[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobesku
Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Foarte frumos. Felicitari! Mi-am clatit ochii.

PS Sunt convins ca in realitate se vede mult mai bine. Poate un upgrade la camera va amplifica si mai mult frumusetea.
Oricum, frumos tare!
S-ar putea chiar sa-si manance toate icrele. Le mine am deja femele de elongatus la a 3-a depunere si tot nu s-au materializat puii.
Mai mananca si granule sau fulgi, cand au icre in gura, dar spre final... Asa am niste femele de iodotropehus care deja sunt in ultima saptamana si mananca, usor-usor.
Stai linistit, cand o sa fie... o sa fie
Felicitari! Ai dresat si pestii astia!
Asta e... Obrazul subtire... si geamul de sticla... cu cheltuiala pe silicon se tine

LE La un astfel de acvariu, la care se cheltuiesc bani seriosi, nu m-as uita la 100 de RON in plus la silicon.
Asa e. Pretul eu il consider accesibil. Doar pentru ca este one of the best si garantat zeci de ani, merita 30-35 RON tubul.
Parerea mea: foloseste silicon Dow Corning 881. Pe langa faptul ca este evanghelizat in toata lumea, in zona acvaristica, are niste specificatii tehnice de sta pisica in coada.
Uite aici detalii tehnice: http://www2.dowcorning.com/DataFiles/090007c8800033c8.pdf
Eu unul nu m-as zgarci la silicon!!! Este la fel de important, daca nu mai important, decat sticla. Toate tensiunile date de volumul apei vor fi preluate de sticla, si transmise in silicon.

Cat despre sticla, prinderi, dimensiuni si cote, eu unul sunt absolut convins ca meseriasul care o sa ti-l faca o sa-ti dea detaliile la marele fix
Ca banuiesc ca nu te incumeti sa-l faci singur
As avansa o ipoteza: parerea mea este ca exista depozite subterane gazoase care se dizolva in apa, si care contin si CO2.
Parca la un moment dat arata acele boloborosiri de pe fundul raului. E posibil sa ma insel.
Cu respect si umilinta recunosc faptul ca desi am incercat sa fiu adoptat de natiunea egipteana, m-am nascut in Imperiul Roman, Preamarite
Asa ca voi incerca sa-Ti aduc o ofranda in spiritul coloanelor si arhitecturii romane - deci cu bolovani. Mai mult nu pot pentru ca sa ma laud.

OT Draga Popey, desi am primit de la tine acea butelie de codoi, si am folosit-o cum m-am priceput mai bine, rezultatele nu au fost pe masura. Prea multi parametrii etc samd.
Iti urez mult spor la proiect si sa ai bafta la plante frumoase si sanatoase

PS De ciclidele africane nu-ti mai zic nimic....
O Preamarite, sa-mi fie cu iertare. Apoi, in semn de preamarire promit sa ridic una-doua piramide din bolovani in umilul bazin de mi-l fac acum, in cinstea si intru iertare pacatelor. Ba chiar as fi incercat si cu o planta doua da' nu mai e biotop si stiu ca-ti plac lucrurile de calitate.

PS Fie ca raza cu spectru propice sa se abata asupra plantelor Tale, iara fertilizantul si codoiul sa-ti mangaie bland, dar ferm flora din bazine, intru slava si gloria Ta.
Las ca si discusu e tot ciclida. Dar, ce-ti ziceam era doar o idee
Hai dom`le, ce naiba, fa acvariul ala mare sa se incadreze direct pe stand cu grosime adecvata a sticlei si lasa jucariile astea mici

Eventual arunci niste ciclide africane acolo, si termini cu boschetii si BAM! Ai mai mult timp sa te relaxezi in fata lui, mai mult timp pentru familie, termini cu basicile la maini, durerile de spate si cosmarurile in care apar algele!
Eu iti urez mult noroc, la grosimea sticlei respective!
Eu cred ca daca ii faci un bol sau mini-acvariu de macar 15 litri o sa fie mai bine.

Tetra Aqua Safe. Parerea mea, la 1.8 litri de apa, mai mult rau face decat bine. Problema cu acesti aditivi este ca transforma o parte din cloramina in amoniac, si la 1.8 litri este tare periculos. Eu nu mai folosesc de mult asa ceva.
Plus ca la 1.8 litri ar trebui sa-i schimbi apa zilnic, mai ales daca ii dai de mancare mult. Mancarea ar trebui sa fie odata pe zi, 3 bobite cat ochiul lui, ATAT! Are stomacul f mic si multa mancare de fapt ii face rau (obezitate), si automat apar fecale si pestele mai elimina si toxine care in final duc la toxine in apa / amoniac.

Reformulez sfatul: Vrei sa te bucuri de pestele tau si sa-l tii mult timp? Ia un mini-acvariu de macar 15-20 litri si un incalzitor setat la 25-26 grade. Mancare buna si dat putin, ca la sportivi (cum ziceam mai sus).
Asta e reteta. Altfel ajungi victima petshopurilor si vei cumpara odata la 2-3 saptamani alt betta. Si e pacat.

PS Nu-mi dau seama din poza ce e cu pudra aia neagra, si nu m-as grabi sa fac vreun tratament cu sare. Incearca schimburi dese de apa proaspata NEAPARAT la temperatura aprox egala (simti cu degetul diferenta de 2-3 grade) si vezi daca in 2-3 zile nu se remediaza.

PS2 Uite-te te rog la mine in semnatura la "Regatul Bettanului". Nu am avut probleme cu pestele asta de cand l-am luat. Si cred ca o sa moara de batranete dupa cum mi-au spus si alti colegi care l-au vazut LIVE.

PS3 Intreb, tu cum te-ai simti sa traiesti in debara toata viata? Nu crezi ca 1.8 litri e cam putin pentru vreun peste? Faptul ca sta in petshopuri "la pahar" nu e in regula, e o chestiune temporara si se profita de faptul ca betta e rezistent la astfel de conditii. Dar un stapan de betta ar trebui sa-i ofere un minim decent ca pestele sa poata sa se relaxeze si sa-si manifeste comportamentul tipic. Deci se cer niste conditii: apa curata, plante, fluxul filtrului (da se poate pune si filtru, eu unul am unul mic) sa fie mic sa nu creeze curenti mari in acvariu etc.
Inca mai sunt pacatosii aia de ancistrusi acolo? Sunt curios, daca lumina de veghe o sa ajute. Si sper ca nu o sa oboseasca parintii starea de veghe prelungita.
Oricum ar fi, de fiecare data cand "arunci" niste poze pe aici, se vad extraordinar dpdv continut.
Cata lene... Auzi, sa-l iei din Hornbach!

Oricum, am tot citit controverse. Unii spun ca spartura de corali face bine ca tine duritatea apei sus, dar altii sunt de parere ca deranjeaza branhiile pestilor
Acu`, cat e adevar, cat e mit sau intamplare... Oricum, in final cred ca nisipul e mai safe, si mai ales asta cu granuletie mica e parfum. Africanii si asa se joaca des si o granulatie mica ii ajuta sa nu se juleasca la botic.
Poate totusi, mai lipim si noi o naveta si stim o treaba, sa nu fii singur nu

Tari rau imaginile, felicitari. Acu, sa vedem cat tii verdeata prin acvariu, ca pe masura ce se maturizeaza un bazin... din verde se face maro...
Dar dinamica imi place. Super!
Niciodata nu e prea tarziu, barbiereste-te acum

PS Mersi man pt participarea intensa, m-am simtit super fain.

Si o poza cu mine pe langa acvariu, intr-o pauza de suflat la silicon
Pt carcotasi, NU am atins bazinul, okay Era sa o fac, dar mi-am amintit la timp

O poza cu doamnele care sunt multumite de rezultate si una , pe care o intitulez "Pomi prin sticla"

Sunt fericit, m-am apucat sa desfac o bere si suflu in silicon, sa se usuce mai repede

Multumesc inca odata lui Mihai si lui Pomi pentru acest eveniment, si nu in ultimul rand jumatatilor care ne-au fost alaturi.
Apoi avem: meseriasul care a a facut lipeala posibila si acvariul cu pereti pusi
Marea Lipeala a avut loc astazi.

Si in ordine cronologica avem: fundul acvariului, Pomi care bricola de zor la scotchul acvariului si bineinteles, inspectia tehnica a Sefei Casei.

pomi wrote:Vezi sa nu fie dupa Sarbatorile de Craciun )

Nici o sansa, acum stiu unde sta, nu mai scapa
Ba chiar mi-a venit o idee, dam o tura in Hornbach ca-i aproape, luam un acvariu cadou de 50 litri, 30 de guppy si gata pretextul

OT Si azi mi se va lipi acvariul, o sa-mi fie greu sa adorm... dar ma voi duce acum sa-mi pastrez fortele. Va tin la curent!

Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Go to: