Message |
|
0745124900
Daca nu ai masina vezi ca poti sa ajungi cu 102
|
 |
|
-Microsorum pteropus widelow - ceva bucatele
-Rotala
-Sagitaria
Trebuie sa treceti prin Titan sa le luati.
|
 |
|
-Microsorum pteropus widelow - ceva bucatele
-Rotala
-Sagitaria
Trebuie sa treceti prin Titan sa le luati.
|
 |
|
Vreau si eu 
|
 |
|
Pentru cei care detin deja acest produs..
Cum arata intrarea in reactor? Ma gandeam sa conectez reactorul la iesirea Aquaelului Mini pe care il am acum la reactor. Acum folosesc Aquael-ul sa fragmentez bulele de co2 dar ma gandeam ca un traseu mai lung ar ajuta la dizolvare. Daca puteti sa faceti o poza de sus in care sa se vada intrarea in reactor ar fi super.
|
 |
|
Rezolvat.. au ajuns la gunoi. 
|
 |
|
Te astept cu un telef maine Trebuie sa o iei din titan
|
 |
|
De dat 1 buc mare crypto +ceva din covorul de marsilea care a iesit odata cu ea
Tel 0745124900
|
 |
|
Multumesc mult pentru oferta dar am avut 2 zile super aglomerate. Iar azi cand am venit de la munca colac peste pupaza vad ca o parte din pestii mei au burtile enorme si ochii bulbucati :  Cred ca a dat ceva peste ei la schimbarea de apa pe care am facut-o duminica
Deoacamdata vedem ce se intampla.. nu asi vrea sa iau creveti ca sa il omor dupa aia cu bactopur sa ce mai trebuie sa le pun la astia... te contactez cand e totul ok
Merci
|
 |
|
1 sacosa cu rotala, elodea najans, sagittaria, bacopa + ceva windelov pe o pereche de Neocaridina denticulata.
Detalii pe PM
|
 |
|
Pozele la rezolutie mai buna le gasiti aici
|
 |
|
Astazi am mai facut cateva poze. Acvariul arata un pic cam neingrijit pentru ca nu am avut timp sa mai aranjez plantele.. sper ca maine sa bag coasa
Vedere de sus cu rotala
Si un pic detaliu cu ce a mai ramas din florile de anubias si cu blyxa, care lupta dar nu se preda (mi se pare un pic cam galbena dar se pare ca se dezvolta)
In acest moment folosesc doar fertilizantii JBL (atat solizi cat si lichizi)
|
 |
|
Sorry.. e un pic offtopic. Eheim are filtru cu UV? parca nu am vazut nimic la ei pe site
|
 |
|
Cica e cel mai tare filtru de la Eheim:
http://www.youtube.com/watch?v=ye-ETO5m5NA&NR (cu sonor)
|
 |
|
Axy, pe prospectul substratului scrie ca e activ "many years". Cati de "many" .. nu se stie. Oricum iti recomand sa cumperi 2 cutii desi scrie ca 1 cutie e de ajuns pentru un acv de 200l. Astfel vei avea teoretic o durata de viata dubla pentru substrat. Apoi nu uita de pietrisul de deasupra... fara o sa ai o ceatza similara cu ce am avut eu
Eu zic ca la banii astia e un substrat excelent
|
 |
|
fipilica wrote:
Arata superb. Trebe sa imi iau eu o cutie pana nu se scumpeste
De curiozitate in stanga si lateral dreapta mi se pare mie sau e un windelov ?
Ce fertilizanti/lumina folosesti, ce parametri ai ca arata indecent de frumos domnule
PS. nu imi vine sa cred ca nu ai co2 in setupul acesta 
Mai intai de toate.. am CO2. Presurizat, ca m-am saturat de drojdie si zahar. Ca fertilizanti aditionali bag JBL Ferropol. De curand am luat si niste balls-uri de la JBL.
Da, ce vezi acolo e un windelov de la Sandu. Merge destul de bine. IN schimb nu imi merge de loc java moss-ul
Referitor la investitie... investitia in substrat a costat foarte putin in comparatie cu acvariu. Era pacat sa ma complic cu experimente de tip soluri de cartita cu coarne de cerb pentru ca un nou setup in caz de esec ar fi fost prea costisitor
Lumina: 3x30w.. 2 daylight+Aquarelle.
Cam atat.. multumesc mult pentru aprecieri
|
 |
|
Cred ca substratul e excelent.. singurul regret pe care il am e ca nu am luat 2 pungi de la inceput. Acicularisul nu prea a vrut sa mearga, am mai pierdut si o rotala wallichi, dar.. nu le putem avea pe toate, nu?
Mai multe poze aici
|
 |
|
[quote="Porcu'"]
Tipu' explica de ce nu foloseste filtru in bazinu' ala despre care ne minunam jumate de forum cum de n-a luat locu I :
" Les masses filtrantes traversées par le courant sont connues pour faire précipiter en grandes quantités les éléments nutritifs EDTA et ralentir par là-même la croissance des plantes. Ce n’est pas pour rien qu’on les appelle en Allemagne „pièges à fer“ ou „EDTA-Killer“. Des retours d’expérience indiquent que les plantes en bacs filtrés consomment plus de 300 % de la dose nécessaire d’engrais végétal. Cette surconsommation ne peut s’expliquer qu’à travers le „EDTA-Killer“. " - de retinut, noi vrem sa avem filtre cit mai performante  .
PH 6,5 le matin et 6,8 le soir (la concentration de CO2 est de 13 mg/l le matin et 6 mg/l le soir) - omu' a scos bijuteria aia de acvariu fara pH-controler  .
Va ros sa imi explicati si mie in romana ce vrea sa spuna omul cu filtrul.. din traducerea automata in engleza a articolului nu prea am inteles mare lucru
Teoretic, dupa ciberenetica pe care am studiat-o eu la facultate e mult mai probabil sa obtii un ph stabil, sau mai bine zis cu variatii cat mai line fara ph controler. Dar asta presupune un reglaj la sange, un ph meter electronic si un volum de apa cu variatii cat mai mici (eventual apa evaporata sa condenseze inapoi in acvariu). IN momentul in care schimbi 20% din apa sistemul se stabilizeaza la alte valori. E mai simplu cu schimbatul apei la picatura.. dar aici intervine alta buba.. ph apei care intra trebuie sa fie constant. Cum toate conditiile astea sunt ideale, deci greu de reprodus in viata reala, ph controlerul are rolul lui bine stabilit in acvariu.. dar si aici cred ca e o intreaga discutie pentru ideal ai nevoie de un ph controler care sa fie cat mai fin si care ar trebui sa controleze analogic un robinet (sa dea robinetul mai tare sau mai incet) si nu o valva de inchis/deschis.
In conluzie.. ori ai 20 de ani experienta in acvari plantate si faci ph "din mana", ori iei un ph controler
A... si inca o chestie, tipul nu are decat roca vulcanica ca substrat?
|
 |
|
Nu.. pentru ca nu am banii astia acum si fondul FSN e si el gol
Si o mica observatie: profitul, calculat pe hartie, poate aparea muuulltt mai sexy decat e el in realitate. Atentie, acest lucru lucru e valabil si pentru femeile de pe net 
|
 |
|
Ultima e suupeerr.
|
 |
|