[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Koh-i-Noor
Forum Index » Profile for Koh-i-Noor » Messages posted by Koh-i-Noor

Silviu, lasa petshopurile, pietre frumoase gasesti peste tot prin jurul tau si nu trebuie sa dai bani pe ele. Iesi intr-o zi pe marginea unui riu/piriu. Foloseste-ti putin imaginatia.

Singurul lucru la care sa fii atent e sa nu fie pietre calcaroase.

Uite, pentru un pic de inspiratie:
(acvarii mici, in rest te mai uiti tu pe acolo)
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2011/index0b.html

Succes!

Multumesc de raspunsuri

M-am uitat un pic la mediile bio, de Matrix citisem, inclusiv pe siteul lor comparatia cu Substrat Proul Eheimului si nu-s mai care.

Nu stiu ce sa cred despre asta:
http://www.youtube.com/watch?v=1RBnw8Hqy7E

Sera Siporaxul pare cu ani lumina inaintea celorlalti. Avand asa o capacitate de absorbtie/porozitate probabil nici mediul nu se infunda asa repede.

Nu stiu.. imi dau seama ca testele astea nu spun mare lucru despre comportamentul in practica (care oricum e greu de dovedit/verificat) dar Siporaxul pare epic.

In afara de "cele auzite" si de cultura pop/marketing etc legat de mediile astea, voi ce spuneti?
stefan, urmaresc postul tau de la inceputurile sale, chiar daca n-am scris nimic pana acum

bravo! se simte ca pui suflet

creste frumos "mititelul"
Salut si bine ai venit!

Citeste posturile recente cu oameni care planuiesc noi acvarii "Gen proiect acvariu xx litri" samd, o sa vezi acolo practic un jurnal al fiecaruia care e, la fel ca tine, la un fel de inceput de drum cu un nou acvariu. O sa-ti mai vina idei/o sa-ti mai dai seama de unele lucruri, citind, avand in vedere ca in momentul asta se pare ca nu ti-e nici tie prea clar.

Spor si noroc
Ceva care ar putea ajuta

Din cate stiu, clorul (nu tot dar o parte destul de mare) se evapora din apa mai bine daca e intuneric, eventual pregatesti apa pentru schimb seara/noaptea si faci schimbul de apa a doua zi
Multumesc koala!

Va rog, poate ma ajutati cu un sfat. Am reusit sa gasesc spatiu in camera pentru stand si acvariu. As putea sa-l fac mai mare decat era planul initial.

Ma gandeam la 120 x 50 x 50, 300l brut. Dar m-am tot gandit la logistica, de exemplu filtru (am un Eheim ecco pro 300, spun ei - dupa cum stim usor exagerat - pentru 130 -300l, are debit de 750l/ora). Nu cumva la 120x50x50 ar trebui 2 filtre deja?

Acum ce-i drept, comparatia o fac, adica alternativa, e cu dimensiunile de 100 x 50 x 50 adica 250l brut, tot un drac la urma urmei.

Ma gandesc la consumul de curent, pe viitor cand voi folosi 1W/l, ar insemna ~ 270W timp de 9-10 ore/zi numai lumina. O sa ma sune aia de la Cernavoda sa ma certe la telefon

Ce spuneti, ar fi vreo diferenta in ceea ce priveste logistica acvariului intre cele 2 alternative de dimensiuni pe care le iau in calcul? Ar fi necesar un al 2lea filtru daca merg pe 120 lungime? 750l/h mi se par arhisuficienti, chiar daca nu-s reali, practic apa acvariului e trecuta in decurs de o ora, la acvariu de 300l, de cel putin 2 ori prin filtru ceea ce mi se pare superfiltrare, dar poate gresesc, n-am mai folosit asa ceva.
Multumesc koala, incepuse sa ma roada regretul.

Oameni buni, am o intrebare legata de sticla (Saint Gobain):

Probabil sticla asta, fiind de calitate, omogena samd. nu e cazul dar intreb: Este vreo diferenta perceptibila, cand privesti acvariul din fata, intre sticla de 8mm si cea de 10mm? In sensul ca este un efect de lupa datorat grosimii sticlei? PEntru SGG ul Diamant - ultraclar

Intreb pentru ca vreau sa ma decid, 45cm inaltime pentru acvariu si sticla de 8mm sau 50mm inaltime si sticla de 10mm.

Am dat in copilarii dar asa e cu mine, devin orb cand ma pasioneaza ceva cu adevarat.

Radacina asta gasita mi-a dat planurile peste cap, am inceput sa-mi construiesc acvariu in functie de radacina si nu cerd ca-i ok pentru ca e prea mare si n-o sa fie echilibru vizual in acvariu cu ea inauntru. Pentru echilibru trebuie sa fac acvariul de 120 x 50 x 50. E prea mare la dracu, n-am unde sa-l pun in dormitor, dau in chestii de logistica (al 2lea filtru, lumina mai multa).

Asa ca revin la dimensiunile initiale de 100 x 50 x 45 inaltime initial dar l-as face 50 inaltime. Am nedumerirea asta cu sticla de 10 dar inclin sa cred ca ori 8 ori 10 tot un drac in ceea ce priveste distorsiunile. Pretul nu-i o problema (diferenta intre 8 si 10 e f mica si voi face doar peretele din fata din ultraclar).
Va fi 120 x 50 x 50

Am gasit, duminica, radacina Mea, radacina predestinata. Am marcat locul, m-am intors luni cu drujba, am cautat-o de am inebunit, n-o mai gaseam, in fine, intr-un final am gasit-o. (Copacelul (fag) era mort, cazut pe-o rana altfel... ma rog)

M-am apucat s-o curat, acasa, si acum imi dau seama, e posibil s-o fi stricat pentru ca am curatat-o de coaja, nici nu concepeam s-o bag altfel in acvariu dar prin aquascapes vad ca se practica...

Stiu povestea cu fiertul, sare fara iod, tinuta in apa curata dupa, etc etc

Cred ca voi remedia mica prostie acoperand-o cu moss complet, ce spuneti, am fost un mare idiot sau doar unul mic/mediu? Macar acum nu mai am grija contaminarii apei cu tanin.

In padure:
http://www.flickr.com/photos/60112184@N03/8166729703

Acum:
http://www.flickr.com/photos/60112184@N03/8166729435

Mi-a raspuns Glass Expert. N-au (momentan(?) Saint Gobain, au in schimb Guardian. Am verificat si cea mai apropiata fabrica Guardian e in Ungaria.

Domnul care mi-a raspuns a spus ca ultra-clarul de la Guardian e chiar o idee mai putin verde pe sectiune decat Diamantul SGG. Stiti ceva de sticla asta Guardian. Avand in vedere ca nu ma grabesc, as putea astepta sa aduca SGG daca e cazul.
Camarazi

Privitor la lumina.

Pentru un plantat 225 l brut, planul e de 4 x 39W= 156W initial (cu reflectoare) si loc pentru al 5-lea neon pentru viitor.

Ar fi ok sa incep cu 2 Giesemann Midday si 2 Giesemann Aquaflora? sau 1 x 3 Aqua ar fi mai potrivit? (Imi) Amintesc - o sa vreau si pesti nu doar plante, as vrea lumina si pentru ei/sa le scoata culorile in evidenta

Am variante mai bune de neoane T5 39W in banii astia (~85 lei/neon)? Sau ceva similar calitativ dar mai ieftin, totusi neoanele vor fi ~ 4 mil si eu nu stau cu fundul pe nicio comoara.

kirucd wrote:Poti sa incerci si la Glass Expert si la Cristal Brad, ti le pot trimite cu un curier rapid in colet gen
lada de lemn, stiu eu cum trebuie ambalata sticla ca sa nu ai nicio problema. Transportul nu va fi
ieftin dar nicio avere. Se merita sa alegi varianta asta daca vrei sticla ultraclara.

O zi buna,
Dragos

Multumesc Dragos, am luat legatura cu ei, sa vad acum cum voi face cu sticla
Salut!

O varianta (desi are capul de aspirare mai micut, o sa-ti ia ceva mai mult procesul de curatire): http://www.sera.de/uk/pages/products/in_category/cleaning-341/product/sera-gravel-cleaner.html

O gasesti si la noi de vanzare, ieftin (~30 lei) ai nevoie de pompa de aer ca s-o folosesti.

O jucarie considerabil mai scumpa: http://www.youtube.com/watch?v=OhFObTRuktE

Spor la dat cu aspiratorul!
A ajuns astazi echipamentul comandat de pe fish.aquaristic (Eheim ecco 300, incalzitor de substart, sistemul CO2 si inca niste mici flecustete). Impachetat foarte bine, sunt multumit.

Ma framant in fiecare noapte, peisaj aquascape, imi place mult stilul minimalist Iwagumi dar.. doar 2 tipuri de plante.. nu, nu. Vreau gradina totusi, si functionalitate, vreau pesti. Nici o corcitura Aquascape-Olandeza nu vreau, dar voi vedea mai e pana acolo.

N-am stand inca, si ce-i mai rau n-am sticla si cetateanul ala care trebuia sa se ocupe cu asta se pare ca nu poate (sau cine stie) sa ma ajute. El la termopane lucreaza cu Saint Gobain dar mai subtire si in niciun caz cu sticla ultraclara. O mica impotmolire, dar as vrea sa rezolv cu sticla macar, luna asta sau in octombrie cel tarziu, pana vin sarbatorile cand toata lumea are alte treburi.

Un prieten mi-a zis ca fac fitze, ca ce tot atata Saint Gobain, ca imi face el rost de sticla plana "normala". Totusi, in afara de astea 2 depozite din Bucuresti (Cristal Brad si inca unul de care v-am mai auzit vorbind) pe ce alta filiera oare as putea comanda sticla asta, in Suceava fiind? Astia cu termopane au masini de taiat au de toate dar nu lucreaza cu dimensiuni groase si Saint Gobainul doar in coli mari vinde. Am prieteni in Bucuresti care 1 data la 1-2 luni mai trec prin SV, i-as ruga pe ei sa-mi aduca sticla dar ma gandesc la lungul transport, la faptul ca-s niste bucati mai mari si n-as vrea sa ajunga zgariate sau mai stiu eu ce. Poate-mi scapa ceva, poate aveti vreo sugestie.

Am proiectat, mai mult in minte, un capac foarte fain, ma gandeam sa-l fac din acest Komatex dar un prieten care vinde asa ceva mi-a spus ca mai ales varianta pe negru de Komatex se vinde doar la coli mari, iarasi fundatura.
daniel12 wrote:
Pubela o tin langa acvariu si in ea am o pompa EHEIM 1000+ care-mi ridica apa in acvariu. Pompa costa pana in 100Lei si e foarte eficienta.

Multumesc pentru clarificari si film Daniel!

O intrebare. Pompa aia Eheim ar fi in stare sa pompeze apa din pubela inapoi in acvariu dar printr-un furtun de vreo 8-9m? Oare varianta 600 (mai mica) a aceleiasi pompe ar fi in stare de chestia asta?
Noroc!

Eu de aici mi-am comandat saptamana trecuta: http://fish.aquaristic.net/aquaristic-tec-CO2-complete-plant.html

Butelie de 2Kg.

(Cu valva magnetica care-ti opreste fluxul pe timpul noptii), varianta fara valva asta e 130 euro.

Sistemul asta are ~ 10Kg in total, transportul te costa 19 euro (si poti comanda in limita a 31 Kg), eventual iti mai comanzi ceva (evident, daca ai nevoie) sau poate ai vreun prieten care vrea sa-si cumpere cate ceva pentru acvariu si in felul asta imparti transportul. In fine, te descurci tu. Preturile-s bune, Eheim Eco 300 il au la 90 euro, adica ~ 4 mil iar la noi pe siteurile de acvaristica nu l-am gasit sub 5.9 mil, am inteles ca in Buc. In Hornbach ar fi 4.5 mil dar n-am cum ajunge acolo.

Sper sa te ajute
Inainte de toate, bine ai venit.

Cred ca stiu cam ce vrei sa intrebi, fiind, eu insumi, la un inceput de drum similar.

Mai intai, 200 x 50 x 50 e mare rau. Ai stand pentru el, ai unde-l pune in casa? Ai stand care sa suporte greutatea asta, la dimensiunile tale 500l (brut) + ~ 100Kg sticla? Inteleg ca nu-ti faci in fiecare zi acvariu dar nici sa te arunci cu capul inainte nu-i indicat. La 500 litri iti trebuie filtrare serioasa, lumina multa, incalzire, astea toate paap curent, filtrele merg non-stop, lumina ~ 8 ore/zi. Ia in calcul partea logistica.

Cam de ce ai avea nevoie:
# Filtru extern (vezi gama Eheim ecco, consuma putin si-s bune zice lumea)
# Incalzitor
# Incalzitor de substrat (daca vrei si-ti plac plantele de acvariu, cauta pe net sa vezi ce-i cu el si ce face)
# Instalatie de CO2 (la fel, pentru plante daca le vrei frumoase si sanatoase)

Eu cu lista asta as incepe, pentru mine asa am inceput. Ulterior vei mai avea nevoie de 2 importante chestii:
# Lumina
# Substart + pietris deasupra lui

Si alte mici chestii dar probabil cel mai bine ar fi sa iei lucrurile treptat si sa le realizezi pas cu pas. Sa stii din start ca-i un proiect mai de durata (dar, la dracu, merita!)

Si nu uita, de cele mai multe ori drumul e mai frumos si mai important decat destinatia
Multumesc Dragos!

Da, citeam acum pe forum, nu se pune din capat in capat intaritura longitudinala pentru a avea loc cablurile...
Noroc Dragos, bine ai venit
Porcu wrote:
._______________________________________________________________________________________________
|..........................|...|...............................................................................................|...|..................................|
|_______________________________________________________________________________________________|
...........................|...|...............................................................................................|...|
...........................|...|...............................................................................................|...|
._______________________________________________________________________________________________
|..........................|...|...............................................................................................|...|..................................|
|_______________________________________________________________________________________________|

Am bagat in "desen" doua transversale.

Multumesc de raspunsuri!

Ok, am sa-l fac cu 2 longitudinale. Le fac tot din sticla de 8mm.

Acum, ce nu mi-e clar legat de intarituri:

#1 Le pun la nivelul apei, nu (?)

#2 De ce latime sa le fac, le-as face cat mai mici din gream lateral pana in geam lateral. 4cm latime, ar fi suficient?

#3 (marea intrebare): mai fac si transversale in H in cazul asta? Daca da, 1 nu ar fi suficient, cu 2 nu aglomerez prea tare partea superioara? Un 5 cm latime pentru intaritorul in H intre fetele lungi, e bun?

P.S. Am comandat cele necesare (filtru, incalzitor de substart, sistem CO2 cu butelie de 2Kg). Saptamana viitoare le am probabil. Gaura in portofel dar pentru o cauza nobila. Inca nu-i clar cu adusul sticlei si cu mobila din camera (trebuie sa scap de un dulap ca sa am unde sa pun acvariu - intrevad discutii/probleme legate de partea asta dar fac eu cumva)
Salut! Pe scurt: zebrele-s agresive/foarte agresive. Sunt frumosi dar nu prea ai ce-i tine, o sa ti-i fugareasca pe ailalti cand vor creste. Gandeste-te la ei ca la golanii aia mai mari ca tine de cand erai intr-a 6-a (?)

EDIT: Acum vad ca ale tale-s roz. De variatiunea asta nu stiu bine, dar zebrele cu dungi albastre clar.. golani mari
Porcu wrote:Am uitat sa-ti sugerez sa nu folosesti geam intre lumina si apa.

Le Cochon, aceste cuvinte NE doare!

Porcu wrote: Eu zic sa pui tuburile fluorescente pe intariturile transversale.

Intre timp din 90 lungime m-am gandit sa-l fac de 100 (eterna poveste a barbatilor cu marimea, ar zice un psiholog). Oricum ar fi, nu m-am gandit niciun moment la faza cu intaritoarele transversale. Singura chestie pe care vroiam/vreau s-o fac e sa-i pun o lama de ~7cm in H, intre fetele lungi. Sa-i fac si transversale? Recunosc ca nu-mi plac, ticaloasele. Lama aia pe mijloc, din sticla de 8mm, oare nu-i de ajuns pentru un somn linistit si o viata a acvariului lunga si prospera?

Legat de geamul dintre lumina si apa, daca ascund neonele in (eventualul) intaritor taransversal, tot un drac e, nu? Lumina aia va fi obturata de sticla intaritorului.

Dar, intrebarea ramane, longitudinale?

Inca ceva (microbul creste, proverbialul pitic e din ce in ce mai musculos): M-am uitat la substrat aseara, ca daca tot dau comanda acum si platesc transportul, sa iau (totul?) o data:

Am pus ochii pe o galetusa de 9.6Kg de Dennerle DeponitMix si as lua de pe acum, desi simt ca ma grabesc ca fata mare la banana, niste pietris alb Dennerle crystal quarz gravel Natural white (http://www.dennerle.eu/global/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=74&Itemid=120&lang=en). Grain size 1-2mm, nu-i cam mic? Peste substratul plantelor as vrea ceva cu granulatie marisoara, gen bobul de orez. Ar merge asta? As lua o punga de 10Kg. Daca stiti cumva un pietris alb frumos, cu granulatie mai mare, poate si mai ieftin, sa-mi spuneti va rog, ca nu vreau musai Dennerle. La substart da, ca inteleg ca dupa asta ADA e printre cele mai bune, dar daca pot evita sa dau 13 euro/10Kg de peitricele as fi bucuros. Oricum o sa trebuiasca mai mult de 10Kg dar inca nu stiu cum va fi stratul - alb, negru.. depinde de aquascapeul pe care inca nu l-am gandit.

Sa las pietricelele pe mai tarziu?

Forum Index » Profile for Koh-i-Noor » Messages posted by Koh-i-Noor
Go to: