| Message |
|
|
Cam greu schimbul cu ceva corali  poate ti-o da pe Suri
|
 |
|
|
Isi ia omorul de azi dimineata intr-una, ieri noapte nu au avut timp sa se tina de el ca dormeau.
Inclusiv Moorish Idolul i-o trage
Si ca sa nu fie singur, i-am mai luat azi un tovaras de suferinta, un chelmon care este destul de mare.
Sa vedem acum daca isi iau omorul amandoi. Eu sper sa fie mai simplu  cam greu sa alerge dupa
amandoi odata, mai ales ca este la fel de mare ca si chirurgii existenti, ma refer la Chelmon.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
E ok ce vrei sa faci, o sa iti aduca un plus de filtrare. Dar eu ma mai gandesc la o varianta,
mai ales ca ai spatiu, in loc de DSB eu as face un Algae turf scrubber. Daca te intereseaza detalii
spune-mi.
La partea de scurgere, ideea lui Koala e buna, cu tevile verticale, dar, ca sa nu ai zgomot trebuie
sa folosesti un Maggie Muffler:
http://www.shop-meeresaquaristik.de/product_info.php?products_id=11342
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Si daca nu ai luat tu, am luat eu una din cele doua Tridacne
O sa pun ceva poze maine.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Reactorul de 125 lei este rezervat, celelalte 3 la 150 de lei bucata sint de actualitate.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
... sau in ograda plina de corali
Am vazut ieri pe viu acvariul si este impresionant. Aveti rabdare sa termine Adi de povestit
si pus poze
Multumim Adi ca impartasesti si aici povestea acestui acvariu.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
@Ovidiu poti sa pui fara grija linkul cu siteul celor care fac backgrounduri, sarbii, o reclama buna
la un lucru bun este binevenita oricand
Din ce imi dau eu seama acvariul si standul nu sint in pozitia finala, nu?
|
 |
|
|
koala wrote:Suntem complet offtopic, da' discutia e interesanta si niciodata ending story  ... si eu m-am contrazis cu Dragos, pe tema asta.
- eu cred ca trebuie sa ne raportam la dispozitivul care "manevreaza" volumul de apa (pompa, in cazul acvaristicii).
- apa vine la pompa pe un circuit oarecare... asta e circuitul numit "TUR",
- apa pleaca de la pompa pe un alt circuit, care se numeste "RETUR".
Asa vad eu lucrurile... pana la coada, nu conteaza atat de tare cum ii spunem, mai dati-o 'reaku de semantica de reef
Atata timp cat am cazut de acord ca vorbim de acelasi lucru, nu mai conteaza restul explicatiilor
@Marti cu placere, astept dimensiunile 
|
 |
|
|
Arhitectule daca te uitai la data cand a postat prezentarea initiala vedeai ca e in mai 2011,
adica acum doi ani. Intre timp a evoluat
Acum asteptam sa prezinte proiectul si aici
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
http://www.fablab.ro/servicii/prelucrare-router/
Imi spui dimensiunile care iti trebuie la pieptane si iti fac eu fisierul CAD.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Poate ar fi cazul sa ne arati si bazinul si backgroundul tau Adi  sint la fel de "cool"
ca si ale lui Ovidiu. Poate deschizi si aici un topic de prezentare, sint ceva cichlidari pe aici
care nu frecventeaza celalalt forum (nu vorbesc despre concurenta ci despre un alt forum  )
Daca nu ma insel backgroundurile sint facute in acelasi loc, nu?
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
L-am primit si te sun maine dupa amiaza
|
 |
|
|
Bine ai venit Atti
Frumosi discusi, sper sa ii vad pe viu maine
|
 |
|
|
Gabriel wrote:Dragos,
De cand am inceput sa dozez Sponge Power [august 2012] am vazut multi bureti atat pe pietre dar mai ales pe peretii sumpului.
Fac parte cred din "flora" spontana.
Acum o saptamana mi-a dat Ciprian unul gri-movuliu un pic diferit de ceea ce am eu.
L-am pus la baza pietrelor intr-o zona fara lumina si fara curenti si s-a prins de piatra imediat.
Nu l-am tinut sub observatie dar am s-o fac.
Mie mi-au aparut buretii inainte sa dozez Sponge Power, lucru pe care il fac de cand am bagat Spiderul in bazin.
Posibil sa ajute Sponge Power, dar ai mei nu au aparut din cauza Sponge Power.
|
 |
|
|
|
Eu nu am dat deloc cu periuta, doar odata pe saptamana incerc sa il curat cu un jet de apa cu seringa.
De cele mai multe ori se curata singur as putea sa spun, si pina acum nu a pierdut foarte mult din consistenta.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Pai intrebarea cred ca se pune si putin altfel: ai in bazin alti bureti care sa mearga bine?
La mine in bazin in decurs de 1 an au aparut din piatra vie tot felul de bureti, care merg binisor.
NU stiu inca care este motivul, si sigur ca trebuie sa cautam explicatii pentru asta. Dar sa nu ne
pripim, pina cand nu vad coralul ca a crescut macar 1 cm, ma refer la burete in primul rand, nu
pot spune ca e ok. Deocamdata e stabil, dar inca nu a crescut.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Deocamdata la mine se pare ca e ok, nici nu regreseaza dar nici nu progreseaza. De aia nici nu vreau
sa tai din el in acest moment, astept sa vad ce se mai intampla. La mine s-a aclimatizat mai greu dar se
pare ca s-a aclimatizat. Vom sti cu siguranta in momentul in care buretele va creste.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Nu mai sint sigur dar cred ca au acest grafic in prospect. Pe site nu au graficul, l-am cautat si eu.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Daca folosesti perlon trebuie sa il schimbi/speli la 2-3 zile.
Poti pune skimmerul in prima camera, si e chiar indicat.
Si da, poti renunta la bubble trap asa cum a zis si Gabi.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|