Message |
|
Interesant .. Desi la prima vedere pare greu de acceptat (cel putin pentru mine .."adica cum acvariu fara pesti??" :eek  cred teoretic nu exista nici un impediment in a face un acvariu doar pentru creveti. Sa ne spui te rog cum evolueaza.. la prima vedere, teoretic, plantele nu vor avea CO2, dar cred ca practic va fi ok .
|
 |
|
Antonio ai incercat toate variantele sa vezi daca nu cumva filtru e zgomotos din cauza modului de instalare? Poate e pus prea jos fata de acvariu sau poate ai furtunele sugrumate sau indoite in unghiuri care sa impiedice scurgerea usoara a apei.
|
 |
|
Maxi sunt maxi ca dimensiune a pietrei sau ca dimensiune a bulelor? Adica au aceiasi porozitate?
Se dau si la bucata? Am vazut ca sunt 25 in pachet dele midi
|
 |
|
Hello folks!
Puteti sa imi recomandati va rog o piatra de aerare care sa scoata bule cat mai fine?
Ma intereseaza ceva ce se gaseste in comert 
|
 |
|
Destul de mare. Trebuie sa va deplasati pana in Titan, langa policlinica.
|
 |
|
Mai uait friend, mai uater is clin uithaut bomb 
|
 |
|
siliconu` wrote:
ozi wrote:rumisti se plang de pelicula uleioasa (se pare ca este o supa compusa din lipide, proteine, colonii de bacterii, grasime din mancarea pestilor, praf, etc.).Are neajunsuri destul de mari (nu doar estetice)
ozi wrote:
La mine pelicula aia apare de la instalatia de CO2 cu drojdie. Desi am un filtru care teoretic filtreaza si suprafata (Bluwave07) pelicula tot acolo ramane.. Am carpacit eu ceva dintr-un powerhead, arata cam urat, dar merge ok.
|
 |
|
Eu am starter electronic de 36w pe neon de 30w. Merge ok.
|
 |
|
1.Muta reactorul pe un perete lateral.. din profil pare mult mai mic
2 Poate merge sa muti si in-ul de la filtru tot pe un perete lateral.. furtunul gofrat se vede cam aiurea asa
3 De ce ai pus si pietrisul ala alb ?  (
4 Muta rotala spre spatele acvariului si buturuga cu anubias spre geamul din fata
Cam atat pot sa-ti sugerez eu..
|
 |
|
La balamuc ajungi si cu urmatoarea reteta:
1.Drojdie+zahar+gelatina. Debit prea mare da robinetul mai incet =>pericol sa iti explodeze sticla.
2. Debit prea mic=> da robinetul mai tare. Ai grija de pelicula de la suprafata care apare de la reteta.. scoate apa de la suprafata zilnic (asta cu pelicula ma dispera cel mai tare)
3. Debit foarte mic.. lasa ca merge si asa.. scade concentratia de co2, plantele nu mai cresc la fel
4. Drojdia s-a epuizat.. dute la punctul 1 si repeta totul 
|
 |
|
Merg cu un balast electronic de 36w? Teoretic ar trebui sa mearga..
|
 |
|
INTROS wrote: Am auzit ca si in Romania se vor importa produse ADA!! ("zvon beton"). Apelam la cunoscatori sa vedem sugestiile de asociere cu vinuri pe masura sa nu ne facem de ras... 
Daca e asa.. propun infintarea unei sectiuni de wishlist pe magazin  Din fericire fiecare din noi avem zi de nastere.. sa nu mai lasam peroanele care ne iubesc sa bajbaie si sa se prezinte cu un caras auriu cadou .. A.. si vine si Moshuuuu :o
|
 |
|
Din cate am vazut eu spuma se lipeste pe orice. Pentru mai multa siguranta ai putea sa razuiesti un pic suprafelete de lipit .. sa nu mai fie perfect plane.
|
 |
|
Substratul se prezinta sub forma unui nisip roscat Am cumparat un sac de 5l adica cam 6 kg, recomadat pentru un acvariu de maxim 200l. Aici am facut prima greseala.. acvariul meu are 230 si trebuia sa cumpar de la inceput 2 cutii.. substratul pe care l-am pus e cam subtire.. deh.. asa e cand te grabesti.
A doua mare greseala pe care am facut-o a fost legata de modul de umplere al bazinului si de supbstratul pe care il puneti peste. Producatorul specifica clar in prospect ca are nevoie de 3-4 cm de pietris peste acest substrat. Nu am avut de la inceput atat pietris, m-am grabit sa umplu acvariul iar rezultatul..
Apa s-a tulburat rau de tot si a stat asa cam 2 zile. Mentionez ca dupa ce m-am ars am facut un mic setup cu acvariul de la munca iar acolo pentru ca am avut suficient pietris peste apa a ramas clara de la inceput .
Dupa 1 luna de la setup pot spune ca substratul se comporta minunat.. plantele mele obosite din acvariul vechi si-au revenit miraculos si toate plantele noi pe care le-am adus in acvariu s-au prins toate si pare ca le merge bine.
E cam prematur sa ne pronuntam acum asupra rezultatelor .. am doar 1 luna si ceva de la setup dar dupa cum cresc plantele la momentul acesta cred ca e un substrat bun. O sa revin cu pozele de la munca.. unde elodea najas creste spectaculos fara adaos de co2
|
 |
|
Ti-au venit led-urile? Cum merge?
Uite aici un link util. Tipul respectiv e un meserias si am vazut ca si-a prezentat realizarea la AGA 2006. Eu zic ca asta e viitorul dar la momentul asta e destul de scump sa realizezi un iluminat 100% cu leduri.
|
 |
|
Felicitari pentru rezultat!! Acum dupa ce s-au publicat comentariile se pare ca nu ai fost departe de podium.
Efortul tau e remarcabil pentru ca dupa cum ai zis tu multi dintre ceilalti concurenti au avut sponsorizari masive in spate. Am gasit si acvariul de pe locul 1 afisat in stare cruda pe site la ELOS (prima data cand aud de ei)
Am remarcat de asemenea ascensiunea colegilor nostri de la sud precum si a polonezilor.
Inca odata felicitari si la mai mare 
|
 |
|
scarabeul1984 wrote:
Daca mai incearca cineva sa ne spuna si noua cum a decurs experimentul .
Succes.
Pentru ca ma plictiseam am zis.. hai sa incerc si eu. Am gasit ceva asemanator cu suportul tau de pahar din pluta, am taiat un disc pe care l-am pus deasupra unei cutii mici de fulgi tetra goale. Am decupat partial capacul la cutie, pe centru,.. infiletez si bag ansamblul in apa. Bule ZERO. Desi avea aer prins in cutie si am bagat cutia la 45 cm sub apa.. nu a scos nimic. Am zis ca poate e pluta prea groasa.. avea cam 3 mm grosime asa ca am incercat cumva sa o subtiez. Degeaba. Poate merge la presiune mai mare dar nu mai am rabdare.
|
 |
|
Baga si o poza cu pluta.. suportul de pahar.
E interesant de vazut cat tine minunea ta inainte de a se colmata.
|
 |
|
Uite.. dintr-un post al tau de mai jos:
- neon verde; Paracheirodon simulans
- neon albastru; Boehlkea fredcochui
Am mai sapat un pic pe forum si am aflat ca sunt sanse mici sa ii gasesc pe la noi
|
 |
|
Gasim asa ceva in Bucuresti? Imi plac si cei clasici dar mai mult ma atrag astia cu mai putin rosu.
|
 |
|