[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobesku
Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Dupe acele clipe de alcoale, eu si betanul meu ne-am revenit din suparare si am incropit un setup demn de Maria Sa.
In final mi-am tras alt acvariu, Cocoon 6 dom`le. Si uite asa, Da King si-a iesit din starea degrandanta pe care o avea "la galeata" Si uite asa, eu am cam ramas fara bani luna asta

Si totusi acvariul buclucas a fost si el reparat si pregatesc un nou setup cu niste pesti interesanti, deci ma extind Detalii cand va fi cazul.

Pana atunci va las cu un filmulet cu setupul regelui.

Iti zic si aici: Sa-ti traiasca frumuselul! Totul arata exemplar. Bravo!
Pietrele? Este un aspect foarte important cand vorbim despre ciclide africane.
Pot fi de munte asa cum foloseste Pomi, Pesticu sau eu, dar pot fi si calcaroase marine, daca te atrage aspectul. Ideal este sa ai cateva mari ca sa dea bine la ochi.
Daca bagi mbune atunci iti trebuie o cantitate maricica.

In rest colegii te-au sfatuit bine cu luminile si alte cele.

Ar fi bine macar sa iti listezi cateva specii care ti-ar placea. Si putem discuta pe subiect. Este cam aiurea sa venim si sa-ti spunem ce pesti sa bagi - o chestiune de gusturi.

Bravo! Mult success cu proiectul in continuare.
Bine v-am regasit pe acest topic, uitat de lume. Ce sa zic, acvariul se afla in aceeasi forma naturala si armonioassa, toate bune, din 10-12 creveti am ajuns lejer la 30-40 de creveti, regele si el in forma, un pic imbatranit de vreme, dar inca pe tron

Pana aseara Norocul mare a fost ca nu ma bagasem inca la somn. Lipitura acvariului de pe latura spate la fund a cedat, si apa a inceput sa curga incet dar sigur. O fi ghinion, calitate mai slaba, nu stiu. Acvariul a fost luat din Hornbach si dpdv estetic si functional singurul lucru care mi s-a parut mai nasol era grosimea sticlei - extrem de subtire.

Revenind, am inceput sa scot apa, si odata golit sub jumatate, a incetat sa mai picure. Insa neavand incredere am relocat toate vietatile si plantele pentru mai multa siguranta si un somn lin.

Iata povestea in cateva imagini:

Acvariul golit

image

image

Substratul, plantele, si crevetii cu echipamentele puse in siguranta

image

Eu cu regele la un pahar de whisky

image

Creatia spontana, care tind sa cred ca si pe Amano l-ar face invidios

image

image

Mi-am permis sa intitulez, creatia mea - "In galeata", ca sa fie in ton cu situatia actuala prin care trec multi in aceste momente tulburi (economice, politice, culturale etc)

Voi reveni in forta cu un nou regat pentru animalul meu drag. Numai bine!

Salutare. M-am intors din concediu si mi-am gasit animalele intr-o stare foarte buna. Au stat fara haleala cam 5 zile, pauza o zi in care le-am dat de doua ori papa si un schimb de apa, si apoi inca 5 zile fara mancare.
Puii de Moorii au crescut ca nebunii, cel mai mult. Apoi vin Aceii care nu ma mira. Dar si la restul remarc o crestere vizibila, de exemplu la masculii de iodotropheus care de cand i-am bagat in bazinul asta au mai luat un centimetru in lungime

Vorba lunga... stiti voi. Arunc si un update.

Superb! Un rezumat care mie cel putin mi-a deschis ochii in privinta cresterii si ingrijirii discusilor.
Nu e de joaca! E treaba serioasa.
Hai bre, ce naiba! Te-a facut pe matale 2 ventilatoare de PC legate in paralel la un amarat de incarcator vechi de telefon mobil?
Se pot face si sisteme mai profi, dar asta a fost solutia pe care am adaptat-o eu anul trecut. Acum temperatura apei la mine in `Mbuna Realm` sta bine, pe la 27-28, deci nu ma plang, inca.

Si revenind, eu zic sa bagi repede ca pe termen lung se streseaza animalul si ii scade imunitatea.
Mic update. Pestanii o duc bine, au mai crescut Am femele gusate la tot pasul.
Dar, un film face cat zece vorbe.

Cred ca este necesar sa fac o precizare.
Nu eram comod, ci doar deranjat de faptul ca la noi nu gasesti astfel de specii, in timp ce la americani poti face comanda si online la ce specie vrea muschiul tau.
Si acum, domnule Orio, sa-ti raspund si vis-a-vis de lenea pe care o suspectezi
M-am dus sa-mi iau pietre de la munte in 2 randuri! M-am dus si mi-am luat singur sticla de la fabrica din Buzau! Mi-am bricolat o gramada de accesorii la acvariu, cum ar fi capacul, ramele, sistemul de iluminare si altele, ceea ce crede-ma implica drumuri. Oi avea perioade de lene, dar nici chiar asa Sunt destul de dinamic

Masinile se cumpara din garaj si nu din targ iar pestii din acvariu si nu din pungi la usa
Mi-am luat masina de la reprezentanta, iar pestii de la crescatori.

PS Pomi, ce mai fac iodotrofeusii? Au mai crescut?
Daca o mai merge asa treaba prin tara... Orice e posibil.
Foarte misto pestele! Asa ceva vroiam si eu, bine... flavusii... dar cand am vazut povesti ca defapt sunt stersi si doar cate un mascul mai rasarit arata ca-n catalog.
Ma rog, sunt curios daca se fac transporturi de astfel de pesti de pe afara direct la usa Ma apuc de sapat.

LE E frustant. Ma uitam la americani. Frate, pai la aia e fara stres. Comanda baietii pestani... zici ca ar comanda pizza.
Oricum ar fi, este super. Felicitari! Filmuletul face toti banii.
Te salut si aici Bine ai venit!
Baga si ceva poze cu africanii aia sa vada si ochiul nostru ce si cum.
Ape limpezi si spor!

LE Acum am vazut fimul din semnatura. Foarte frumos. Are un aspect de recif marin dar e frumos!
Salutare. Anubiasi albi, tuburi... lumini oblice. Dar, domnule! Cu africanii aia ce facem?! Spuneai ca te-au inspirat "pictorialele" mele
Ceva miscare in directia aia?

In rest ce sa zic, astept sa vad evolutia acestui setup. Multa bafta!
Sa va traisca patrupedul. Sa aveti parte de bucurii.
Poza aia cu voi doi, tu si catelul spune totul Bravo!
Ceva poze noi de la maestru Pomi.

Sunt un botos suparat
image

Daca te prind te musc
image

Imi pazesc piatra
image

unde-or fi gusatele alea... off...
image

vreau sa fiu in catalog
image

E atat de scurta vara si e plin de ... alge
image

Si desigur, voi devalui si din culisele acestui acvariu. Acvariul in ansamblu la blitz
image
Domnu Crys, multumesc mult pentru impresii. Avem grija de pestiuci ca de niste copilasi

Toni, multam pt cuvintele frumoase. Sa stii, caeruleusii (adica aia galbeni) erau in momentul curtarii, iar spectacol fac toti in general. E o placere sa le urmaresti comportamentul. De-aia am vrut ciclide, in special africane. Au atitudine si un comportament deosebit. Frumusetea plantelor ar fi umbrita sau "rontzaita"
Daca te hotarasti sa-ti faci, nu o sa-ti para rau
Cu adevarat superb. Un biotop foarte reusit. Felicitari!
Update! Lucrurile merg bine. Pietrele au capatat o mocheta fina, din alge, pentru comfortul pestanilor.
Dar, mai bine sa las filmul sa vorbeasca.

Salutare. Chiar ai facut un setup reusit. Si este bine ca ai incercat-o si p-asta. As adauga o sugestie. Daca tot ai un setup de africani. Poate totusi incerci un acvariu cu Malawi. Nu ar fi multe de schimbat.
La malawieni, pe langa culorile etalate ai parte de o activitate acerba, si au si un comportament interesant. Ierarhia grupului, certurile uzuale intre femele si masculi etc. Si "reteta" sucessului este o supra-populare.
Macar, gandeste-te bine inainte sa dai jos bolovanii si nisipul.

Oricum ar fi, iti urez success si bafta.

Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Go to: