[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Ma ustura ochii, doar ce m-am spalat pe maini de 10 ori si fac pauza de o tigara. Revin! (totul e sub control).
Am vazut si eu aseara o oratanie, taman in spate, iesit din piatra vreo 2-3 cm dar nu atat de gros poate vreo 3mm gros, si fara picioare pe lateral si doar alb si negru dungat. La bec s-a retras suficient de mult. De ce mereu e intr-o gaura in spate !!
Gabriel wrote:Seamana teribil de mult cu testul NO3 de la Red Sea care se pare ca este unul dintre cele mai acuarate in momentul de fata.

Din pacate, incep sa-mi pierd respectul fata de test kit-urile care nu vin la pachet si cu o solutie etalon .. si incep sa echivalez testele fara etalon ca "lautaresti" ca si cand, producatorul n-ar vrea sa vezi cat de slab calitative sunt si cate abateri ai.
Koala, postez si eu ca sa nu ti se para ca vorbesti cu peretii in acest topic ma uimeste meticulozitatea procesului si nu-mi vine sa cred ca pestii rezista la asa o salinitate mica.

Acum insa, cum vei proceda pe viitor ? NIMIC nu va mai trebui sa intre in acel bazin, ceva ce n-a stat la "dospit" in alt bazin, si tot dupa atatea luni de aseptare, presupun ?
Mi-am cumparat un No3 Test Kit de la H2 Ocean

In sfarsit primul test (pentru mine) care:
a) vine cu cutie de plastic, deci toate cutiile de carton palesc brusc prin seriozitate
b) cand spune "puneti dupul si agitati 1 minut" - solutia nu se scurge afara pe langa dop!
c) unde chiar pot sa vad si eu culorile cat de cat (are o zona de low range 0-4 si high range 0-48). Am masurat, intr-un acvariu am No3 3 (cel de 30L) in celalalt de 10L marin am No3 6.
d) care vine cu solutie etalon No3 1ppm! (mai am testul de kH / alk de la Salifert care vine iar cu solutie etalon). Mi se pare super ca sa poti sa-ti dai seama ca e corect ceea ce faci.
e) care INSISTA la mai oricare pas sa ai grija sa nu contaminezi, cum sa speli, ce sa folosesti, etc ...

Ma declar multumit, acum chiar pot sa stiu cat No3 am apa din acvariile marine

Am gasit o prezentare aici:

Bitanu, daca iti iese hair grass-ul o sa te urasc. Deocamdata admir
Cu toate ca se spune ca pentru denitrificare, ai nevoie de un DSB de > 8cm adancime, eu cred ca se intampla si la adancimi mai mici. Insa la al meu (3cm in medie) n-am vazut niciodata bule. Insa reactorul pentru denitrificare le scoate din cand in cand ...
dragos_georg wrote:The bigger is always better :petrecere:

Te contrazic am 4 acvarii sub 30L.

Insa revenind, am eu un feeling, sau niciodata nu nimeresti dimensiunea care trebuie la acvariu ?
Bafta - admir cand oamenii distrug pentru a reconstrui. Si daca te uiti la Koala, nu uita sa lasi jos in cadru un loc pentru un sump pentru cand vei trece la marin
Ne trebuie niste parametri ai apei ca sa putem sa ne dam seama ... in principiu, kH si pH. Cu un pH sub 7, melcii mor sigur ... iar daca ai un kH mic si pui si CO2, e posibil ca de la asta sa fie. Faptul ca un melc a murit inainte nu inseamna mare lucru daca nu stim parametri apei inainte / dupa aditia de CO2.
Well, e pacat de entuziasmul initial care sper sa fie redirectat catre altceva acvaristic
Bweaaaaak .... arata oribil.

Viermii astia fac zgomot sau ceva ? La mine, dupa ce hranesc acvariul cu mancare inghetata, se aude un sunet ca si cum s-ar fisura geamul, de zici ca sicla se "aseaza" sub greutatea apei. Fire Shrimp-ul am citit ca nu face zgomot, si ca daca ar fi un mantis - atunci fire-ul n-ar mai fi avut zile. Deci lumea zice ca ar fi un pistol shrimp. Dar repet, n-am vazut antene pe nicaieri ...

Abia acum vad cat de multa carne lipseste de pe schelet si nu cred ca e normal. Trebuie hranita, si daca mananca e bine, dar vindecarea nu va fi usoara. In principiu, daca se umfla un pic, ele se misca unde le convine mai bine si ar trebui s-o lasi unde se duce. Cea mai mare problema este sa nu inceapa sa creasca alge pe schelet. Dar sunt curios cum evolueaza, daca o hranesti. Eu am scapat una si s-a julit un pic, dar odata julita nu si-a mai revenit, adica se tot exindea "rana" si am dus-o la magazin pana la urma - iar vanzatorul s-a uitat si el circumspect la ea, dar a zis ca o sa incerce in acvariul lui.
E bine acolo ... eu nu m-as stressa decat dupa o saptamana. Un pic la adapost de curenti ai lumina intensa si va fi ok
Am avut mai multe si pot sa zic un pic in cunostinta de cauza ...

Se adapteaza greu si dureaza cateva zile pana se va comporta nornal. Apoi, curentul sa nu fie foarte puternic, si cea mai mare atentie sa nu le zgarii, adica sa nu cada pe ele vreo piatra sau sa le scapi cand le muti.

Multa bafta, trebuie pana la o saptamana sa se readapteze...
Ma inscriu, dar pe expertiza mea, doar la categoria Nano
La naiba.

Nu trebuie sa dai hard reset bazinului daca te pregatesti cu galeti si recipiente ? Oricum, super tare si captura de aseara unde incap fratilor viermii astia ? La mine e plin, da' doar din aia mici adica n-am vazut mai lungi de 2cm ...
Deci ? Recolta zilei ?

La mine din pacate nimic. Cu capcana improvizata care a functionat perfect pentru planaria, n-am facut nimic in noaptea asta.
Am folosit mysis inghetat si am pus-o pe nisip, cu orificul de "admisie" foarte aproape de nisip. Insa hranisem si acvariul inainte sa-mi vina ideea cu capcana.

Pe viitor o sa folosesc carne de peste pentru consum alimentar si o sa o fixez cumva pe piatra.
Super. Am pus si eu capcana facuta pentru planaria. N-am vazut decat exemplare de viermi pui, asa ca sa vedem. Cred ca va trebui sa splituim bucata asta de viermi, si sa-l facem topic separat la marine, ce parere aveti ?

Si nu ne mai simtim vinovati ca poluam topicul lui Gabriel ?
Am vazut acea capcana de insecte si ma uitam pe net sa vad daca ar merge (cred ca nu prea fiindca daca viermele e mare atunci o sa parcurga usor peretii si sa caute gaura de iesire).

Oricum, ca sa te motivez

Bafta la vanatoare vrem sa vedem rezultatul.

Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Go to: