[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: luckyyou
Forum Index » Profile for luckyyou » Messages posted by luckyyou

Un acvariu mic cu 3 molly mici de tot (1 cm), doi Cory (la fel de mici ca molly) si doi carasei (2 cm cu tot cu coada).

Molly-le au devenit obraznice, si doua dintre ele l-au alergat pe unul din carasei de l-au innebunit. Bietul peshtoi innota deja nervos.

Am indepartat inamicii din acvariu, si au mai ramas caraseii, o molly si doi cory.

Totul pare ok, ma refer la relatiile de "prietenie" dintre ei.

Dar am o problema giganta. Dupa goana prin acvariu caraselul sta pe fund. Si cand inoata, inoata pe o parte dar nu se ridica. Mi se pare ca se chinuie bietul.

ranit nu e, va dati seama, molly-le erau mult mai mici decat el. Le-am dat niste mancare si imediat a innotat la suprafata sa manance. Asadar poate. Dar apoi din nou pe fund, din nou innoata aiurea.

Azi de dimineata la fel le-am dat mancare, a innotat pana la suprafata sa manance si din nou innota pe fund inainte de a pleca la munca.

Este doar stres? 1 bucata molly rezista sau o sa fie deprimata si o sa moara?

Am nevoie de sfatul vostru pana nu o sa fie prea tarziu pentru carasel.

Precizez ca acvariul este mic, de 10L. Un acvariu de peste 100 de litri va veni dar intr-o luna.
am citit lofty si pe linkul pe care mi l-ai dat. Hmmm! saracutul! pe corp nu i-au aparut dar totusi inainteaza cu repeziciune.

o sa merg la farmacie si o sa vb acolo cu veterinarul insa sper sa stie ce sa imi dea.

am inteles ca are leac si ca ar fi usor de tratat insa nu stiu daca gasesc substanta respectiva.

a mai avut cineva problema asta? stiti cu ce se trateaza? ceva idei?
deci ce spuneti, este sau nu motiv de ingrijorare? si daca da ce e de facut???????
cum mi-a cerut si Porcu' am pus si eu niste poze. Intr-una din ele acest micut defect este destul de vizibil.

http://www.easy-share.com/1903602361/IMG_9295.jpg

http://www.easy-share.com/1903602404/IMG_9296.jpg

Sper sa vina in ajutorul vostru, poate va dati seama daca este sau nu motiv de ingrijorare si daca da ce sa fac.

mersic multi dragilor si astept opiniile voastre
Dolly, m-am interesat si stiu ce cerinte au carasii. Nu au apa calda, stiu ca sunt pesti de apa rece, stiu totodata ca au nevoie de mult spatiu si ca nu prea pot fi bagati in acelasi acvariu cu alte specii deoarece au necesitati diferite de apa si mai stiu ca le place acvariul curat etc.

Insa cu toate astea fiind pestisorul portocaliu/ auriu, nu are pic de negru si acum ii vad aripioarele, inotatoarele, codita totul este usor conturat cu negru
of, ar fi complicat....sunt puncte mici, ca mina de 0.5, si fara blitz nu ar iesi caci o sa imi reflecte lumina in geam, si daca fac cu timp de expunere mare nu va iesi clar caci nu are astampar, se tot misca.

ideea este ca acele puncticele sunt exact in varful inotatoarelor si a coditei.

nu stiu daca pe celalalt caras sunt. nu par. celalalt este albicios cu pete negre si maro, deci o pata sau un punct in plus nu mi-ar fi suspect. oricum nu am vazut schimbare de colorit.

ceva idei? din cate stiu gris-ul este alb, slava Domnului, ca imi este tare teama.....
Am revenit cu o problema pe care am descris-o aici intr-un alt topic. Am trei pestisori, doua carasei micuti (cca 1,5 cm cu codite cu tot) si un cory. Pseudo-acvariul are capacitate de 10 L, (cca 8,5 - 9 pe real). Un alt acvariu, de 280 de L, o sa vina in cca 2 saptamani, asadar pe luna viitoare, dupa ciclarea noului acvariu, pestisorii vor avea alta casa.

Problema este totusi alta acum:

unuia dintre carasei, i-a aparut in urma cu vreo saptamana un punct negru pe aripioara, apoi a disparut din senin. Ieri cand m-am uitat atenta la el, am observat ca atat inotatoarele cat si codita are pe marginea lor puncte negre. Ar fi ca si cum ar fi conturata de negru. Caraselul este auriu, asadar nu are mai multe culori ca sa iau in vedere ipoteza ca este multicolor.

Nu stiu ce sa zic.... Nu este apatic, inoata, pare zglobiu, mananca, daca bag degetul in acvariu ma ciupeste de deget :-) , ca si pana acum, nimic suspect. In acvariu au 21 de grade.

Ceva idei? Azi as vrea sa merg la farmacie, insa nu stiu ce sa ii iau.
puncticelul negru de pe codita carasului a disparut. asa ca mi-au trecut motivele de ingrijorare.

amandoi sunt frumosi (par si sanatosi) iar cory-ul pare si el destul de vesel si ok
am uitat sa va intreb: pietrele sunt ok ca si ornament pentru acvariu?

si ce fel de filtru este indicat: de exterior sau de interior?

filtrul banuiesc ca va trebui sa mearga non stop, nu?
nu ma deranjeaza daca musca din plante.... la urma urmei nu tin acvariul in loc de ghiveci, ci pentru pesti si si in mediul lor natural mai musca din plante.

carasii mei plescaie apa, am inteles ca este ok, nu? mai ies cu boticul pe afara si scot un sunet funny

aripioarele lor sunt ca de voal, stiu ca sunt mai multe specii de carasi dar cred ca nu conteaza exact ce specie de caras sunt, conditiile sunt aceleasi
multumesc de raspuns dolly. imi poti spune te rog ce inseamna un filtru performant? este clar ca cel micut pe care il am nici gand sa il transfer in acvariul mare.

ma gandesc sa las acvariul mic ca si carantina.

urmeaza sa imi fac un acvariu la comanda la un magazin specializat. apoi o sa cumpar separat toate accesoriile.

care sunt primii pasi?

asadar am acvariul, apoi cumpar incalzitorul si filtrul si pun apa. dupa cateva zile plante si il las asa cca 3 saptamani, gresesc?

vreau sa fac acest acvariu cu ajutorul vostru si il voi amenaja pentru pestisorii pe care ii am acum

sunt anumite plante pe gustul carasilor? am inteles ca le plac plantele, dar sa nu exagerez cu ele. ce plante sa iau? sa iau si pietris? ce sa pun pe jos???
da, Dolly, sunt incepatoare, insa i-am luat si ii tin acum, nu o sa ma duc la magazin sa ii dau inapoi.

am inteles totusi ca sunt destul de rezistenti. si oricum intr-un bazin mai mare nu o sa mai iau alti pestisori decat pe ei si nefiind multi, va fi ok sa am grija de ei, nu credeti?

as vrea niste sfaturi, nu critici de ce i-ai luat. i-am luat si acum trebuie lor sa le fie bine.
da, mersi, am apasat gresit pe buton.

dolly, de ce ai spus sa il dau pe cory? par chiar ok impreuna. nu au dat semne ca sunt deranjati de prezenta sanitarului. oricum sunt cu totii destul de activi.
puncticelul negru este pe codita, in spate. m-am tot uitat la el, si nu pare sa se extinde, si nici sa apara altul...., dar as vrea mai degraba sa previn decat sa o patesc
intr-una din zilele astea vreau sa imi iau un acvariu mare pe care sa il dotez de la A la Z cu toate cele necesare, si dupa ciclare sa ii mut acolo.

din pacate pana atunci trebuie sa stea intr-un acvariu micut, de 10 l. Carasii sunt mici, corpul lor este cu putin trecut de 1 cm, iar "maturatorul" e un Cory frumusel foc si albicios. (mai micut decat carasii)

In acest pseudo-acvariu am pompa de aer, incalzitorul (fixat la 22 de grade) si niste nisip cu granulatie mare pe jos. Acvariul are capac, insa il tin usor deschis ca sa las pompa de aer in afara acvariului, nu in acvariu. Oricum apa nu este pana sus. Am si un neon subtirel montat deasupra capacului si astfel au parte pestoii de o lumina verde in tot acvariul.

De mancat le-am dat de doua ori pe zi pana acum, insa o data mai mult (cat apuc cu doua degete si sa termine mancarica in cateva minute, evit sa le pun multa ca sa nu cada pe jos) si o data, seara, mai putin. (de, seara ingrasa!!!!! :-P )

Un caras este auriu pe burtica si portocaliu pe spate si codita, celalalt este um talmes-balmes, alb cu negru si mai multe culori. Pe cel portocaliu este un puncticel mic negru, ca atunci cand ai pune un punct cu un creion de 0.7.

Insa repet: sunt agili, vioi, mereu in activitate (toti, si sanitarul).

Ciclarea la acvariu am facut-o 3 saptamani, si pana acum nu le-am schimbat niciodata apa carasilor. Ii am abia de sambata. Este motiv de ingrijorare sau nu?

Am inteles ca au nevoie de spatiu, asadar ma gandesc sa nu mai iau carasi, sa raman doar cu astia.
dragilor am si eu o micuta problema. am luat 2 caresei si un sanitar in weekend si am observat, tot in weekend, ca are un puncticel negru pe inotatoare. el este foarte zglobiu, inoata ok, mananca ok, insa avand in vedere ca pestisorul NU are deloc negru, fiind un caras auriu, ma gandesc sa nu cumva sa fie vreo boala.

de cati litri imi recomandati un acvariu pentru cativa carasi, caci mai vreau sa imi iau cativa.

cu ce specii sunt compatibili caraseii?
necesarul de apa pentru fiecare peste: cm de peste 1 litru. right? suna comic dar e dimi si nu gasesc alta formulare
hello dolly, mersi de raspuns. momentan am tot acel acvariu de 10 l pe care intentionez sa il tin pentru a tine pestii in carantina si pentru maternitate. insa intentionam sa ne facem unul la comanda, de cca 50 -60 l. Momentan ciclez doar acvariul mic, saptamana care vine voi vorbi cu un tip care are cca 3-4 acvarii mari cu soiuri diferite de peste. El ma va ajuta sa fac un acvariu, apoi o sa il ciclez si pe acesta si intre timp, inainte de a baga pestii in acvariul mare, doresc sa ii las in acvariul mic pentru cateva zile, ca sa ma asigur ca nu au boli de la inceput. Nu stiu inca ce pesti o sa luam. Sotului meu ii plac carasii foarte mult. cu ce sunt compatibili?
am si eu o intrebare la voi: in timpul ciclarii nu trebuie schimbata apa deloc? Lumeeeeeeee va dati seama ce inseamna apa neschimbata timp de 3 saptamani si in timpul asta cu resturi de mancare pe fund????? Yach! daca trebuie schimbata apa, cum se procedeaza? se pune apa de la robinet, sau apa statuta, sau poate chiar apa plata? astept raspunsurile voastra si ms mult tuturor celor care sunt atat de prompti
wow, rapizi sunteti.

problema este ca din pacate nu dispun de milioane bune de investit si vreau solutiile cele mai ok si cele mai ieftinute.

Forum Index » Profile for luckyyou » Messages posted by luckyyou
Go to: