nano de 30l) am luat de le dennerle Nano co2 complete kit precum si Dennerle Cristal line co2 nano pentru inca un bazin de 10l.

Pe partea de reproducere nu prea stiu nimic de reproducerea scalarilor
Multumesc mult pentru aprecieri. Pe langa scalari mai exista 3 neoni negri si 2 cory. Nu vreau sa populez acvariu cu mai multi pesti decat sunt in prezent.
 
Forum Index » Profile for mihai2000 » Messages posted by mihai2000
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com