[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Frumos covorasul de Cuba, salbaticut asa ... E greu de convins sa stea si in substrat normal (pietris 1-2mm de ex.), d-apoi in manado De-asta am renuntat eu la ea...in rest este o planta super pentru covor.
Eu zic sa nu il arunci, uneori se reface din spori sau din bucatele uscate... Am avut niste java moss pe o buturuga anul trecut, m-am plictisit de ea si am scos-o, moss-ul plecand in alt acvariu. Dupa cateva luni am bagat acea buturuga din nou in acvariu si la 2 saptamani am vazut moss crescand pe ea in locul unde fusese prins la inceput...desi in bazinul ala nu mai aveam moss de mult.
Sau iti pot explica eu cum sa pregatesti cultura mai pe larg , avand mai mult timp la dispozitie momentan. Ai id-ul meu de mess, ma poti cauta daca vrei.
Rotala rotundifolia (red) - 17 fire
Hydrocotyle leucocephala - 1 fir
Heteranthera zosterifolia - 5 fire
Rotala wallichii - 3 fire
Hygrophila polysperma - 12 fire
Egeria densa - 2 fire
Limnophilla aromatica - 4 fire
Najas guadalupensis (graminea) - ~28 fire
Mayaca fluvialitis - 2 fire
Rotala macrandra MINI - 4 fire
Didiplis diandra - 28 fire
Cabomba furcata (red) - 3 fire
Lwdwigia ovalis - 14 fire
Vallisneria NANA (frunza cu latimea de ~3 mm) - 2 fire
Stringy moss - o mana
Lysimachia nummularia - 3 fire
Pistia stratiotes - ~30 plantute
Eusteralis (Pogostemon) stellata - 2 fire
ceratophyllum demersum - 3 fire
Vallisneria americana - 4 fire(pui)

Pretul pentru TOT pachetul (NU se dau separat!) este 60 lei + 8 lei taxa transport prin posta romana.

Doritorii sunt rugati sa imi scrie pe privat adresa COMPLETA + numele si prenumele.
Incearca si la Coralis, am vazut ca au foarte multe specii de pesti + nevertebrate (creveti, melci, etc.) ...de asemenea mai poti incerca si la Reef, acolo gasesti pesti mai pretentiosi in general (daca le pot zice asa).

Puiul de carasel nu va fi fericit langa ceilalti, nu cred ca va ajunge mare...poate doar daca va avea noroc foarte mult.
Bine ai venit.
Ia-ti 2 carasei ca sa iti faci boala cu ei...insa nu ii amesteca cu alti pesti. Vor rezulta codite ciupite si carasi stresati, poate chiar morti. Am avut si eu si dupa cateva luni i-am dat pentru ca imi distrugeau plantele si nu puteam tine alti pesti cu ei. Plus ca vor apa rece si fac O TONA de mizerie(excremente) in acvariu
Lasa-i acolo si cumpara teste de amoniac si nitriti. Schimba-le 30% din apa dimineata si seara pentru ca banuiesc ca e deciclat acvariul iar amoniacul si nitritul ii poate ucide, sunt foarte toxice pentu ei. Daca pui in apa substante care leaga clorul si metalele grele o poti folosi imediat apoi, nu trebuie sa mai astepti nu stiu cate ore.
Nu pentru ca pierzi majoritatea bacteriilor...
Curata cat mai rar si doar daca e necesar. Daca nu scade mult debitul nu umbla la filtru ;)
NU am zis ca nu se poate ci ca ii va fi mult mai usor sa ii creasca sau sa ii tina daca nu va avea substrat in acvariu. In general acvariu steril se refera la lipsa substratului. Daca ai buturugi cu plante tot steril e. Daca ai ghivece cu plante puse in pietris/nisip/etc. nu mai e

Cate filtre are acel acvariu Jwuel ?
La filtre NU mai umbla decat daca scade debitul mult si NU spala niciodata toate mediile filtrante. Cel mai important, nu le spala in apa nedeclorinata si nu le spala exagerat de bine. Doar clateste-le cat mai rar si doar daca este necesar(vezi partea cu debitul).
Nu baga nici o substrata in acvariu daca nu stii exact ce au discusii si cum se trateaza daca au ceva. Risti sa ii omori pe toti.
Cei care tin si plante/substrat in acvariul cu discusi si nu prea au probleme au multa experienta si in cresterea discusilor insa si in cresterea plantelor, astfel incat reusesc sa mearga pe sarma multumind si capra si varza. Insa tot se mai imbolnavesc si discusii lor uneori si cand se intampla asta e jale pentru ca tratamentele distrug plantele, la fel si temperatura mare, sarea, etc. Plus ca avand substrat e foarte greu sa il cureti bine, mai ales folosind mixtura/inima in hranire. Nu mai spun de faptul ca ouale de paraziti/viermi/etc. se ascund in substrat si reinfesteaza pestii mult mai usor decat intr-un acvariu fara substrat si unde se aspira des. Sunt multe de spus pe aceasta tema, concluzia fiind aceasta : daca nu vrei sa ai probleme va trebui sa cresti discusii in acvariu steril(fara substrat, poti pune ceva plante pe buturugi si atat) pana se fac mari si pana prinzi experienta multa ca sa ii poti tine in plantat.
Foarte important : schimburile dese de apa cu aspirare sunt parte din cheia succesului
Chestia aia de pe discus ar putea fi mucus, nu am idee de ce pare pielea zbarcita. Nu poti pune o poza ?
Cati discusi mai ai acum in acvariu si cat sunt de mari ? Schimbi cam putina apa, mai ales daca sunt pui ... ar trebui sa le schimbi cate 40l la 2-3 zile daca vrei sa iti creasca frumos, sau chiar zilnic. Apa sa fie declorinata si la aceeasi temperatura. E plantat acvariul ? Ce temperatura este in el ? E oxigenat bine ? etc.
Cand aduci discusi noi se tin in carantina intai, in alt acvariu. Nu se pun direct cu discusii tai. Cei noi cumparati pot fi sanatosi, insa ai tai pot fi purtatori ai unor boli chiar daca ei arata ca ar fi sanatosi. Daca cei noi adusi nu au imunitate la acele boli sau le scade din cauza stresului, transportului,etc...se pot imbolnavi si pot muri. Este valabil si invers, discusii tai pot lua ceva de la cei nou adusi si pot muri. Carantina este foarte importanta cand vorbim de discusi.
Pune un anunt la cumparari ...ai mult mai multe sanse acolo sa vada cineva care are si sa iti doneze/vanda o portie cat sa incepi o cultura
Valori ale apei ? Ai facut teste de apa ? Detalii despre acvariu si pesti, cat de multe poti ?
Foloseste muschiul acvatic mai bine Cel de pamant va muri sub apa.
Uite aici un site bun unde te poti informa despre moss : http://www.aquamoss.net/
Asa fac majoritatea pestilor si cam tot timpul. Te asociaza cu mancrea si cersesc de fiecare data cand te vad. 2 hraniri pe zi la adulti ajung
Da-le cate putin ... ei mananca pana plesnesc daca le dai cat vor ei. Daca termina intr-un minut ce le-ai dat e destul. Si alteneaz-o cu hrana uscata (granule, fulgi, etc.).
Incearca sa le expui la soare gradual, nu dintr-o data. Si nu le mai arunca daca isi ard frunzele... Nu ai un loc cu soare doar dimineata, sau nu le poti umbri cateva ore la pranz ? Daca le-ai pune de primavara devreme in acea apa s-ar aclimatiza alfel, ar creste treptat intensitatea luminii si caldura...asa probabil ca nu s-ar mai arde frunzele.
Nu am incercat insa cred ca vor fi foarte fericite sa aiba soare
Arata bine !
Am si eu o neritina cum e cea din a3a poza si sta numai deasupra luciului apei...pe capac. NU am idee de ce face asta, mai am una care sta in apa, pe geamuri, etc. Restul vietatilor sunt ok in acvariu, ea e singura careia nu-i place in apa
Ceva poze noi ? Proiectul pare promitator ...

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: