[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Ihi ...adorabila Pacat ca nu e putin mai mare
Cam putina...incearca sa schimbi 7 zile cate jumate din apa, apoi revino la 30% pe zi inca o saptamana.
Discusii cresc ok si la Ph 7 de exemplu, si la duritati mai mari de 4-6 cum ar prefera ei. La reprodus insa sunt cu totul alte cerinte.
Bine ai venit (desi....)
Exista acvarii inodore. Dar pentru asta va trebui sa inveti cum se face acvaristica...Si ma refer la cea facuta ca la carte, nu la cea facuta din auzite de pe la unul si altul care la randul lor nu prea au idee ca abereaza.

1) Betta, indubitabil.
Cum adica e pretentios la decor ? Detaliaza te rog
2) Depinde de unde iei materialele, cat te taxeaza mesterul pe manopera, etc. In general da, poti ajunge mai ieftin daca ti-l face cineva care stie sa faca bine acvarii. Trece-ti te rog locatia in profil ca sa stim de unde esti si poate se va oferi cineva sa-ti lipeasca acvariul
3) Doresti link doar ca sa vezi o imagine cu un decor sau un link spre un loc unde poti invata cum se face unul ?
Poti lipi autocolant negru pe dinauntru ...si ii izolezi marginile cu silicon pentru acvarii(Bison) sa nu intre apa si sa se dezlipeasca.
Nu asa Lemnul ramane acolo ...Poti folosi doar o buturuga de care sa prinzi toate plantele si care sa arate f bine in acvariu. Cam asa : http://www.aquabotanic.com/images/pnanawood-2a.jpg
Sunt si buturugi mai lungi, mai inalte, mai ramificate,etc. Dupa toate gusturile
Plantele acelea trebuie sa stea pe lemn/piatra pentru ca ele au radacina pe un rizom care putrezeste daca sta in substrat.
Si Anubiasul si Microsurum se prind cu radacinile de lemn ...le poti prinde tu la inceput cu "ata" de pescuit. NU le pune cu radacinile in substrat pentru ca au mari sanse sa putrezeasca.
Mossul se prinde pe lemn sau pe o piatra poroasa cum sunt cele din lava vulcanica Nu face radacini insa se agata foarte bine
Cu mesajele ce sa zic...poate ai bifat si nu ai salvat, sau poate nu ai bifat ce trebuia
Bine ai venit, foarte frumoasa introducerea! Mi-am amintit de acvaristica pe care incercam sa o fac eu acum 10 ani ...nu vreti sa stiti ce/cum faceam pe atunci
In primul rand la multi ani fericiti pentru ziua ta, multa fericire, iubire si sanatate...urarile fiind valabile si pentru micuta voastra care a venit recent pe lume! Poate va creste o acvarista
In al2lea rand iti admir pasiunea pentru acvaristica, e posibil daca vei ramane printre noi si vei citi zilnic despre ea sa ajungi intr-un an sau chiar mai repede la performante in domeniu Insa va trebui sa nu repeti greselile din tinerete Ma refer la apa fiarta, sare bagata in acvariu fara motiv, scoici in acvariu, apa de schimb probabil era prea rece si/sau nedeclorinata...etc.
Nu iti face griji pentru denumirile stiintifice sau de specialitate...ai tot timpul din lume sa le tot inveti

PS Poti considera ca ai un bun prieten in mine si voi incerca sa te ajut cand pot si stiu
De aici poti descarca prospectul medicamentului in engleza : http://www.sera.de/en/products/freshwater-aquarium/treatments-and-vitamins/remedies-for-aquarium-fish/sera-baktopur-direct.html (dai click pe iconita fisierului PDF)
Daca nu aerisesti efectul poate fi un peste mort ... Nu risca.
Le-a incurcat si el, e tarziu ...se mai intampla
Easy Balance fertilizant ?
Eu sunt foarte multumita de JBL-ul meu e900 asa ca ti-l recomand cu caldura! Poti reduce si debitul la el, desi dupa 1-2 luni de folosire se reduce el destul de la sine, mai ales daca nu vei folosi un burete bolborositor pe teava cu care traga apa din acvariu. Fara acel burete se vor murdari groaznic si destul de repede mediile filtrante dar si furtunurile filtrului.
Stiu mama, e scris despre el si in primul post. Insa daca ii zic asa probabil nici 1% din incepatorii care citesc nu vor sti la ce ma refer
Incep sa cred ca da...pentru ca sta non-stop deasupra apei
Uau...minunata creatura!!!
Incep sa imi placa marinii...ciudat
Ai mei vin toti sus imediat ce ma vad, insiferent de specie...deci incusiv discusii Pestii in general ne asociaza foarte tare cu mancarea, asa ca mi se pare logic sa poata fi chemati sus oricand si foarte usor. Nu stiu cat tine asta de inteligenta insa intr-adevar au inteligeta lor. NU pot zice care are mai multa pentru nu am cum masura. Mai dificil e sa ii intelegi si sa nu ii consideri prosti pt ca se sperie, etc.
Filmuletul ala cu carasi de o facatura, pestii aia nu vor putea fi dresati in veci in felul ala. Ma refer la carasi. Cine a avut carasi acasa stie ce spun
Cauta pe youtube filmulete cu pufferii, intr-adevar sunt f interesanti de urmarit. Insa eu nu suport sa ii vad cum mannaca melcii vii
Monteaza 1-2 ventilatoare care sa bata pe luciul apei ...va scade temperatura cu 2-3 grade
Mai cumpara macar 2 rasbore, sunt pesti de banc si e bine sa fie cat mai multi ...insa nu mai putini de 6.
Plantele vor pleca astazi spre Oxyox, asa ca se poate inchide!
Multumesc pentru gazduire

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: