[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
De luni incepand ar trebui sa introduci si ceva vietuitoare, si pentru ca ai facut ciclarea cu amoniac
poti introduce mai multe vietuitoare. Totusi nu cred ca ar trebui sa introduci stocul complet de
vietuitoare dintr-o data.
Lectia de mai sus e bine de invatat de acvaristii care vor sa cicleze cu amoniac, o cantitate prea mare
de amoniac duce la producerea de nitriti care se acumuleaza si de la un punct incolo partea a doua a
nitrificarii este incetinita pina aproape de zero, cantitatea de nitriti prezenti in apa fiind un factor limitativ
pentru partea a doua a nitrificarii, transformarea nitritilor in nitrati.
Aceeasi lectie este valabila si pentru amoniac, o cantitate mai mare de amoniac introdusa in prima zi a
startarii procesului de ciclare cu amoniac va duce la neinceperea ciclarii pentru ca si amoniacul este factor
limitativ pentru nitrificare.

Bravo Radu

O zi buna,
Dragos
Ti-am taiat cele doua inele de acril pentru pompa, asa ca cum ai si cum fixa pompa

Vad ca se misca proiectul
Astazi am primit niste preturi pentru tuburi din acryl turnate, si mi s-a facut rau
Acrylul turnat este mult mai scump decat cel extrudat, dar la skimmer toata lumea recomanda
acryl turnat.

- tub de 150/140 mm (150 mm exterior) - 120 euro plus TVA per metru liniar
- tub de 90/80 mm - 75 euro plus TVA per metru liniar
- tub de 50/42 mm - 45 euro plus TVA per matru liniar

La skimmerul pe care il produc vor intra:
- 480 mm tub de 150 mm - 72 de euro
- 480 mm tub de 90 mm - 45 euro
- 1000 mm tub de 50 mm - 45 euro

Am primit si pretul pentru placa de acryl turnata de 10 mm grosime - 61 euro per metru patrat plus TVA
si am nevoie cam de 0,7 metri patrati, adica 53 euro.

Fitingurile necesare plus injectoare, oringuri, adeziv, suruburi plastic, mai sint aproximativ vreo 65-70 euro.

Total, la prima vedere, 285 euro. Probabil ca pretul real va fi undeva in jur de 300 de euro.
Pentru un skimmer Beckett care poate sa faca fata la acvarii de pina la 1500-2000 litri eu zic ca este un pret ok.
Comparativ cu un skimmer de firma care face acelasi lucru la un pret cel putin dublu.
In preturile de mai sus nu este inclusa pompa, este nevoie de o pompa de 8-10.000 litri pe ora, pe care la chinezi
am gasit-o la 148 dolari adusa in Romania (cea de 8000 litri). Deci cu tot cu pompa ar ajunge undeva la 415 euro.

O seara placuta,
Dragos
Pai din intrebarea lui nu se intelege my mistake.
Pai nu a testat-o Koala? Parca asa scrie mai sus...
Nitritii, ca si amoniacul, pot fi factor limitativ al nitrificarii. Adica o cantitate prea mare inhiba
nitrificarea. Faptul ca au inceput sa scada dupa ce nivelul lor s-a redus confirma aceasta afirmatie
a mea. Daca nu facea schimbul de apa nici ciclarea nu se incheia si nici bacteriile nu o duceau bine,
existand riscul sa moara.
Iar de asteptat a asteptat o saptamana si nu era niciun semn de scadere.

O zi buna,
Dragos
Degeaba nu o sa gasesti. Intrebarea mea avea sens mai ales ca eu construiesc un skimmer
in acest moment. Dar daca nu te intereseaza sau nu vrei sa imi spui ce inseamna economic
pentru tine iti urez cumparaturi placute. Sau asteptare placuta, totuna, mai ales ca la noi in
Romania sint atat de multi acvaristi de apa sarata incat umbla cainii cu skimmere pentru 600 litri
in coada

O zi buna,
Dragos

LE si ca sa iti faci o idee, daca nu cumva o ai, gasesti un skimmer de care cauti tu aici:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23056.page

Vorbim de un skimmer, nu de facaturi chinezesti.
http://acvariu.ro/forum/posts/list/23173.page

Dar si eu sint de aceeasi parere cu Stefan, sa cumperi o lampa gata facuta care nu este scumpa.

O seara placuta,
Dragos
Ce inseamna economic ca si bani?
Daca intentionezi sa iti faci piscina poate o sa ai nevoie de ala

In alta ordine de idei am confirmarea pentru comanda facuta pe ebay, miercurea viitoare
ajung la destinatie in New York
Ramane sa vad cum ajung la mine, dar avem solutii si aici

Mai ales ca in momentul asta lucram la schitele de taiere a acrilului e clar ca avem un mare GO

O zi buna,
Dragos
Daca nu vrei tanin eu zic sa il fierbi. Dar si asa, chiar daca il fierbi, cred ca va trebui sa il mai tii in apa
vreo cateva saptamani ca sa nu pluteasca. Cred, nu sint sigur

O zi buna,
Dragos
Nu stiu daca are neaparat o performanta mai buna. Din ceea ce am citit, chiar in topicul cu
skimmerul DIY de mai sus dar si in alte topicuri, se pare ca un fine tunning la injectorul Beckett
se face prin astuparea partiala a gaurilor pe unde trage aer. Pe de alta parte vad ca injectorul
de la Korallen-Zucht are mai multe gauri mai mici. Cred ca pot bricola foarte simplu injectorul
Beckett ca sa ii fac mai multe gauri mai mici. Iar pretul nu se compara. Becketturile ma costa
28 USD 6 bucati si sper ca pentru transport sa nu mai platesc nimic, iar cu mai multi bani decat
28 USD imi iau un singur injector de la Korallen-Zucht. Mi se pare exagerat pretul, pentru o bucatica
de plastic, mai ales cand am o alternativa de cel putin 6 ori mai ieftina. Si daca te uiti cu atentie,
in afara gaurilor, mie nu mi se pare ca ar exista vreo diferenta majora.

Concluzia mea: eu raman la Beckett

O zi buna,
Dragos
Multumesc Severus o mare parte din idei le iau de pe net si incerc sa le adaptez/imbunatatesc

Aseara am incercat sa dau comanda pe ebay pentru injectoare, dar nenea ala din State s-a sucit
si de unde hotarase sa trimita si in alte tari decat in State acum nu mai trimite decat in State.
Si a marit si pretul, care oricum e ok pina la urma. Asa incat am apelat la un prieten din New York
si sper ca astazi sa imi confirme comanda pentru 3 seturi a cate 6 bucati. Sa tot facem skimmere Gabriel

O zi buna,
Dragos

LE mersi Lucian
Sa le stapanesti sanatos si sa ne arati si noua un val facut cu noile pompe
Poate unul din admini sa schimbe titlul topicului in "Skimmer Beckett DIY"?
Pina la urma despre asta e vorba. Multumesc anticipat.

O seara placuta,
Dragos

Edit by Lucian: Done
Ba chiar din contra, eu cred ca ar trebui sa ne gandim in primul rand cum hranim buretii. Parazoasii
se hranesc cu siguranta si cand hranim pesti, nu e o problema pentru ei. Si dupa cum se vede buretii
au de suferit, nu parazoasii. Deci cred ca ai dreptate Sebi, dar mai mult trebuie sa gasim o varianta
sa hranim buretii.

O seara placuta,
Dragos
Si daca tot m-am apucat de lucrari in acryl, trebuie sa finalizez si acest proiect.
Undeva saptamana viitoare am in plan realizarea celor 10 reactoare necesare,
am tuburile, mai imi trebuie ceva placa de 8 mm. Intrebarea care se pune este:
dupa ce le fac, ce bag in ele, de unde culturi de start? Poate aveti vreun raspuns

O seara placuta,
Dragos
Chiar daca sint 4 pe pagina, nu aveau in stoc decat 1 dintre ele, si anume 2179 - Intresorb plus de la
alb la violet. De acolo am luat.

O seara placuta,
Dragos
Da, am mai pus inca un filtru si in momentul de fata schimb mediile la doua saptamani.
pH-ul s-a stabilizat intre 8,05 si 8,15.

O zi buna,
Dragos
Se opreste partial. Bacteriile nu pot converti nitritii pentru ca nivelul acestora este prea mare.
Faptul ca ai nitratii asa mari inseamna ca ceva nitrificare exista, dar incompleta deoarece mai
ai nitriti.

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: