Message |
|
Hai ca arata foarte bine, mai ales discusei au inceput sa prinda culori. Cred ca asta e un setup pentru " puturosi " adica cel mai bine li se preteaza lor , ca si eu am la fel  ) blyxa si parvula, si nu mai am niciun stres cu tunsul plantelor , bibilitul lor , e chiar perfect. Oricum e super bazin, mie mereu mi-a placut si mai ales ca se vede foarte frumos live.
|
 |
|
Oki am inteles. Multumesc mult de sfaturi. Daca e sa faca probleme pe viitor voi schimba robinetul cu tot si gata , iar de golit nu se goleste , tine circa 1,5-2 luni
|
 |
|
Si sa inteleg ca este sigura si ca nu sunt sanse sa faca bum ? pentru ca sincer mai multe pagube ar face daca ar pocni decat daca as schimba un robinet. Nu ma deranjeaza cu nimic pe mine , doar sa nu fie probleme de siguranta.
|
 |
|
Imi cer scuze daca nu m-am facut inteles. Pe la robinet scapa , cand il deschid putin , daca il deschid la maxim nu mai scapa , robinetul are axul ala care se strange cu cheia , sa incerc sa il mai strang sau cel mai bine sa schimb robinetul ? Reductorul functioneaza perfect , cu garnituri de butelie  .
|
 |
|
Bine v-am regasit . Am si eu nevoie de un sfat cat mai urgent , minunata mea butelie de co2 face fite , adica nu ea, robinetul face, adica pun reductorul garnituri strang calumea , si deschid butelia si scapa , dar scapa bine de tot , si ma tot chinui eu asa , pana imi aduc aminte ca de fapt asa face mereu si daca deschid robinetul mai mult nu mai scapa, adica il cam deschid la maxim si nu mai am nicio problema nu mai scapa deloc. Si acum intrebarea mea , cat de periculoasa poate sa fie toata treaba , se merita sa ma zgarcesc la 60-70 ron cat costa un robinet nou si sa dardai de emotii ca poate face bum, sau cel mai sigur e sa ma duc si sa ii pun un robinet nou si sa dorm linistit. voi ce ziceti ?
|
 |
|
Da , moly sunt de vina , tu alegi ori dai molyile ori separi betanul. Eu am avut pui de moly cu betanul si il figarea desi pui nu aveau mai mult de 1-1,5 cm. se dadeau la coditele lui.
|
 |
|
Pai va fi mutat tot ce e in acv asta plantat , adica in mare cam aceleasi plante , doar substratul il schimb si mai adaug lumina, eu zic ca cu 5 tuburi de 24 w merge si fertilizare buna. Sincer mai mult imi plac acvariile lungi , dar locul e la doar de 60 cm si trb sa adaptez acvariul dupa loc. Acvariu mai lung voi face sapt asta unul cred, pentru ciclide  dar acolo e alta discutie. Oricum multumesc de sfaturi.
|
 |
|
Curent este destul eu asa zic , externul inca isi face treaba bine inca, el este acoperit doar din fata , in rest apa are pe unde circula , extensie ii iau sigur cu prima ocazie , caci banuiesc ca cu cat este mai inalt cu atat este mai eficient si dizolva mai mult bulele. O parere legata de cubul 60x50x50 , se poate face ceva cu el ?
|
 |
|
Multumesc . Pana acum nu am avut probleme cu el , l-am mutat cu astia pentru ca iesise la plimbare o ceata de pui de kribensis si a trebuie sa mut parintii si pui in acvariul betanului si din acest motiv a poposit in acvariul cu restul , chiar nu imi pare rau ca l-am mutat , se vede foarte bine in acvariul asta plantat si luminat , nu are probleme cu restul nici macar cu neonii ,chiar se plimba si isi etaleaza podoabele in fata lor, chiar se mai si da la ei din cand in cand si le arata cine e sefu. Oricum zilele acestui setup sunt cam numarate  , sper sa pot sa schimb acvariul cu unul mai mare.
|
 |
|
Taifunul nici macar nu se cunoaste in coltul din stanga caci este acoperit complet de lotusul acela , de asta ii si merge asa bine lui  .
|
 |
|
Altele
|
 |
|
Si cam asa arata acvariul dupa mai bine de 3 luni de la setare :
|
 |
|
Salut . I-am luat de la unu nusj cum il cheama dar pare mai tiganel si are un acv de vo 500 litri . Din ce m-am mai interesat pe interesat pe net este mbamba si este mascul . vezi daca cumva i-ai luat de la acelasi vanzator nu te mai du la el sa cumperi femele ca habar nu are , mie mi-a vandut doua femele galbene care chipurile ar fi pentru el , dar nu are nicio treaba , femela de mbamba este ca si masculul doar ca are culori mai spalacite.
|
 |
|
Am si eu o mica intrebare , a folosit cineva acvariul juwel lido acela cu dim 60x40x50 ceva aseamanator de 120 litri ? Este bun de un scape reusit ? intreb asta pentru ca vreau sa schimb plantatul si vroiam sa imi fac un acv de 60x50x50 si iese undeva la 150 litri , dar nu stiu daca a testat careva un astfel de acvariu la plantat .
|
 |
|
4 este caeruleus.
5 si 10 la fel si 6 ar fi femela mascului 1 cred
iar 7 ar fi un mic mascul de elongatus cu niste culori foarte frumoase chiar daca are 3-4 cm
|
 |
|
Numarul 8 cred ca e tot un elongatus dar e inca mic are circa 4 cm .
Nr 9 este un caeruleus , cred ca femela caci are dunga neagra mai deschisa nu e asa intensa ca la celalalt.
Iar nr 10 cica ar fi femela pentru nr 1 , am doua la fel si vanzatorul mia zis ca sunt femelele lui. acum nu stiu sigur.
|
 |
|
Am nevoie de putin ajutor pentru a identifica cativa pestiuci ce specii sunt si ce sex caci i-am cam luat pe ureche si nu stiu exact ce sunt.
Nr 2 ar fi un elongatus mpanga mascul.
Nr 1 ar fi un mascul dar nu stiu ce specie.
Nr 3 ar fi tot un mascul de elongatus mpanga dar nu sunt sigur . Cine mi i-a dat a spus ca ar fi pereche. ramane de vazut.
|
 |
|
100 Ron ultimul pret. daca nu se va retrage de la vanzare.
|
 |
|
Daca ai folosit aqua basis sau florapol sigur e de la el , se va limpezi repede , in rest sa il stapaniti cu placere si sa va bucurati de el . S-ar putea toti sa si nevoie si de un filtru extern caci totusi este mare acvariu si este nevoie de mai mult spatiu pentru bacterii, materiale filtrante etc. 
|
 |
|
Asa mi-a zis nea ala de la magain, caci eu initial vroiam sa pun colerul si sa il leg la un usb si sa il alimentez la usb-ul de la laptop , si ala de la magazin mi-a zis ca voi arde usb-ul laptopului si mai multa paguba fac, si ca mai bine cumpar un transformator de 12v exact cat are nevoie colerul si ca nici nu se va incalzi, si aveam pretentie de la ala ca ar fi cel mai profi magazin din cta de pc-uri.
|
 |
|