[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai2000
Forum Index » Profile for mihai2000 » Messages posted by mihai2000
Message
Pentru ca totul a mers bine am mutat tot in noul acvariu care dupa 3 saptamani arata cam asa chiriasii cei noi:
ionut g wrote:Multumesc! As vrea sa schimb neonii negri cu alti pesti. Ce imi recomandati? Ce ar merge?


sau poate Red Phantom Tetra
2 saptamani de la start up si cam asa arata.
toti indicatorii sunt in limitelele normale asa ca am introdus si 4 pesti de "sacrificiu" (pe care-i aveam).
Salut si bine ai venit. Ne incanti si pe noi cu niste poze
kirucd wrote:Saptamina viitoare fac niste schimbari si la discusi si in nano, si dupa urmeaza o sesiune foto.


Noi inca asteptam sedinta foto
Super! Felicitari
Scoate piatra din dreapta sus. Ar da mai bine fara (parerea mea)
Asta e indicatia de pe test ca nu este OK. Ei spun ca ar fi OK intre 6 si 10
Un mic update.
Sper ca sambata sa fac un mic upgrade la plante si anume cu Hemianthus Cuba inca vreo 5 poturi, Staurogyne sp, Rotala rotundifolia red, Micranthemum Umbrosum, Littorella uniflora, Micranthemum micranthemoides si Bacopa caroliniana.

Fertilizarea este inca pe Ferropol 24 (1 picatura/zi la 50l). Testele de apa facute cu JBL Easy Test 5 in 1 au iesit ok cu exceptia KH care este intre 3 si 6d.
Astazi am avut ocazia sa vad live minunatia de 60 de litri. E destul de greu sa gasesti cuvinte asa ca am atasat o poza. Stiu ca trebuia sa fac mai multe dar nu stiam la ce sa fiu mai atent ... la Nano sau la ce anume spune Dragos despre pasiunea lui

Merci mult
Mihai
Putem continua cu logica pe care tu ai descris-o mai sus..... hai sa le dam drumul si sa curmam suferinta sclavilor de care ma folosesc.... sa fie liberi .... in fata blocului trece Dambovita S-ar putea sa iau in calcul si varianta asta !

Am descris o situatie din viata reala pe care uni o inteleg, altii nu. Am inteles unde a fost produsa greseala, imi insusesc criticile si cam atat.In momentul in care scalarii nu vor mai exista, acvariu va fi populat cu neoni sau vivipari asa cum mi-a fost recomandat si cu siguranta vom depasi acest impas.

ps. Plantelor le merge bine, CO2-ul se degaje+mi-am mai comandat plante
De ce-urile nu-si mai au rostul acum Unul dintre motive a fost disponibilitatea spatiului. Iar cel de 54 se incadreaza in ceea ce am avut ca spatiu disponibil.

kirucd wrote:Scalarii sint prea mari pentru acvariul de 54 litri..... Dragos


Stiu asta dar din pacate treaba cu scalari este una mai delicata, fiind daruiti acum 2 ani de catre taica-miu ficei mele...... iar intre timp el nu mai este !
Deci ii voi pastra cu toate ca sunt constient de faptul ca nu se for simti minunat (dar o sa le fie mai bine decat in prezent - Nano de 30)

In rest voi mai adauga neoni care au fost la vremea lor 10.

Mihai
Merci mult de feedback!

Am uitat sa mentionez ca in acest moment acvariu este la ciclat urmand ca in zilele urmatoare sa mai achizitionez plante.
In cazul asta voi merge pe varianta 2 care este si un pic mai eleganta tinand cont de dimensiunile reduse + ca are si varianta de night shut off si cu un adaptor tot de la ei se poate folosi si cu buteli reincarcabile.
Salut,

Ma numesc Mihai, am 38 de ani si sunt din Bucuresti. In asteptarea unui noi set-up pentru un nano cub am pornit un nou acvariu pe care-l voi popula cu actualii chiriasi
- 2 scalari enormi
- 2 neoni negri
- 1 neon rosu
- 2 sanitari
- 2 bicolori

Bazinul are 54L este dotat cu 2 filtre interne de 400l/h si 180l/h, substrat de la JBL AquaBasis 2 cm peste care JBL Manado 4-5 cm, radacini, pietre si Hemiantus Callichtroides (doar 2 poturi am gasit) + Lilaeopsis pe langa pietre si radacini + Hygrophila Polysperma pe fundal.
Ca si fertilizare am mers pe Ferro Tabs 2 pastile de inceput si Ferropol 24 ca fertilizare zilnica + JBL ProFlora bio80 (in care nu prea am incredere)

Am rugamintea sa fiti cat mai critici pentru ca parerile voastre conteaza.

Multam
MC
Merci mult

Ideea este ca pentru primul voi mai cumpara inca o butelie de 500g intr-o luna (56 de euro+ transport), dar din cate am citit (de 2 saptamani ma culc numai la 2 noaptea ) exista centre de reincarcare in Bucuresti asa ca o sa fie o butelie de rezerva prin casa....
La cel de-al 2-lea 3 rezerve de 80g sunt 33 de euro la care se mai adauga 17 euro transport

In tara nu prea se gasesc astfel de instalatii (doar de la JBL am vazut si nu prea ma incanta)
Salut,

Numele meu este Mihai, am 38 de ani si sunt sa spunem incepator in ale acvaristici. Detin un NanoCub de 30L de la Denerlle pe care o sa-l modific radical in curand (deja am comandat cam tot ce-mi mai lipsea si in curand o sa soseasca pentru ca doresc sa fie un acvariu plantat gen Iwagumi ).

Ceea ce inca nu am luat, este sistemul de CO2 si oscilez intre
- http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=902031&userid=eDl7f8Uui9j4KsvXLloqIQN0Bc9aztU9Ry3&t=temartic_e si
- http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=902041&userid=eDl7f8Uui9j4KsvXLloqIQN0Bc9aztU9Ry3&t=temartic_e

As avea nevoie de niste sfaturi in ceea ce priveste cele 2 sisteme.

Pentru plante as aprecia si opinia specialistilor dorind sa merg pe maxim 4-5 plante.

Multumesc anticipat
Mihai

viulian wrote:

1) Folosesc un aspirator nano de la Dennerle. E gros cat degetul (dar are forta sa traga). Avantajul este ca nu goleste imediat apa si am timp sa ajung cam peste tot.


Salut,

Poti te rog sa-mi spui de unde ai cumparat aspiratorul nano ? Ai idee de magazine in Bucuresti care comercializeaza produsele Dennerle?

Merci
 
Forum Index » Profile for mihai2000 » Messages posted by mihai2000
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com