[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobesku
Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
La fix update-ul. Mi-am facut un obicei sa mai arunc un ochi inainte sa trag pa dreapta... Si ce-mi vad ochii. Pozaaaa !!!
Dupa cum spuneam si cu alta ocazie, ma pot culca linistit, si spun Noapte buna cuplului Carlos si Rita!
Si celorlalti mai mult sau mai putin obositi
Vido... Vido... Nu-ti te lasi de plante... Te mananca.

Mogo, mie imi place setupul tau. E deosebit. Dar nisip negru si biotop Malawi nu ai sa vezi.
Dar arata f f bine. Am mai vazut pe afara genul asta. Pietrele sunt interesante. Exact cum spunea si Pomi, mai sunt locuri in Malawi cu pietre colturoase.
Daca vrem strict biotop, de multe ori natura arata mai aspru decat ce putem realiza la noi in acvariu.
Iti urez bafta, la capitolul hardscape stai bine.
Hai dom`le ca nu or fi asa fragili pestii. Eu am schimbat de zeci de ori la africanii malwieni actuali pietrele, si nu au mai tusit, DAR din proprie experienta spun ca e bine sa fie cat mai putine schimbari pentru a nu-i stresa.

Deci, parerea mea, si doar a mea ar fi asa, pe etape:

1. Sa gasesti niste pietre care sa fie intr-o singura culoare dominanta, si care sa-ti placa tie. De preferat mari si nu multe, ca sa aibe spatiu de alergat pestanii, cum spuneau colegii mai sus si sa poti sa faci curat si sa prinzi pesti in caz de ceva mai usor. Mbunele intr-adevar au nevoie de multe pietre sa se ascunda intre ele, dar trofeusii au nevoie poate doar cand sunt pui, si oricum nu au dusmani naturali in acvariu

2. (Optional) Cand le-ai strans faci un aranjament pe langa acvariu ca sa-ti dai seama cam cum vrei sa le pui, apoi te apuci de treaba. Asta in cazul in care pietrele sunt grele, ca sa eviti sa umbli cu ele prin acvariu.

3. Scoti pietrele actuale incet-incet (AI GRIJA SA NU SCOTI VREO PIATRA CU PESTI IN EA!!! Eu am patit asta si m-am prins la timp cand am vazut pestanul ca se zbate pe parchet!!! Traieste si azi fara griji, dar am avut emotii.)
Eventual inainte sa scoti vreo piatra d-asta cu gauri o scuturi usor in apa si la suprafata apei, si daca e vreun peste in ea o sa topaie in acvariu.

4. Pui pietrele noi conform cu aranjamentul de la pct 2. Daca nu ai facut aranjamentul, atunci la inspiratie, si cu grija sa nu prinzi vreun peste sub ea sau sa o scapi sa spargi sticla.

5. Odata terminat, desfaci o bere sau un suc si admiri peisajul.

6. (Optional) Pui poze si aici ca sa ne bucuram si noi.

Ce vreau sa zic este sa nu te grabesti. Sau sa te grabesti incet. Deja ai pus pestii. Mai bine astepti cateva zile pana gasesti niste pietre cu aspect mai natural si eventual cateva mai mari. Si cand te hotarasti sa faci schimbarea, care e de preferat sa fie si ultima. Ma rog, din diverse cauze s-ar putea sa nu fie chiar ultima, dar oricum, intelegi ce vrea sa spun. Cu cat umbli mai des in acvariu, pestii se vor stresa mai mult. Iarasi, daca amani prea mult aceasta schimbare pestii isi vor fi facut teritorii si noua schimbare va genera o serie de violente care e de preferat sa fie acum, cat pestii sunt mici si nu au prins tupeu si un simt al propietatii.

Iti urez bafta si sa iasa ceva frumos, natural dar si functional
Salutare. Deci sa inteleg ca ai doua filtre babane Eheim 2180 si 2080 si nu e cristal apa? Adica ai particule, suspensii in apa?
Ar fi bine daca ai putea detalia cu ce sunt umplute filtrele.
Si mai intreb: cu mancarea cum e. Ce mancare le dai? Poate le dai prea multa?
Salutare. Vazand atitudinea ta cu "nu mai pun poze", m-a intristat. Nu stam aici pe forum ca sa dam sfaturi aiurea sau ca sa ne agatam de micile sau marile defecte din acvariul cuiva. Este un forum in care se dau sfaturi, si in marea majoritate a cazurilor sfaturile sunt date cu cele mai bune intentii.
Inteleg faptul ca nu toti pot fi de acord in materie de design. Sunt convins ca tie iti plac pietrele. Si mie imi plac, dar nu intr-un astfel de acvariu. Nu stii la ce sa te uiti: la pesti sau la pietre. Daca tu consideri ca pestii sunt mai importanti decat aspectul, ai multiple variante.
In final faci cum doresti, este acvariul tau si nimeni nu te obliga sa faci nimic.
Toate cele bune
Daca treci pe ciclide africane, nu o sa-ti para rau. Un bazin cu spatiu MARE, minim 400 de litri, filtrare seriosa si o sa ai parte de un spectacol care o sa-ti ramana in suflet. Daca nu asiguri spatiul si echipamentele, pregateste-te de un upgrade sau, Doamne fereste, de un fiasco.
Desigur, si plantele au partea lor extraordinara. Sa ajungi sa cresti niste tufe rare nu-i de colo.
Pana la urma va trebui sa te uiti in adancul tau si sa vezi, ce chemare simti: flora sau fauna.
Orice ai alege iti urez mult succes.
koala wrote:In alta ordine de idei, nea' bobesku a fost desemnat, in mod oficial, drept "Mare Nash" al pestilor Carlos si Rita ... ramane doar sa ne vedem la fata si sa-i inmanam, veseli, premiul cu dop: rosu, alb sau rose (dupa preferinta) .

Ma simt onorat! Si chiar inspirat! Ma bucur nespus ca am fost ales "Mare Nash", si ma bucur de faptul ca avem o Rita si un Carlos, niste nume care cred eu ca li se potrivesc.
Cand mi-am stors creierasii sa le gasesc un nume nici nu banuiam ca o sa existe vreun premiu. Dar daca tot e sa fie cu dop, atunci poate fi un dop rosu demi-sec.

Inca odata multumesc juriului pentru alegerea facuta Salut si ceilalti participanti si le urez success in acvaristica, si nu numai.
Si sa ne auzim cu bine.
Arata frumos cu pesti cu tot. Bravo!
Trecem peste pietre pt ca oricum cu ceva alge nu vor sari in ochi chiar asa de rau.
Ai pus ceva pestani. La o aruncatura de ochi par in jur de 50 de pesti acolo.
Daca stai sa tii si apa in parametrii cu saruri si alte alea.... E complicat. Cea mai buna planta ar fi oricare o tii in ghiveci pe langa acvariu.

LE Legat de background cam asa ceva as fi vrut sa am io (Vido a descoperit filmul). Bine, gasesc un pic exagerata piatra centrala, mergea mai mica un pic, dar ideea....

Exact!
Maria Sa insa e foarte ocupat, si a renuntat de ceva timp sa mai alerge dupa ei.
Iar crevetii au devenit tupeisti. La inceput fugeau care-incotro, acum sunt foarte relaxati chiar si la 1cm de boticul Regelui.
Desigur, daca distanta scade sub 1cm se lasa cu o zvacnire in celalalt colt al acvariului, iar regele arunca o privire nedumerita, ofteaza si-si vede de treburile Imparatiei. Cineva tre` s-o conduca si p-asta, ce p@!#% masii!!
Si eu cochetam cu ideea unui background. Dar, in ultima faza ajunsesem la concluzia sa renunt la ideea de a avea un background pe TOT spatele. Inchide mult layoutul si sunt o gramada de probleme: cum circula apa, cum preseaza peretii etc. Pe viitor daca o sa vreau sa fac un rescape voi lua 4-5-6 module si voi face ceva relativ unic. Ceva care sa dea impresia ca in spatele decorului, ajutat de fundalul negru, se afla adancurile lacului.
Acum, am renuntat la idee. Dar nu se stie ce aduce viitorul.
Special am zis Pandora, ca a deschis cutia cu minuni, alea mici de zburda prin bazin. Iar Hector este un luptator.

Dar si mie tot Carlos si Rita mi se par niste nume mai accesibile si in acelasi timp cu expresivitate, caracter. Desigur, din cele propuse de mine. Sunt convins ca altii ar putea avea idei mai bune.
Va multumesc pt aprecieri.

Adevarul e ca acest acvariu merge doar din schimburi de apa. Un schimb major luni sau marti si inca unul de improspatare joi sau vineri.

Recunosc faptul ca nu am abilitati si experienta de aquascaper, dar cel mai important pt mine e sa am un colt de natura in casa. Iar momentele petrecute in fotoliu langa aceasta lampa vie imi dau satisfactie si ma relaxeaza.
Mic update, am adaugat neshte plante si o mana de creveti RCS care s-au obisnuit cu Regele si incearca sa nu-i stea in cale.

Salutare, incerc si eu sa-mi etalez talentul de nash.

Ia sa vedem, uitandu-ma la numele speciei as zice asa: Hyperion si Teralisa.

Ca sa fie dulci precum ciocolatele si focosi precum ciclidele as zice: Carlos si Rita.

Si ca sa fie in spiritul legendar, antic si de demult as spune: Hector si Pandora.
Ca sa mai contrabalansam corul "cobelilor" eu zic sa te bucuri de el. La ce investitie ai facut e musai
Iarasi, daca a fost lipit cu silicon din abundenta si de fund, si de laterale si de streiful de sus, eu nu cred ca o sa zboare prea curand decorul, poate daca se plictiseste propietarul

Si ca sa contra-re-balansam la loc... ... eu sunt un pic ingrijorat la cum se poate comporta spuma aia in timp in apa. Dar, astea-s detalii. Hai cu pestii!
Superb! Acum ma pot duce linistit la culcare, am la ce visa. Niste poze superbe si de apreciat efortul de a-ti face timp sa le pui
pesticu wrote:eu consider ca a fost un 1 mai prea scurt ......ar fi trebuit sa tina cam 48 de ore .
ma bucur tare mult ca am reusit sa ne stringem si la mine, si va anunt pe acesta cale ca sunteti oricind bine venit, si la orice ora.
Pai mai venim.

Desi ne cunoastem de putin timp, pot spune ca m-am simtit de fiecare data, atat la Pomi, Crys dar si Pesticu, atat de confortabil, de parca eram la mine acasa sau ne cunosteam de ani de zile.
Spre exemplu, acum de 1 Mai nu mai plecam de la Crys, ma instalasem confortabil, a trebuit consoarta sa-mi dea un ghiont scurt, ca ati fi plecat fara mine

Deci, unde sunt pozele? Poze! Poze!
Hai bre odata... Sa vada si ochiul nostru ce pozne ai facut

OT Acvariul domnului Pesticu m-a lasat masca. Mai frumos decat ma asteptam. O idee cam mic ce-i drept
Dar lasand gluma la o parte, comportamentul pestilor m-a lasat masca. Super si felicitari!

PS Pesticu, na ca a castigat Higgins finala... La naiba... Ai avut gura aurita.
Le vrem p-alea oficiale dom`le... ce facem aici?!

PS A fost un 1 Mai de vis. Am vazut niste acvarii de vis. Cel al lui Pesticu aranjat atat de cochet cu pietrele alea, si dansul ametitor al mbunelor m-au dat pe spate.
Iar acvariul tau Crys, o sa-mi ramana la suflet.

Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Go to: