[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mitica
Forum Index » Profile for Mitica » Messages posted by Mitica
Uite aici un articol despre CO2 http://www.acvariu.ro/content/view/104/29/
In esenta:
-CO2 este benefic pentru plante dar poate fi daunator pentru pesti daca e introdus in cantitati mari.
-CO2 nu se introduce in substrat.
-Sistemul CO2 home made (sursa de co2 e o sticla de drojdia+zahar) nu se preteaza decat pentru acvarii mici. Plus ca are ceva incoveniente (trebuie refacut la 3 saptmani, fluxul de gaz nu e constant, iti murdareste apa)
Libelula?
In principiu ar trebui sa mearga.
Pana se stabilizeaza acvariul poti sa incerci Eheim Surface Extractor.
Eu am avut pelicula cat timp am folosit Co2 cu drojdie.. dupa ce am trecut pe butelie a disparut. Acum a aparut din nou dar acvariul meu are cam 1 luna de la setup, la fel ca al tau.
Variaza asa mult ph-ul in bazin in functie de locul lui de masurare?
Eu am vazut in Hornbach apa distilata pe care scria ca e ok si pentru acvarii.
5 ron 5 l parca. Poate cauti si tu pe la Praktiker sau Bricostore.
Eu nu m-asi apuca sa il fac singur, mai ales ca e la niste dimensiunile alea. Prefer sa inot la Floreasca, nu in sufragerie
Trebuie neaparat sa aplezi la cineva cu experienta.
Un pic offtopic.. eu am un astfel de filtru si pot spune ca nu e rau deloc pentru un filtru intern. Are compartiment de ceramica, bioballs, burete. In plus are un locas pentru incalzitor.
Ce ai pus in locul lui? SI cum ai reusit sa adaptezi furtunele pentru capacul cayman?
Am citit si eu un pic blog-ul.. acolo parerile sunt impartite si nu toata lumea e 100% de acord cu heating cables. Ce am retinut de acolo:
-"I won't be using them again, (e vorba de heating cables)" George wrote. "You will see very few top planted aquarists using them including Tom Barr, Takashi Amano, the guys at Tropica, all previous ADA and AGA contest winners etc." Teoretic pentru acvarii de concurs care tin catava luni dar multe dintre ele sunt si acvarii mature de peste 1 an vechime

-"In a matured fully-planted tank, you can usually turn off the heating cables if you want to reduce your energy footprint, once everything is fully established. There is no set timescale, it depends on the plants you already have and those you want to plant.
"Finally, what folks also need to remember is that whilst you can turn off a heating cable once the plants have established vigorously oxygenating roots, you can't put one in later if things go wrong without tearing down the whole tank!

Cum vine asta? adica nu ai voie sa ii dai drumul cand e acvariul crud, poti sa il inchizi cand e cand e acvariul matur?
Am vazut si eu acvariul de mai sus si mi se pare feeric. Plus ca e pe gustul meu ca nu prea pare sa necesite triming foarte des.
Chitron ? :jajaja:
Eu cred ca spre binele tuturor ar fi sa faci o rubrica undeva la vanzari si cand aduci plante noi postezi acolo: "Lume a venit zarzavatul.. asta am adus, gasiti aici si aici"
Asa avem si noi sanse sa prindem ceva proaspat si tu sa vinzi mai mult. .E doar o sugestie..
Referitor la utricularia: planta asta nu e carnivora??
angelfish wrote:
Ca descriere pot sa spun ca pastila de difuzare a co2-ului are cam 2-3mm grosime,iar la baza serpentinei chiar inainte de prima spira are o mica gaurica.Spre diferenta de ce a zis mitica ,in asta daca sufli iese aer prin pastila destul de usor.
Aceeasi problema cu apa in el:cum intra? nu-mi dau seama.

Daca zici ca intra aer in el lejer (norocosule ) poti sa il scufunzi in apa conectat la un furtun si apoi sa tragi cu gura aerul din el. Astfel apa o sa intre prin pastila de ceramica
@Anubias ar fi folositoare niste poze . Sau mai bine un filmulet facut cu mobilul. Si eu m-am tot uitat la reactorul de la JBL dar tot am amanat sa il iau.
Nu'sh de ce, dar am impresia ca topicul e facut la misto.
Corect.. orice sut in c*r e un pas inainte De aceea am si postat aici poate mai invata si altii din greselile mele.
Oricum acum se pare ca ca e timpul pentru un nou setup, astept salariul cu nerabdare
Initial am crezut ca serpentina e pentru dizolvare dar dupa ce am pus mana pe reactor am inteles ca e de forma acolo pentru ca spatiul e inchis. Am sperat dupa ca poate apa din interior iese prin disc dar nu.. pentru ca dupa ce dai drumu la CO2 se formeaza o punga de co2 intre disc si apa, chiar daca reactorul era plin ochi cu apa inainte.
Deci spirala e de agatat cumparatorul si de impresionat privitorul. E funny sa vezi cum se plimba bulele pe acolo, dar .. cam atat.
@angelfish & chitron: Da, ala e reactorul.
@ozi. Dupa ce am experimentat cu asta pot sa iti zic ca modelul tau e superior De ce? Nu are serpentina aia inutila, astfel incat pot sa il plasezi mai aproape de fundul acvariului. Apoi sa stii ca nu are nici o importanta diametrul discului de ceramica, la mine scotea bule doar pe o mica linie si nicidecum pe toata suprafata
Acum constat ca apa a inceput sa miroasa urat.. cred ca ma paste un nou set-up
Anubias wrote:Adica vrei sa spui ca acolo deasupra este inchis, si apa nu intra in reactor?

Daca bagi reactorul in apa nu intra nici un fel de apa in el. Nici daca conectezi reactorul la un furtun si incerci sa faci vid in el ca sa traca apa pe sus prin pastila de ceramica. Am bagat apa in el prin intrarea de co2 cu o siringa, apoi am conectat reactorul la butelia de co2 ca sa impinga cu presiune aerul din el si sa faca loc apei. Apoi am repetat de cateva ori procesul pana s-a umplut reactorul. La golire am procedat la fel.. bagat reactorul la butelia de co2, dat drumu la presiune mare (am incercat sa suflu dar se pare ca nu am plamani ) si apa a iesit prin pastila de ceramica
Corpul reactorului nu are nici o legatura cu exteriorul. Asa ca apa din serpentina + corpul reactorului ramane acolo si nu se amesteca cu restul apei din acvariu. Mi-a luat cam o ora sa bag acolo apa pentru ca in mod normal nu intra apa acolo.
M-a pus dracu si mi-am luat acu' vreo 2 saptamani un reactor de co2 ceramic, modelul de mai jos
image
Ce sa zic, arata foarte bine reactorul si la inceput mi s-a parut si relativ ok.
Ce am remarcat de la inceput a fost presiunea mare pe care trebuie sa o ai pe tubul de co2 pentru a face reactorul sa scoata bule.. daca incercai sa suflii cu putere in el nu iesea nimic.
A trebuit sa bag cam 1 bar pe instalatie ca sa scot ceva bule din pastila de ceramica. Spirala de stica are rol pur decorativ sau poate fi folosita pe post de bubble counter.
Astazi, dupa 2 sapt de functionare ok, s-a produs nenorocirea..am plecat pentru vreo 3 ore de acasa si cand m-am intors.. am auzit CO2-ul bolborosind in acvariu si am incrmenit
Din cauza presiunii mari de functionare furtunul a sarit din gura reactorului (e din sticla, deci alunecoasa) si a bagat co2 in nestire in bazin. Butelia avea 50 de bari, acum are doar 10.. si e butelie de 7l.
Din pacate am pierdut tot.. pesti, neritine, creveti, TOT, pana si melcii de substrat au murit.

Probabil ca bazinul trebuie setat din nou.. nu stiu in ce masura nu a fost afectat filtrul. Plantele.. vedem maine cum stau
Si pentru ca multi or sa se intrebe.. NU, nu am ph controler
Nu imi place pentru ca decorul negru de pe pereti accentueaza senzatia de mic. Poate il lasi fara?
dreammer wrote:Da, de la 220 v in alimentator -> invertor -> consumator.
Avand in vedere ca un alimentator obisnuit are consumul (foarte) mic, am zis ca merita luata in consideratie alternativa asta.
.

Nu faci nici o economie asa. Dimpotriva.

Forum Index » Profile for Mitica » Messages posted by Mitica
Go to: