[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: luckyyou
Forum Index » Profile for luckyyou » Messages posted by luckyyou
am o intrebare la voi si pls raspundeti-mi sincer cu aripioara pe inima:

daca voi vedeti ca sunt pestisori care ii bat/ agaseaza pe altii ce faceti?

pentru mine este inca o dilema:
- sa las natura sa isi urmeze cursul
- sau sa intervin si sa indepartez pericolul? in cazul meu a indeparta pericolul inseamna a scapa in cel mai josnic mod de infractor, caci nu mai am acvariu

nu am probleme momentan dar in acvariul de molly s-a dus o lupta crancena ieri si nu stiam ce sa fac. sa ii fac felul batausei care nu ii lasa pe amaratzii aia doi sa se apropie de mancare sau sa ii las pe ei sa isi rezolve problemele in familie?
o sa pun niste poze, dar nu acum, astept sa imi mai cosmetizez putin acvariul. am doar un ghiveci cu o planuta si o buturuga mai usoara, asta in afara de aparatura, clar.

azi sunt pe vine doua coji de nuca de cocos. :-) deja am fiert-o de 3 ori si apa nu era curata. o mai fierb pana nu se mai coloreaza apa, sau imi scapa ceva? firicelele alea de pe ea nu s-au dus toate, sa le iau manual, sau ce sa fac?
gurami mei sunt de talie pitica.
Cer mii de scuze adminilor acestui site, pentru ca am facut un fel de rubrica mai atipica.

As vrea ca toti care au acvarii de care sunt mandri sa posteze aici pozicile si detalii: ce pompa, ce filtru, cati/ ce pesti, ce substrat, denumirea plantelor, tot...., elemente decor etc.

Astel poate cei in cautare de idei (ca subsemnata ) si poate altii din dorinta de a schimba fata acvariului, vor fura din ideile voastre.
Multumesc frumos ReBella pentru raspuns. Nu cred ca voi avea probleme prea mari cu temperatura apei pentru ca sunt din Brasov, stau intr-un bloc de caramida racoros, la etj 2, NU bate deloc soarele in balcon, iar camera unde sunt pestiucii este sufrageria care nu are tangenta directa cu afara ci doar cu balconul printr-o bolta. In fata balconului este un stejar foarte stufos, iar sifrageria este cea mai racoroasa camera a casei. Asa ca sper totusi sa fie ok.

Mai in gluma mai in serios, nu exista dispozitive de racire a apei? Un fel de ventilator/ aer conditionat special adaptat pentru acvariu? Daca este nevoie o sa fac si asta, sau pot lua un ventilator care sa bata in zona acvariului.

Ca si update, cele doua molly-utze au parasit acvariul mare. Molly-el a inceput si el sa practice sportul "sa-l ciupim pe caras" si blegul sta fara sa reactioneze, doar fuge de el si atat. Acum molly ea (care saracuta a picat drept victima, dar ramanea singurica din rasa ei in acvariul mare) si molly el au fost mutati in acvariul de 10 L alaturi de molly batausa care nu este foarte fericita cu ei si i-a trecut la o partida de jogging pe amandoi. :x In fine, batausa o sa se obisnuiasca sa mai imparta acvariul cu alti doi. Voi vrea sa ii donez deoarece am vrut sa tin acvariul mic ca si carantina pentru eventualii pesti bolnavi.

Parerea ta singera, ReBella: este periculos de putin spatiu intr-un acvariu de 140 L de apa (net) cu 2 carasi, 3 gurami, 2 ancistrusi si doi cory??? Toti pestii sunt momentan mici, asadar au spatiu mai mult decat suficient MOMENTAN.

Inca o intrebare: vi s-a mai intamplat ca un cory sa demisioneze din jobul de sanitar si sa umble dupa fustite?

Inainte de a-l aduce pe cel de-al doilea cory, mititelul isi vedea de treaba. Acum femeia de serviciu a depus armele si sta mereu dupa cory-tza! Sper ca e o femela cea dupa care se tine ca nu vreau perversiuni in acvariu!!! :-) De aceea am fost obligata sa mai iau doi ancitrusi. Cory zburda prin tot acvariul unul dupa altul si stau mai mult la mijlocul acvariului decat pe jos. Pesti denaturati ce sunt ei!
remarca ta este uracioasa si deloc user friendly, asa ca o sa te rog sa te abtii. Nu am cerut opinii aici pe forum daca nu credeam in voi. Am primit foarte multe sfaturi bune pana acum, la primul meu acvariu si acum la fel. Insa acum am niste pesti si este un lucru clar si de neschimbat si am nevoie de niste sfaturi (fie ele si de compromis), ca sa fie bine cu pestii pe care ii am.

Nu ajuti un om zicandu-i: ia-ti altii sau renunta la aia sau aia! Sa ii dau in toaleta si sa trag apa dupa ei???? Scuza-ma dar asa ceva nu voi face in veci. Si pe molly cea batausa nu i-am facut felul ci am pus-o intr-un acvariu singura!

Cunostinta mea a facut acvaristica ca job, nu mi-ar lua niciun peste caci are acvarii DOAR cu scalari si sanitari atat! Nu imi permit sa vb cu el foarte deschis pentru ca este doar un vecin, NU un prieten si de aceea apelez la voi.

Dar decat cu remarci ca ale tale prefer deloc. Cei ca tine nu ajuta ci indeparteaza, si cei ca mine raman tot in nestiinta lor si fac prostii.

Nu te lega tu de deciziile mele, eu decid pana la urma ce fac! Da-mi o solutie CONCRETA ce sa fac cu restul de pesti (da-i lui X) si da dovada de maturitate in gandire si evita fraze de genul: Nu trebuia sa...
da, poate ai dreptate clauss! problema este ca am fost ajutata pana acuma de un "guru" al acvaristicii, un om care pe vreamea lui Ceasca facea negot forte cu peshtoi. Avea nenumarate acvarii acasa, unul cu ciclide, altul cu exotici etc. Acum mai are "doar" doua de 360 de l cu 90 de scalari mari si frumosi si ceva sanitari.

nu stiu cum vi se pare numarul de 90 de scalari in doua acvarii de 360 de L, insa lui nu i-au murit pestii, sunt tare frumusei si nu are incalzitor deloc.

el mi-a zis ca nu-i problema, se obisnuiesc.

in acvariu am 24 de grade: cam cald pentru carasi, cam rece pentru gurami, ok pentru molly si ancistrusi si cory.

se obisnuiesc ei cu totii la temperatura asta, sper si tind sa cred.

oricum eu va tin la curent. nu am de donat decat un molly care da semne de agresiune fara de un caras, in rest ii tin asa pe totii si o sa va tin la curent.
Clauss multumesc pentru raspuns, insa daca citeai atent postul meu (cei drept cam lung), intelegeai ca trebuia sa ii pun pe toti intr-un acvariu neciclat, caci mi s-a stricat pompa de aer si filtrul din acvariul mic.

In primul rand caraseii (2 la numar) locuiesc impreuna cu cory de vreo 2 luni si ceva si nu par sa aiba nicio problema. Pana acum am reusit sa ii tin intr-un acvariu de 10 L, si in ciuda mediului instabil NU a murit niciun peste si nici nu au dat semne de imbolnarive. Cory au fost cumparati de la un magazin specializat (cel mai ok din BV) dintr-un acvariu cu carasi, asa ca probabil la temperatura asta au trait ei pana acum.

Molly-le pe langa faaptul ca cresc destul de repede, mananca si se joaca! nu par sa aiba probleme! Niciun deces, NICIO problema.

De gurami nu zic nimic ca nu ii am de mult timp.
Dragilor, vin cu ceva modificari. Am luat un filtru, Fan scrie pe el, pentru acvariu de maxim 150 l, al meu are 140 l, asa ca este ok.

Am luat o plantuta in ghiveci caci era mult prea gol. O planta cu frunze tip sabiute si sper sa reziste, daca carasii o sa o pape/ ciuguleasca/ mute din loc, shiets happen, nu e un capat de tara.

In afara de asta am luat 2 ancistrus deoarece cei doi cory care sunt tare micuti (1 cm) nu fac fata curatarii in acvariu.

Am luat si 3 gurami si la atat o sa ma rezum.

Asadar molly traiesc alaturi de carasi de cateva luni si s-au obisnuit. am facut compromisuri la temperatura, nici 20 de grade pentru carasi, nici peste 24 pentu molly, ci la 22 si le este ok. Cory sunt veseli, molly-le celelalte doua sunt din nou tare ok, si cei trei gurami par ca nu au nicio problema. Ancistrusii stiu ca rezista la temperaturi intre 20 si 28, asadar 22 ii impaca si pe ei.

Molly cea obraznica a fost "re"mutata in acvariul de 10 l.

Paste fericit tuturor, mersi de sfaturi si oricand sunt binevenie si altele caci sunt pe departe de a fi gata cu acvariul.
Multumesc mult pentru raspuns. Scuze nu am inteles exact care este ordinea corecta in cazul meu:

- pe deoparte scrii ca sa ciclez cu pestii in acvariu
- pe de alta parte sa pun acvariul pe jos, sa iau pietris si plante si APOI sa adaug pestii si apa

Ce sa inteleg? Pun pestii acum si ii scot cand am pietrisul si apa?

Right?

In ceea ce priveste filtrul, vreo recomandare?
Chiar atat de suparati sau ocupati cu Pastele suneti? Am primit si eu un singur raspuns, care m-a lamurit cu plantele. Mersic de link! Dar lumeeeee va rog eu mult asa pentru o armata de vietati cu coada, ajutati-ma cu sfaturi sa ii mut in siguranta din garsoniera in apartament, ca daca o dau in bara, pe bune, ca tare rau mi-ar parea.
Am si eu o nevoie de ajutorul vostru pentru ca sa incep totul ok si cu cap.

Momentan am 2 carasei mici, 1 molly si 2 cory, intr-un acvariu (nu !!!!) de 10 l. In afara de asta mai am 2 molly intr-un borcan mai mare, caci din cauza lipsei de spatiu, mi-l muscau pe carasel de codita.

Era un acvariu de tranzitie pana cand a venit cel mare. A veni azi, si asta are 140 de l.

Am avut de la inceput o problema. Unde-l pun, ca sa nu imi cedez mobila. L-am pus in locul unui televizor insa nu l-am umplut decat cu vreo 80-90 de l de teama ca sa nu cedeze masuta pe care este pus.

Am luat de la Eheim o pompa de aer cu doua furtune si "bile" la capul lor care fac bule. In afara de asta am luat un termometru de la Tetra si l-am fixat momentan pentru 24. As vrea sa le las apa pe la 20-22, caci si molly s-au obisnuit cu apa mai rece.

Am mai luat o buturuga din pluta , si am bagat-o in apa. Ulterior mi-am dat seama ca este pentru tetrariu nu pentru acvariu!!! A facut firmituri in acvariu. Le face rau, este ok daca totusi o las?

Vreau un acvariu cu plante (trebuie sa existe plante pe care caraseii nu le papa), cu nisip (dar nu l-am luat de teama ca nu va fi suportata greutatea de catre corpul de mobilier). Mai trebuie sa cumpar si un filtru de apa.

Deja in apa din acvariu este pusa si solutia impotriva clorului si pentru pesti sanatosi.

Termometrul merge in seara asta si sper ca pana maine apa sa fie ok pentru molly.

Acum problema este urmatoarea:

1. Pot pune oare molly-le maine? Nu imi spuneti despre ciclare caci stiu ce este aceea, insa in borcanul in care stau, cu siguranta nu le este foarte bine (cu toate ca borcanul este mare), si am riscat pana acum sa le schimb toata apa din borcan (am pus doar solutia respectiva) si nu au avut nimic. Asadar oare la atata apa, este ok daca ii mut de maine?

2. ce sa fac cu carasii si cu cealalta molly si cei doi sanitari care stau in acvariul mic? este cam graba si cu ei caci in acvariul asta mi s-a stricat aeratorul ala si ii tin fara el deja de vreo 4-5 zile, cu schimburi mai dese de apa. Ii mai pot lasa in acvariul asta mic inca vreo cateva zile, sau sa risc sa ii mut pe sambata, de exemplu?

3. acvariul va fi populat cu plante si nisip DUPA ce voi pune pestii pentru ca, din pacate, noua mobila va veni cam intr-o luna (suntem in criza financiara, nu????), si nu imi permit luxul sa ii chinui fara aerator si pe ceilalti in borcan. Ceva idei? Voi din ce fel de material aveti facute standurile?

4. Ce fel de plante sa iau ca sa nu le pape carasii? Vreau ceva tip sabiute si inalte si subtiri. Nu vreau nici de suprafata si chestii latite pe fundul acvariului.

5. Ce pietris, ce subtrat sa iau?

6. Cat de important este filtrul? Pot tine pestii in acvariu cca 2 saptamani pana cand reusesc sa iau si un filtru? NU imi recomandati idealul, ci ce este posibil.

7. Pot lasa buturuga aia de pluta (ca arata a naibii de bine) si sa incerc sa o fixez cu ceva pe fund? (o piatra fiarta in prealabil bagata in buturuga)

Astept raspunsuri practice pls, nu cum e ideal ca asa stiu si eu.
si caraselul meu are exact aceeasi problema si mi s-a zis ca la carasi apare o chestie albicioasa din cauza temperaturii prea mari a apei si mi s-a recomandat sa las apa mai rece. acum nu stiu...., ajung acasa si vad. poate te ajuta. succes
sunt pusi pe calorifer, si ieri le-am schimbat apa. am incercat sa ii dau, dar am un prieten cu un acvariu plin cu scalari mari. nu stiu daca sunt compatibili, si daca sunt, nu stiu daca vrea sa mi-i tina. o sa vb cu el. iti multumesc de mii de ori pentru ajutor. o zi insorita va doresc tuturor
mersic mult de tot. imi parea rau de bietul sufletel cand il vedeam asa de batut de soarta. si ciupit de molly si cu directia proasta, si cu mucusul asta pe el.... Azi de dimineata intr-adevar arata mai bine. Ii mai cazute de pe el mucus din ala.

va tin la curent.

In ceea ce ii priveste pe cei doi molly, sa ii mai las in borcan, sau au luat-o ca pe o pedeapsa si chiar se potolesc? nu as vrea sa moara nici ei. ceva idei? apa este cam rece in borcan, sunt mai apatici, nu mai alearga asa ca in acvariu, cu toate ca au spatiu.....
si cu caraselul ce sa fac? sa fie oare vorba de fungus? am o solutie albastra de la tetra, nu mai stiu cum se numeste, insa este ceva care se pune in apa si este pentru infectii si boli.

celalalt molly care avea gris, datorita acestei solutii (cred), nu mai are. i-au disparut punctele albe in doar trei zile.

acum temperatura apei este la 24 (ei erau tinuti pe la 20), dar din cauza lui molly bolnavior nu am avut ce face....

ceilalti doi molly sunt intr-un borcan mare, evident fara aerator din ala si fara incalzitor. bietii de ei. inca rezista, sper sa mai reziste ceva pana la acvariul mare.....
Revin cu ceva completari. Uitandu-ma mai bine la caraselul bolnavior am observat in dreptul aripioarei de sus pe o parte si pe alta un fel de mazga albicioasa... Este posibil ca din aceasta cauza molly sa il fi ciupit? Oare de aceea dupa ce i-am scos pe molly din acvariu caraselul statea mereu pe fundul acvariului? poate nu avea directia proasta la inot, poate chiar se freca de pietre.

azi le-am schimbat apa, le-am dat mazare sa manance si este vioi, a innotat spre suprafata.

ce sa fac? vreo solutie? ce sa fac cu cei doi molly? stau momentan intr-un borcan mai mare. Am vrut sa ii dau dar nu am gasit cui. Mai caut, dar poate aduc acvariul mare mai repede si daca rezista pana atunci, ii pun acolo. Ceva idei?
exact asta le dadeam de mancare.... fulgi si purici uscati. ok ii trec pe mazare si sper sa isi revina.

imediat dupa ce l-au ciupit molly s-a comportat asa. ranit nu este. cand e vorba de mancare imedit a innotat in sus dupa ea, insa in rest sta intr-un colt, innoata la mica distanta de pietris si cand inainteaza, se cam lasa intr-o parte......

am o intrebare: exista precedent cu conflicte intre molly si carasei? ce sa fac cu apa avand in vedere ca am un peshtiuc bolnav? sa o scad la 25?
si-a revenit, multumesc. rog adminul sa inchida topicul.
momentan nu am ce face..... persoana care imi da acvariul este plecata din tara, vine cam in 2 saptamani, pana ciclez acvariul nou....

ii am cam de o luna, acvariul este ciclat. ai vreo idee care este cauza? nu cred ca este din cauza acvariului. momentan au loc. stiu ca este 1l pe cm de peste. la cat de mici sunt au loc momentan.

apa nu o pot schimba azi, nu? pana acum am lasat-o intr-o oala cu gura larga vreo doua zile si cu solutie din aia impotriva clorului, intelegi la ce ma refer. imi este teama sa le pun solutia aia in apa de la robinet si sa le schimb apa.

da, in acvariu sunt cam pe la 26 de grade acum, pentru ca un molly a avut gris. inainte ii tineam pe la 20 si le era ok.

am facut tratamentul cu gris si nu mai este decat un puncticel pe molly. am scazut cu un grad temperatura apei de ieri.

mazare le-am dat si pana acum, tot asa cam cate doua boabe o data de zi, decojite. am incercat si cu porumb fiert o data si a mers!

asadar cum sa procedez?

Forum Index » Profile for luckyyou » Messages posted by luckyyou
Go to: